Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Delfiafett ...

#1

Stompa sa for siden:

Jeg lager troikakonfekt for første gang, og den skal trekkes med smeltet sjokolade. Det skal være litt delfiafett i sjokoladen - regner med at det er for å få den tynnere. Men delfiafett er umulig å oppdrive; alle butikkene jeg har vært innom er utsolgt (i følge Adressa er det delfia-krise i år, og det ser ut til å stemme :mumle: ).

Er det noen vits i å prøve seg med bare sjokolade, uten delfiafett, eller er det dømt til å mislykkes?


#2

Teofelia sa for siden:

Får man ikke kjøpt sjokolade til sjokoladetrekkbruk? Jeg mener jeg har hørt om det. Det burde gjøre nytten.


#3

Pamina sa for siden:

Kanskje du kan bruke ørite kokosfett i stedet?


#4

ingling sa for siden:

Hvis du får tak i Cocosa, funker det. Helsekost og større matbutikker har det.


#5

Stompa sa for siden:

Glemte å si at jeg helst ikke vil ut i butikker i dag, annet enn nærbutikken i gangavstand. Siste lørdag før jul = mareritt. :knegg:

Er ikke kokosfett det samme som delfia? Mener det var det som sto som utsolgt på alle butikkene. Ellers kan jeg kanskje vente med sjokoladetrekket til mandag og sjekke om butikken i sentrum som fører Cacas har overtrekkssjokolade.


#6

Fibi sa for siden:

Du kan bruke alle typer olje eller fett. Vet ikke om det vil funke med smør (eller olivenolje pga smak) da, men all vegetabilsk olje bør funke. Kokos eller raps, f.eks. Oljen skal gjøre sjokoladen litt mer flytende slik at den dekker konfekten finere, og den skal gjøre den blank. Det kan du få til med alt mulig.

Alternativt kan du temperere sjokoladen og ikke ha olje i i det hele tatt. Smelt halvparten av sjokoladen, rør inn resten av sjokoladen i den smeltede etter at du har tatt den av varmen. Da blir den blank og fin, og vil bli hardere når den stivner. Den vil også tåle kroppsvarme bedre, slik at den ikke smelter i det du tar på den.


#7

Syrinx sa for siden:

Spør på Facebook om noen har litt ekstra.


#8

Bluen sa for siden:

Jeg trekker marsipan med sjokolade og bruker kun vanlig kokesjokolade til formålet. Funker som bare det, ikke vits i å tilsette noe annet.


#9

Acsa sa for siden:

Du kan også bruke Flott matfett.


#10

kamp sa for siden:

Jeg bruker cocosa


#11

Nessie sa for siden:

Jeg kjøpte iallefall på Kiwi i går. :nikker: Men jeg har også brukt vanlig smør noen ganger. Med da smelter jeg i vannbad.


#12

Skilpadda sa for siden:

Jeg oppdaget også nettopp at det var utsolgt for Delfiafett på butikken jeg var på, så jeg kjøpte et glass kokosolje (fra Helios) i stedet, og antar det går helt fint. Hvis det er bare til å trekke med, går det jo godt an med bare sjokolade, som Bluen sier, og jeg har også brukt en liten skvett nøytral matolje tidligere. (Til Delfiakake er det antagelig viktigere for konsistensens del å bruke fett som er stivt i romtemperatur.)


#13

Malama sa for siden:

Jeg er ganske sikker på at mannen egentlig bare bruker sjokolade.


#14

Cauchy sa for siden:

Rema 1000 Nidarvoll har visst fått inn Delfiafett, sånn i tilfelle desperate trøndere leser dette.


#15

Hot Lips sa for siden:

Delfiakrise, faktisk. :dåne: Jeg synes det er best med bare ren sjokolade.


#16

Veslemøya sa for siden:

Jeg kjøpte 4 pakker på Rema i dag. Og hylla i kjøledisken var full.


#17

Stompa sa for siden:

Da bor du neppe i byen min. :knegg:

Ellers prøvde jeg meg i går med litt olje i sjokoladen. Sikkert helt greit det, men ikke så lett å vurdere for hele greia ble selvsagt fullstendig mislykket, som alle andre ganger jeg har prøvd å lage konfekt eller karamell eller drops el.l. Jeg endte til slutt med å tømme sjokoladen over (det som var igjen av) flaket med marsipan, nougat og gelé, for da jeg prøvde meg med småbiter falt alt fra hverandre. :gaah:

Jeg tror konklusjonen på denne tråden blir at nå slutter jeg å tro at jeg kan lage denne typen julegodt, og holder meg til gjærbakst. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.