Vi har kalkun på julaften, men verken plass i kjøleskap eller fryser, så kalkunen må kjøpes inn når det skal tas ut av frysen for å tines :knegg:
Så, planen er at den skal stå i uteboden frem til julaften. Den er uisolert, og temperaturen ser ut til ligge mellom 2-6 grader i perioden frem til morningen på julaften. Kalkun på 5-6 kg bruker 2-3 dager på å tine. Det burde holde å kjøpe den tirsdag da, ikke sant? Litt med tanke på at temperaturen vil ligge noe over kjøleskapstemperatur? Eller ville dere kjøpt den mandag? Jeg synes alltid det er litt vanskelig å tine den, da jeg er redd at kjøttet blir dårlig om jeg tiner den over for lang tid...
Det tar fort 3-4 dager å tine en hel kalkun, så kjøp de i dag og la den ligge i posen. Legg gjerne noen aviser i bunnen av posen, for det kan rene litt, og sett hele greien i uteboden.
Jeg er enig med de andre. Vår erfaring er at det tar lengre tid å tine kalkun enn det som står på esken. Så kjøp i dag, og legg den i uteboden (inni en pose sånn i tilfelle dere får mus på besøk).
Jeg må bare rette en stor takk til trådstarter som minnet meg på at jeg, i tumultene som oppstod da jeg veltet inn dørene med tjuetusen barn og poser på slep, hadde prestert å sette den frosne kalkunen vi skal ha på nyttårsaften i kjøleskapet i stedet for ned i fryseskapet. Du reddet middagen vår! :blomst:
Vi skal ha kalkun 1. juledag og jeg tok den ut av fryseren nettopp (dvs 3½ dags tining). Da står den i boden med omtrent samme temperatur som du beskriver.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.