Storebror og jeg har i dag teste to runder av dette. Første gangen gikk vi rett i fella med for høy varme (tror jeg) og blandingen nærmet seg meget raskt karamell. Dette forstod jeg heldigvis så jeg blandet ikke i kokosen.
Andre gangen hadde jeg veldig lav varme, og det gikk bedre, men jeg fikk likevel et ganske gyllent skjær. Det står i oppskriften at den skal være nesten hvit også etter at den er kokt. Har dere fått til dette?
Nå ble kulene kjempegode da, det synes både barna og jeg (lagde med blanding nummer to). Så det er jo greit. De smaker kokos, men jeg synes nok de har en undertone av karamell. Er det meningen, eller har dere lure koketips for å beholde massen omtrent helt hvit, om vi skulle prøve igjen neste år? (eller trenge ny porsjon allerede i år :knegg: ).
Eg brukte oppskrifta på Det søte liv kor det stod at blandinga skulle vere kvit, men den blei ganske gul her og. Men veldig, veldig gode. Eg brukte over 20 min. på å koke opp blandinga på nivå 3 av 9 i teflongryte og under omrøring, så eg skjønner ikkje korleis det kan bli kvitt. Ikkje så lenge ein har sirup og smør i, for begge deler gjer det jo gyllent.
Nemlig. Det er det jeg heller ikke forstår. Våre ble også ganske gule. I første runde forstod jeg jo hva det betydde at det ble karamell, for da ble det virkelig brunt og smakte flytende karamell. Det skjedde ikke andre gang, men det ble på ingen måte hvitt.
På Det søte liv står det "man må prøve seg fram", men det begrenser seg jo litt hvor mange runder man prøver og hvor mye fløte man har i hus.
Men godt ja. Sitat lillesøster ved legging (vi smakte på 1 hver): "De kulene... hva het de igjen mamma... ja Bountykuler ja... de var sannelig gode" (sukk) "skulle ønske vi kunne smakt litt mer".
Nå fikk jeg skikkelig lyst på! Sa i kveld til eldste at "nå er vi ferdig med baking og laging av godteri denne julen", men det spørs om vi ikke må lage i morgen.....
Ja, når jeg skjønte det med kokingen (og unngikk å svi sjokoladeblandingen, noe jeg gjorde første gang, men det var bare fordi jeg var helt hjernedød fordi storebror og lillesøster kranglet sånn) var det jo ganske greit. Storebror mente det var et "greit prosjekt" og jeg er for så vidt enig. Hyggelig å rulle ut kulene og lett å være med for stor og liten.
Jeg laget etter denne oppskriften forrige dagen, og de ble også gylne hos meg, det blir det jo naturlig med den blandingen? Jeg slet mer med at det skulle bli sirupsaktig konsistens, for det ble det aldri hos meg. Hadde de i fryseren over natta og duppet i sjokolade i går, de ble fantastisk gode ihvertfall, så da er det vel greit! :nam:
Jeg lagde bountykuler for et par år siden og de ble også gyldne. Smakte veldig godt, men jeg har ikke lagd de igjen, for jeg trodde jeg hadde gjort noe galt og da ble jeg så frustrert at jeg ikke gadd å prøve igjen. :knegg: Men, da er det tydeligvis normalt at de ikke blir hvite, da.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.