Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har gullpulver, trenger konfektoppskrift

#1

Hot Lips sa for siden:

Jeg kom over en liten krukke med sånt gullstøv da jeg handlet i dag. Ser for meg at jeg kan ha det på noen lekre konfektbiter eller sjokoladetrøfler. Har du en oppskrift som er gulldekor verdig? :vilha:


#2

Ine sa for siden:

Hvor fant du det?


#3

Hot Lips sa for siden:

På Meny, faktisk.
Sånn ser det ut:


#4

Ine sa for siden:

Kult!


#5

banana sa for siden:

Gull, altså?


#6

Hot Lips sa for siden:

Tja, det ser ut som gull. Inneholder antiklumpemiddel og fargestoffer. :knegg: De har bringebærpulver også, og det er basert på frysetørrede bringebær - smaker angivelig godt. Men det var de selvfølgelig utsolgt for. :sukk:


#7

Candy Darling sa for siden:

Nå måtte jeg lete opp "verdens dyreste cookies", en trådtittel jeg husket herfra, fordi jeg tenkte at den hadde sikkert ekte gull i oppskriften! :hyper:

Men nei. :skuffet:


#8

Hot Lips sa for siden:

:knegg:
Men takk! :suss:

Noe sånt vil jeg lage:

Men ikke med karamell. Champagne, kanskje? Cognac? Tror det må bli trøffelkuler. :nam:

Eller gullfargede sjokoladeboller, som en kokosbollevariant? :hyper:


#9

Toffskij sa for siden:

Du må selvsagt lage champagnetrøfler etter Skilpaddas og min gjennomutprøvde oppskrift:

300 g melkesjokolade smeltes i vannnbad med 0,5 dl kremfløte og 30 g smør
0,5 dl champagne røres inn (og så må man selvsagt drikke opp resten)
1 1/4 ts grappa røres inn

Settes i fryseren til det er helt stivt. Lag kuler, dypp dem raskt i smeltet, mørk sjokolade med litt delfiafett i. Og strø over gullet, så klart.


#10

Hot Lips sa for siden:

Ooooh! Nå snakker vi! :hyper: Er grappa essensielt, eller kan det erstattes med noe annet man kan tenkes å ha i barskapet?


#11

Toffskij sa for siden:

Du kan nok med hell bruke konjakk/brandy i stedet. Den klassiske tingen å bruke er marc de champagne, altså brennevin lagd på pressede druerester fra champagneproduksjonen, men det har jeg aldri giddet å få tak i. Og konjakk er jo også druebrennevin (men har fatlagringssmak i tillegg – det har ikke grappa).


#12

Hot Lips sa for siden:

Takk. Jeg prøver konjakk, tror jeg.


#13

Pøblis sa for siden:

Grappa smaker som hjemmebrent, så du kan bruke ukrydret, ulagret sprit. Eller en god, rund cognac eller rom eller hvasomhelstfrabarskapet. :ja:


#14

Toffskij sa for siden:

Ikke rom, det kommer til å kverke champagnesmaken.


#15

Hot Lips sa for siden:

Ah. Så jeg kan bare hive oppi en dæsj av himkoken? :hehey: Disse trøflene ble brått litt mindre sofistikerte, synes jeg. :humre:


#16

frukt sa for siden:

Jeg liker hverken hjemmebrent eller konjakk... Kan jeg bruke noe annet tro?
:harogsågullpulver:


#17

Spoon sa for siden:

Jeg så en oppskrift i siste KK som hadde Baileys i seg, den fikk jeg lyst til å prøve :jupp:


#18

Toffskij sa for siden:

Nei, nei, nei! :nono: Ideen er å forsterke/framkalle champagnesmaken med druebrennevin. Det må være godt druebrennevin.


#19

frukt sa for siden:

Baileys er godt, men jeg tåler ikke melk. :leppe:
Amaretto kanskje?



#21

Hot Lips sa for siden:

:sorry: Bare tulla, jeg har ikke tilgang på sånt. Men god konjakk har jeg.


#22

Pøblis sa for siden:

Det tror jeg på, men både grappa og marc de champagne smaker jo direkte høgg og vil også drepe sjampisen på nådeløst vis, så hva som faktisk funker, er jeg usikker på. Jeg tror jeg ville godt for kun sjampis. :detenkleeroftedetbeste: :glorie:


#23

Pøblis sa for siden:

Godt druebrennevin, ja. Se min forrige post. Har du smakt marc de champagne? (Smaker høgg.) Eller grappa? (Smaker også høgg. Big time.)

