Vi skal ha et ganske lite middagsselskap til oss å være, bare 11 stk, hvorav 5 barn. Alle de voksne elsker mat, så her er ingen kresenhets- eller allergiforbehold.
Jeg ser for meg noe med hummer til forrett, en bisque, kanskje. Ellers er jeg åpen for det meste, bare det er skikkelig godt.
Jeg har laget en hummersuppe ved et par anledninger som har vært en knallhit. Ellers er det en kamskjellvariant fra en annen tråd i dag som også er utrolig god. Jeg har for øvrig gode vintips til begge. :nikker:
Jeg har vel også en risottooppskrift med hummer som kanskje kunen være noe?
Til dessert, hvis dere orker noe litt stort og tungt, kan jeg anbefale jordbær- og champagnekaken fra Det søte liv.
+2 på and. Noe av det beste jeg vet er crispy duck, og det er latterlig lett å lage også, Lompene og sausen kjøper man, anda steker seg selv, og da trenger man bare å strimle vårløk, agurk, chili og evt annet man har lyst på så er alt klart. Og da er det jo lett å tenke asiatisk rundt forrett/tilbehør også, for eksempel sashimi av kveite og laks med ponzusaus til forrett og kokosiskrem med litt lime i (og kanskje en feit sjokoladesaus) til dessert.
Og hvis ikke er andestek helt fabelaktig.
Det eneste er at til 11 trenger man kanskje opp mot tre ender, litt avhengig av hvor store ungene er.
Jeg bruker ikke egentlig oppskrift, men det jeg gjorde sist var dette: få anda i hus, tin den i kjøleskap (kan ta et par dager avhengig av størrelse). Ta ut eventuelle ting fra inne i anda (ikke alltid dette følger med). Kok opp vann, ta et grepa tak i halsskinnet og hell kokende vann over dyret inntil skinnet strammer seg litt. Heng dyret til å drypptørke i et kjølig rom noen timer (dette er sannsynligvis ikke strengt tatt nødvendig, men jeg synes det hjelper på å få skinnet sprøtt).
Prikk skinnet litt i brystområdet så fettet kan renne av. Pensle med en blanding av maltose og soyasaus. Stekes på rist (med et fat under, det renner av mye fett) på relativt høy varme. La hvile en halvtime eller så, skjær av kjøttet og skjær det i tynne skiver (du kan sikkert strimle det hvis du vil, da er det viktig at kjøttet er gjennomstekt, men jeg synes det er bedre når det er litt større, saftige rosa biter. Uansett er det andekjøtt vi snakker om her, det er grenser for hvor vondt det kan bli). Hvis du vil kan du crispe opp alt litt under grillen rett før servering.
Steketemperaturer og denslags finner du her. Med mindre du har en veldig stor and tror jeg ikke den trenger å stå så lenge som fire timer.
Asia Food Market i sentrum har både ender, hoisinsaus og andepannekaker (de har tilogmed ferdigkrydrede brystfileter som er beregnet på crispy duck i fryseren, dersom du vil gjøre det enda enklere). Vi pleier å ha agurk, strimlet vårløk og chili skåret på skrått som grønnsakstilbehør, men man kan i utgangspunktet bruke hva som helst som er litt søtt og sprøtt. Gulrøtter for eksempel, eller kanskje fennikel. Eller rettich.
Vi har spist mye forskjellig på nyttårsaften, blant annet and - men etter at vi fikk tak i hjortecarre et år, har vi holdt oss til det. Honningglaserte sukkererter og gulrotstaver til, samt stappe av halvparten potet/søtpotet.
Spennende. Snoker her, jeg. :o
Hadde aldri tenkt i de baner. Vi er så kjedelige så synes helstekt okse indrefilet, sopp og fløtegr.poteter er skikkelig digg og velger det hver nyttårsaften siden det er safe. Men kanskje på tide å tenke noe nytt snart.
Må finlese litt her. Konkrete oppskrifter er supert. :)
And er godt! Jeg laget helstekt and i jula 2011, da vi bodde i Hippieland. Jeg hadde lest norsk porsjonsberegning og ikke tenkt på at alt er større i Amerika. :knegg: Herregud som vi spiste and! De var enorme!
Men, det jeg egentlig ville si, var at jeg ville hatt små vannbakkels fylt med hummerkjøtt, creme fraiche, vårløk og litt kaviar til forrett. Jeg elsker kombinasjonen av vannbakkels og salt sjømat.
Her er det rådyr som gjelder på nyttårsaften.
Ingen forrett. Men dessert, det har vi.
Her blir vi enten fire voksne og fire barn, eller seks voksne og seks barn. Vi får se.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.