Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fjerne gelélakk

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har gelelakket neglene mine for første gang. Nå, etter halvannen uke har det sprukket opp endel på de mykeste neglene mine, og det er vel ikke så lenge til det begynner å skalle av.

Fjerner dere selv, eller går dere til salong? Jeg har lite bruk for aceton ellers i hverdagen, så det frister lite å kjøpe det inn bare for å fjerne denne ene gangen. Bruker de samme metode på salongene? Altså pakker inn fingertuppen i aceton?


#2

Addison sa for siden:

Jeg har hørt at de bruker samme metode. Det funket fint. Men måtte kjøpe en diger flaske, eneste de hadde. Det går jo med en del om man har gellakk ofte da, men har nok aceton for noen år framover. :gal:


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg tror ikke jeg kommer til å ha det så ofte, det må slite ganske mye på neglene? I sprekkene samler det seg sikkert litt skitt, det syns ikke så godt nå som jeg har ganske mørk lakk, men lys lakk hadde sett ganske ekkelt ut fort på meg, tror jeg. Neglene på pekefinger og langfinger er ganske myke og bøyer seg lett, så da sprekker det opp.

Ikke vet jeg hvor jeg får tak i aceton heller. :gruble:


#4

Adrienne sa for siden:

Aceton får du på apoteket, tror jeg.

Selv har jeg gitt opp hele gelelakkopplegget, for jeg ender opp med å rive av lakken, og det sliter iallefall på neglene. :gal:


#5

Addison sa for siden:

Mine negler er først nå helt vanlige igjen etter gelélakk-runden i midten av august. Det som slet mest tror jeg var slipingen og poleringen før lakking. Den sitter jo relativt lenge, og noe annet enn fransk manikyr med lys overlakk ville sett rart ut med "etterveksten", tror jeg. Nøler litt med å gå på ny runde pga. det og slitasjen. Bruker nå Essie sin "Gel setter" topplakk, den gir gelélakk-utseende, men er like lett å fjerne som vanlig lakk.


#6

Tallulah sa for siden:

Neglene mine blir veldig slitt av all salongmanikyr, de tåler rett og slett ikke den slipingen og poleringen oppå neglen. Jaja, jeg får la det sitte på til det evt skaller av, få det fjernet og lagt på vanlig lakk.

Takk for tips om overlakken fra Essie.


#7

Tussa sa for siden:

Eg pirke det av. Men eg har slutta file på neglen før primer, då sleppe den mykje lettare. Ulempen er at den vare kanskje nokre dagar kortare men heller det enn ødelagte neglar.


#8

liefje sa for siden:

Det var tidlig og måtte fjerne etter 1,5 uker. Hos meg holder det minst i tre uker og ofte enda lenger, men til slutt har man jo etterveksten innerst som ikke ser så pent ut. Om man får til å pirke det av selv, kommer an på hvordan det har blitt gjort: om de har filt på selve neglen eller ikke. Jeg pleier å fjerne min i salongen. Husk at man betaler for fjerningen også, vanligvis cirka 100 kr., men noen ganger gratis hvis man tar på ny lakk med det samme. Lakken fjernes ved at man får aceton på bomullsdott oppå neglen og så vikles det folie rundt. Noen ganger får man plasthansker oppå der igjen eller sitter med hendene under lampen, begge deler for at det skal virke fortere . Dette må man sitte med 10 til 30 minutter avhengig av hvor godt lakken sitter.


#9

Fløyel sa for siden:

Jeg bruker ren aceton som er kjøpt på Biltema.
Fil overflaten av gel-lakken sånn at du får åpnet porene i lakken. Sitt med fingertuppene i aceton i 10 minutter, så har den gått i oppløsning og kan enkelt skrapes av, jeg bruker en trepinne som et beregnet for å dytte ned neglbånd. Vask hendene godt med vann og såpe. Ha gjerne på olje på negler, neglbånd og smør hendene med en fet krem.


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg ikke fjerne det nå. Jeg skrev at det nok ikke var så lenge til. All lakken sitter på fremdeles, til tross for sprekkene. Neglene mine vokser ganske fort så skal det sitte på i tre uker vil det nok se litt rart ut. :knegg:

Jeg tror jeg får det fjernet i salongen siden det ikke finnes noen enkel måte å gjøre det på hjemme. Også ligger jeg nok unna gelélakk heretter.


#11

Varta sa for siden:

Slipe litt på overflaten av gellakken og så pakke inn neglene i bomull med aceton, folie utenpå, vente i ti minutter. Så kan du trekke det av.

Jeg var dum nok til å pille av mine, og det tok med seg ytterste laget av neglen. Tok lang tid før de ble pene igjen. Så nå skifter jeg heller lakk oftere. Har funnet ut at dersom jeg gnir neglene med vanlig hvit eddik før jeg legger lakk kan jeg få den til å sitte pent i en uke, og det holder i grunnen, da er jeg lei og begynner å få ettervekst.


#12

Trulte sa for siden:

Opi har en type gellakk man kan legge selv som holder omtrent like lenge og man unngår også å ha dem i lys for å herde. Den sliter ikke og man fjerner den med vanlig fjerner. Genialt for min del... Til en annen gang...


#13

Tallulah sa for siden:

Takk, Trulte, den skal jeg sjekke ut.


#14

Veronal sa for siden:

Hva slags gellakk er det snakk om? Jeg brukte tidligere en sak som var vanskelig å få av - den var også ikke så veldig holdbar og sprakk. De siste 2 årene har jeg brukt Shellac - det er en helt annen verden. Den varer i 2 uker og den er superlett å få av med (egen fjerner, men du må pakke inn neglene og sitte med det i 5 min).


#15

Tallulah sa for siden:

Aner ikke? :blond: Fikk gjort det i en salong. Er Shellac et eget merke? Jeg kjenner bare ordet fra kunstverdenen, og da er shellac en guffen masse man prepper lerret ned, kokt i hop på noen biller og hestehår. :knegg: Gjør du det selv?


#16

Veronal sa for siden:

Ja, jeg gjør det selv. Shellac er et salongsystem:


#17

Tallulah sa for siden:

Nei, de så ikke sånn ut. Flaskene hadde ganske stygg logo, faktisk. Du vet hvordan noen salongprodukter ikke er designet, men det bare står hva som er i?

Har du lampe selv?


#18

Veronal sa for siden:

Skjønner - da er det nok noe annet. Ja, har lampe selv. :filer:


#19

Tallulah sa for siden:

Stilig! Er ikke uv-lampa farlig? :blånn:



#21

Tallulah sa for siden:

Herregud, jeg går fra å være irritert på neglene mine til å ønske meg en sånn. Lettsolgt! Må du pakke inn fingrene i aceton?


#22

frukt sa for siden:

Du er ikke den eneste. Jeg har visst bestilt et starter kit. :sparke:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.