Se min forrige post igjen.


#24

Nextlife sa for siden:

Du kan ha hva som helst slags smaksetting, jeg bruker f. eks appelsin/mandarin, bringebær, pasjonsfrukt, chili.
Fruk/bær koker jeg i litt vinn, siler av og koker ned til en veldig konsentrert lake før jeg tilsetter det i trøffelmassen.


#25

Varta sa for siden:

Den aller beste konfekten jeg vet om, og som jeg sjelden orker å lage, er slik:

Sjokoladepraliner
Kle en liten form med folie og pensle med olje.
60 g mandelflak og 125 g sukker blandes i en liten kjele på svak(ish) varme. La stå uten å røre til sukkeret begynner å smelte (dette er en tålmodighetsprøve). Når sukkeret har blitt gyllent har du massen over i formen og lar det kjølne. Brekk i biter og kjør i matmølle til det blir smuler.
Smelt 150 g mørk sjokolade sammen med 40 g smør og 1/2 fl fløte. La det avkjøles litt og bland inn den knuste pralinen. Fordel blandingen i ildfast fat kledd med folie og smurt med olje. La det stivne.
Vipp ut sjokoladeplaten og skjær i pene biter, trekanter funker fint. Hvis du vil kan du riste noen skåldede mandler (ca 10 minutter, 200 grader i stekeovn) og dytte ned på hvert triangel. Dypp alt i smeltet sjokolade og pynt, for eksempel med gullstøv (jeg pleier å sprøyte på hvit sjokolade eller melkesjokolade til pynt, da trenger du omtrent 50 gram).

Disse er utrolig gode, smaker deilig av ristet mandel og mørk sjokolade. Bonuspoeng hvis du orker å temperere sjokoladen du dypper i, da blir de penere og holder seg lengre.


#26

frukt sa for siden:

Takk for tips. :blomst:


#27

Nextlife sa for siden:

Jeg hadde sølvpulver stående og denne tråden inspirerte meg til å lage glitrende konfekt fylt med salt karamellkrem.


#28

Charlie sa for siden:

Litt sent for min favorittoppskrift til jul, hvis det er tanken - men det er altså svisker lagt ned i madeira. Når de er bløte og gode stappes de fulle av marsipan - i den den har du blandet inn noe av "kraften". Legg bitene på rist eller dypp dem i smeltet mørk sjokolade.

Dette er ordentlig voksensjokolade, og fullstendig bortkastet på den yngre garde.

Hvis man vil keep it simple - kjøp odense marsipan og odense nougat, kjevle ut en passe "bunn" av marsipan, legg på skiver av nougat, skjær i pene biter og trekk med sjokolade.

Ellers kan man helt fint ha dette på en sjokoladekake med et mørkt sjokoladetrekk, på Sarah Bernhard osv. Det er jo mye mindre jobb med en hel kake (altså SB er penest i porsjonskaker, men det smaker akkurat like godt om man lager en langpanne.)


#29

Hot Lips sa for siden:

Lekkert, Nextlife! Det ble enkelt i år, tidsklemma tok meg. Men kuler av ferdigmarsipan med cognac og hakkede valnøtter, trukket med mørk skokolade ble veldig godt. Og riktig elegant med et lite gulldryss.
Sparer de andre oppskriftene til neste år. Da får jeg sikkert god tid. :knegg:


#30

frukt sa for siden:

Det enkle er ofte det beste. :nam:

Jeg og gjorde det enkelt. Laget sjokolade fylt med hjemmelaget marsipan, tørkede kirsebær og begge deler. Pyntet med hvit sjokolade som forøvrig var noe herk å jobbe med, og gullpulver. Tror jeg skal prøve å sikte gullpulveret neste gang for det var vanskelig å strø på.
Laget også en voksenvariant med tørkede kirsebær marinert i kirsebærlikør. :rairai:


#31

Hot Lips sa for siden:

Mmmm! Det beste er faktisk å pensle med en liten pensel, Frukt. :jupp:


#32

frukt sa for siden:

Aha! Det tenkte jeg ikke på engang. Takk for tips. :blomst:


#33

veobra sa for siden:

Jeg har trøffelinnhold stående til kjøling. Spørs om jeg får tak i noe gull eller om de er utsolgt. Godt blir det uansett :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.