Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er du forberedt på en pandemi?

#1

Gaia sa for siden:

Dette er egentlig en avsporing fra "Egoistiske foreldre"-tråden.

Jeg leste en av kommentarene til denne artikkelen hvor det står:

Det fikk meg til å tenke - vet du hva man skal gjøre hvis Norge rammes av en pandemi? Har du tilstrekkelig kunnskap om hva som skal til for å pleie en alvorlig syk hjemme? Er du en av de som går på jobb uansett form, og således er en av smittebærerene?


#2

Sitron sa for siden:

Nei, er ikke forberedt og ikke er jeg nervøs for det heller. Ikke fordi at jeg ikke tror at vi kan rammes, men fordi jeg nekter å leve etter "hva om". Skjer det, så skjer det. Jeg er såpass oppegående med littegrann kunnskap om behandling av syke og temmelig laidback i slike situasjoner, så jeg er ikke i tvil om at jeg skulle klart å ta vare på mine barn om jeg selv er på beina.


#3

Mei sa for siden:

Jeg regner med at mannen er forberedt :blånn:


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg kommer til å dø. : putter fingre hardt i ørene:


#5

Strå sa for siden:

Kunne ikke sagt det bedre selv. Og hittil er det langt færre døde og syke av de pandemiene vi er blitt skremt med enn f.eks. av malaria, kopper, biler (ikke biller) osv.


#6

Left sa for siden:

Som siste innskriver sier; Det er noe med å sette ting litt i perspektiv. Hvor mange dør ikke hver dag av malaria, kopper og andre sykdommer?
Den forferdelige fugleinfluensaen som skulle ramme oss så hardt f.eks - jeg tar ikke sorgene på forskudd, og tror nok ganske sikkert at jeg kan nok mikrobiologi til ikke å ta av helt. Og jeg skulle nok klart å ta vare på familien min også, om jeg selv var oppegående.


#7

jolie sa for siden:

Nei, det er jeg ikke. Men nettet er sikkert der med informasjon under en pandemi også.

:uvitende og ignorant:


#8

Bokormen sa for siden:

Nei, det er jeg ikke. Det er jo umulig å forberede seg på alt som kan skje.

Jeg kan jo kræsje med bilen i morgen, antakelig er det større sjans for det, men jeg har ikke bygget meg et hus tilrettelagt for rullestol og slikt av den grunn.


#9

Syrin sa for siden:

Eg bekymrar meg ikkje, men har snakka ein del om det med mannen min og svigerfar som er lege. Vi har dessutan eit barn med diabetes som visstnok er meir utsatt for infeksjonar (noko som eg ikkje har fått klar bekreftelse på).

Eg tenker også litt på kva som vil skje dersom noko verkeleg ille skulle skje; ved at eit skikkelig kollaps i helseomsorg / apotek / sjukehus. Litt sånn a la katastrofe. Eg veit ikkje kor lenge vi greier å holde liv i jenta vår utan medisiner (insulin). Men det gjeld jo mange andre også, og er kanskje ikkje så spesielt for oss.

Kjem fugleinfluensaen får vi rømme til svigers på Island. Der kan vi kanskje finne ein øde plass utan trekkfugl? :knegg:


#10

Syrin sa for siden:

Uhm.. kanskje det blir kaos på flyplassen?

:katastrofefilm:


#11

Gaia sa for siden:

Og for å svare for meg selv:
Jeg er nok litt av den naive typen som tenker at det får man ta hvis det eventuelt skulle skje. Jeg håper bare at myndighetene er klare til å skulle takle en eventuell katastrofesituasjon. Og der er jeg litt mer betenkt.

Ellers føler jeg at jeg har nok kunnskap om hva som trengs å gjøres, samt at vi har nok av kompetente personer i den nære omgangskretsen til at det nok skulle gått bra. Jeg tror nok at det som er det største usikkerhetsmomentet for meg er hvordan jeg faktisk ville ha reagert; handlingslammelse eller evnen til å gjøre det som måtte til.

Dette er forøvrig ikke noe jeg tenker på. Det gjorde jeg heller ikke da avisene skrev om fugleinfluensa. Det er mange ting man kan gjøre for å forberede seg, unødvendig bekymring er ikke en av dem. :)


#12

Toffskij sa for siden:

Que sera, sera. :lalala:


#13

Che sa for siden:

Lite forbredt her igården. Og så lenge det ikke er overhengende fare for en pandemi, så setter jeg meg ikke noe nevneverdig inn i dette heller.

