Har søkt litt i forumet, uten å finne noen ribbetråd, ihvertfall fant jeg ikke noe fra 2015, så det jeg lurer på er; hvor skal du kjøpe årets ribbe (om den ikke allerede er kjøpt inn da;))
Kan ikke se at det har blitt gjort noen test på ribbe i år, men ser jo fra andre tester at det ikke alltid er dyrest som er best!
Mener også at det ett år var Kiwi First Price-ribbe som kom best ut...
Vi kjøper alltid tynnribbe, regner med at vi kjøper fryst, men usikker på hvor jeg skal kjøpe..
Hva ser dere etter når dere kjøper ribbe, for å få finest/best mulig?
Vi har bestilt ribbe hos lokal slakter. Håland Kjøtt, for de lokalkjente. Andre år og anledninger har vi også hatt ribbe fra ferskvareavdelingen hos Coop Mega, og vi har også spist Gilderibbe fra frysedisken. De har vært ok alle sammen.
Jeg bruker ribbe som pålegg, helst i adventstiden. Da kjøper jeg tynnribbe. Kjøpte forleden fra Gilde, var det jeg fikk tak i da, steke i kveld tenker jeg. Men det kan hende jeg må ha noe mer, da tror jeg det blir hos slakter Eide om jeg får tak i.
Jeg har hatt årets første ribbemiddag og endte da opp med first price fordi det var den eneste jeg kunne oppdrive. - den var for øvrig veldig fin.
Jeg handler så lokalt som mulig. Tenker at maten godt kan komme av griser som har hatt det ok. - Jeg handler jo ofte smågodt for en helt obskur kilospris (for godteri å være), så hvorfor ikke kjøtt, liksom.
Jeg har ofte kjøpt på Meny. I fjor bestilte jeg en ganske stor tynnribbe. Jeg fikk delvis tynnribbe og delvis buklist. Ble så sint da jeg kom hjem og oppdaget det. Delen med buklist var så tynn at jeg måtte skjøre av en liten kilo for å få plass til ribba i langpanna. Hadde hele vært tynnribbe, som er den delen med ribben, så hadde den vært tykkere og fint fått plass.
Jeg er sånn sett i til om jeg anbefaler meny og lurer på hvor jeg skal kjøpe.
Jeg har hvert år kjøpt på en Coop Mega butikk.
Det har bare blitt sånn og de som jobber i kjøttdisken er svært hjelpsomme og går rundt i kjøttavdelingen og kommer med gode tips og råd så jeg liker å kjøpe der. :)
Vi handler enten på meny eller hos den lokale slakteren. Vi skal ikke være hjemme på julaften men må ha ribbe til 1. dags lunsjen. Kanskje vi skal kjøpe en i dag faktisk å steke, er veldig godt i nistepakken.
Godt poeng! Jeg kjøpte ribbe på Bondens Marked i dag, og den kostet jo litt, men kjøttet kommer fra glade fjellgriser som har beita ute og kost seg. Det er jo festmat.
Vår ribbe kommer fra økogrisen vi kjøpte i høst. Grisen har fått lov å kose seg i skog- og markområdet til bonden og har fått leve ett lykkelig og fritt liv, og det kjennes på kjøttsmaken.
Jeg hadde egentlig tenkt til å handle fra Grøstad Gris, hvis jeg bare finner ut hvem som forhandler det i Osloområdet. Alternativt blir det Strøm Larsen, tenker jeg.