Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tining av kalkun

#1

IzziCreo sa for siden:

Vi har kalkun på julaften, men verken plass i kjøleskap eller fryser, så kalkunen må kjøpes inn når det skal tas ut av frysen for å tines :knegg:

Så, planen er at den skal stå i uteboden frem til julaften. Den er uisolert, og temperaturen ser ut til ligge mellom 2-6 grader i perioden frem til morningen på julaften. Kalkun på 5-6 kg bruker 2-3 dager på å tine. Det burde holde å kjøpe den tirsdag da, ikke sant? Litt med tanke på at temperaturen vil ligge noe over kjøleskapstemperatur? Eller ville dere kjøpt den mandag? Jeg synes alltid det er litt vanskelig å tine den, da jeg er redd at kjøttet blir dårlig om jeg tiner den over for lang tid...

Tips og råd? :blafre:


#2

trøtt sa for siden:

Jeg ville kjøpt den i dag. Min erfaring er at to dager i kjøleskapet er for liten tid og temperaturen var ikke mye over kjøleskaptemperatur.


#3

Camomilla sa for siden:

Kjøp i dag ig la den ligge i boden til tining til onsdag morgen, så ta du ut innmaten og tar den inn.


#4

Harriet Vane sa for siden:

Det tar fort 3-4 dager å tine en hel kalkun, så kjøp de i dag og la den ligge i posen. Legg gjerne noen aviser i bunnen av posen, for det kan rene litt, og sett hele greien i uteboden.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg er enig med de andre. Vår erfaring er at det tar lengre tid å tine kalkun enn det som står på esken. Så kjøp i dag, og legg den i uteboden (inni en pose sånn i tilfelle dere får mus på besøk).


#6

Filifjonka sa for siden:

Hjelper det med pose hvis det kommer mus? :skeptisk:
Og ja, det er nesten umulig å tine en stor kalkun i kjøleskapet, det tar altfor lang tid.


#7

Odelia sa for siden:

Jeg må bare rette en stor takk til trådstarter som minnet meg på at jeg, i tumultene som oppstod da jeg veltet inn dørene med tjuetusen barn og poser på slep, hadde prestert å sette den frosne kalkunen vi skal ha på nyttårsaften i kjøleskapet i stedet for ned i fryseskapet. Du reddet middagen vår! :blomst:


#8

-ea- sa for siden:

I en plastboks i uteboden. Musesikkert.


#9

IzziCreo sa for siden:

Da skal vi få kjøpt den i dag, satt i en plastboks for å unngå julemusene :nemlig:

Takk for hjelp :blomster:

:værsågod:


#10

Myria sa for siden:

Vi skal ha kalkun 1. juledag og jeg tok den ut av fryseren nettopp (dvs 3½ dags tining). Da står den i boden med omtrent samme temperatur som du beskriver.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.