Jeg har forøvrig hatt malaria, så jeg skal nok klare å behandle meg og familien for det om det er nødvendig :knegg:


#14

Candy Darling sa for siden:

Jeg er nok ikke helt foreberedt. Det er ikke hundre år siden en gang at det døde millioner av mennesker av denne typen pandemi, og da kjente man jo de vanlige hygienereglene og sånn.

:gaah: Jeg kjenner sikkert hundre leger. Hvorfor kjenner jeg ingen smitteksperter? :angst:


#15

Gaia sa for siden:

Men den almenne helsetilstanden var likevel dårligere enn det den er i dag. Og jeg syns å huske å ha lest at det var flere fra arbeiderklassen enn fra middelklassen og overklassen som døde av spanskesyken. Det var dessuten veldig mange unge soldater som døde, og de levde som kjent ikke under de beste forholdene verken hygenisk eller i forhold til generell helse.


#16

Candy Darling sa for siden:

Ja, det er riktig. Men jeg leste nettopp i en artikkel om spanskesyken at en av grunnene til at de prøver å forske mer på denne, er at det IKKE først og fremst var de gamle og syke som døde. Det var unge friske menn.

Jeg antar de har korrigert for skyttergravene, da, ellers blir det meningsløst.


#17

Gaia sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker på hvorvidt de har korrigert for skyttergravene. Det var jo utrolig mange unge soldater som døde av spanskesyken. Men det er riktig at den tok livet av flere unge og friske enn det som er vanlig. En av teoriene er at det gode immunforsvaret til en frisk person var med på å ta livet av denne, ved at immunforsvaret ble "overaktivt" og gikk løs på seg selv. (Dårlig forklart, men jeg klarer ikke å formulere en bedre forklaring i farten).


#18

Marian sa for siden:

Du må faktisk så godt som råkline med en syk fugl for få få fugleinfluensa da, sa nei det er jeg ikke særlig redd for. :snill:


#19

LilleRosin sa for siden:

Jeg stiller uforberedt.


#20

Left sa for siden:

Nemlig.


#21

Fruktflua sa for siden:

Etter hermetikksamlingen min å dømme, så kan det nesten virke litt sånn, ja.


#22

Candy Darling sa for siden:

Eh ... nå er det pandemien man er redd for, da. Altså når (hvis) viruset muterer slik at det smitter mennesker i mellom.

Fugleinfluensaen slik den er nå ugjør liten fare, selvsagt.


#23

Marian sa for siden:

Jeg vet hva pendemi er, jeg skrev en kommertar om fugleinfluensa og smittefare.


#24

Marian sa for siden:

Men for å svare på innlegg #1 så nei, jeg kan da ikke gå rundt å forbrede meg på all verdens elendighet. Makan til liv det hadde blitt. Nei takk.


#25

Syrin sa for siden:

Det er ikkje usannsynlig at den kan mutere; det er relativt vanlig etter kva eg forstår. Det er derfor grunn til å vere oppmerksom, og det er ikkje utan grunn at myndighetene har ein beredskap på det.

Elles er eg enig i at dette er ikkje noko ein kan gå rundt å tenke på og bekymre seg over. Er lite ein kan gjere liksom, men det kan jo vere lurt å tenke litt over kva ein skal gjere dersom noko slikt skjer.


#26

Sitron sa for siden:

Jeg tror vi vil ha såpass mange dagers forvarsel på noe sånt at det er mer enn nok tid til å sette seg inn i ting da. Jeg kan ikke se at det er i Norge det skulle oppstå.


#27

Ekorn sa for siden:

næsj dah. :filer:


#28

Claire sa for siden:

En pandemi ville kommet ganske så overraskende, ja. (Men bekymringen stiger og synker i takt med antall presseoppslag. :flau: )


#29

emm sa for siden:

Hva? Jeg trodde alle hadde et slikt rom klart hjemme:

Gærninger!


#30

Gaia sa for siden:

Det rommet, ja. Hvis det holder å ha det rommet klart så er jeg tydeligvis forberedt. :lettet:


#31

Claire sa for siden:

:niks: Du må nesten ha et familiesett med vernedrakter, samt et rikholdig lager av Tamiflu også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.