Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fire av ti foreldre med kontantstøtte født i utlandet

#1

annemede sa for siden:

Jeg tror jeg kan klare å forstå innholdet i overskriften som er hentet fra ap.no. Men den er jammen lett å misforstå også. :knegg:


#2

-ea- sa for siden:

Hehe, ja.

Ellers tenkte jeg at seks av ti er født i Norge da. Sånn i motsetning.


#3

Tussa sa for siden:

Meir interessant syns eg det er kor mange av barna som "mottar" kontantstøtte og barnetrygd BOR i Norge. Eg syns det er så underlig at det ikkje er eit krav om at barnet skal vere bosatt i Norge for å motta desse stønadane.


#4

Katta sa for siden:

Jeg synes det er interessant også i og med at ingen kontantstøtte betyr ikke barnehageplass som igjen betyr dårligere språkopplæring for mange av disse barna. Nok et eksempel på at kontantstøtte ikke er en god løsning. :nemlig:


#5

Niobe sa for siden:

Men er ikke kontantstøtten bare frem til 2 år da? Jeg tror de fleste av disse barna hadde vært hjemme uansett til de var minst 2 år.


#6

Malama sa for siden:

Klippet fra nav sin side om kontantstøtte, som man får for barn mellom 1 og 2 år, eller adoptivbarn under skolealder.

"For å motta kontantstøtte må barnet ditt som hovedregel bo i Norge. Barnet blir regnet som bosatt hvis det skal oppholde seg i Norge i mer enn 12 måneder."


#7

Daisy sa for siden:

I min kommune får man kontantstøtte til 36 mnd. 6000 kr.


#8

Malama sa for siden:

Ja, noen kommuner har innført kontantstøtte også for barn over 2 mnd, rett og slett fordi de ikke klarer oppfylle barnehageretten, så de gir kontantstøtte i håp om at ikke alle skal søke sånn at de klarer gi plass til dem som har lovfestet rett... Det var i alle fall vurdert her for et par år siden, usikker på hva de landet på.


#9

Tussa sa for siden:

Eg har fleire arbeidstakarar hos meg som har familie i utlandet og dei mottar KS. Unntak finns altså og kanskje ikkje så vanskelig å få?


#10

Malama sa for siden:

Ja, ved å grave dypere i det hele så finner jeg disse unntaksreglene for eøs-folk som har familien i utlandet. Den er egentlig på mange måter en skivebom, som vel inntreffer pga eøs-avtalen om likebehandling eller noe sånn?


#11

Daisy sa for siden:

Ikke sant. Nå har vi mer enn stor nok barnehagedekning da. Mange barnehager har måttet legge ned småbarnsavdelinger pga dette! Men for komnunen er det mye billigere å betale 6000 til foreldrene enn subsidiering.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.