Mannen kjøpte ribbe i går som han mente vi skulle ha i helgen. :skeptisk:
Man kan jo ikke ha ribbe til middag når det er mindre enn en uke til julaften?!
Eller, jeg kan jo det, for jeg kan spise ribbe tusen ganger i året og likevel mene at det er best i verden, men jeg vil jo ikke ødelegge stasen med å ha det til middag på julaften.
Så hva gjør jeg med tynnribba for å få et supergodt måltid, men som ikke blir det samme som julemiddagen?
Finnes det noe gøyalt å gjøre med den?
Gode asiatiske smaker, deilig saus, og god stemning rundt bordet..! Her tar man av svoren, og den steker leeeeeeeeenge. Ikke noe søl, bare masse, masse god smak. Stekepose er ikke noe jeg bruker i det hele tatt til vanlig, men her var det veldig praktisk.
Smakte ikke julete, bare nyyydelig.
Serverte med en rødkålsalat med bl.a. appelsin, granateple, fenikkel etc.
Og en dressing som jeg lagde fritt etter et Jamie-program jeg så her om dagen. Se om jeg huseker: saft av 1/2 granateple, saft av 2 klementiner, 1/2 lime, en raspet halv rødløk, ca. en ss. raspet ingefær (bare saften klemt ut), en dæsj soyasaus. Ble veldig fin farge og veldig godt..
Med litt tilpasning tror jeg denne kan bli veldig riktig til oss. :jupp:
Generelt, marinere og steke i stekepose gir jo veldig saftig og godt kjøtt, og det blir så lite julete som det kan få blitt. :nam: