Ja, for her i huset vil de ha begge deler nemlig, så ble jeg plutselig usikker på om jeg kan koke røkt og urøkt sammen? For har aldri laget det på julaften her hjemme før, sånn at når vi har hatt det til nå så har vi hatt enten det ene eller det andre. Men på julaften vil de ha begge deler.
Ser man forskjell på det etter at det er kokt? For det er vel et poeng at man selv kan velge om man vil ha røkt eller urøkt?
Jeg tenker at jeg ville gått for separate kjeler. Jeg vil nemlig bare ha det som er urøkt. (Altså; jeg spiser begge deler, men synes urøkt er desidert best.)
Vi koker alt i samme og har alltid litt av begge deler, men hos oss spiser alle alt. Vi har nå pleid å se såpass forskjell at man ser hva man forsyner seg med, fargen er gjerne litt ulik.
Ja, man kan koke/dampe det i samme kjele, og ja, man ser fremdeles forskjell. Vi har allikevel sluttet med det. Jeg synes der røkte setter smak på det urøkte, og selv liker jeg urøkt best.
Jeg pleier å ha ca. 1/4 røkt sammen med det urøkte, da får vi den perfekte blandingen. Min erfaring er at folk som ikke er veldig vant med pinnekjøtt foretrekker røkt, mens vestlendinger skal ha tradisjonelt urøkt. :knegg:
Jeg er en pinnekjøttnovise og husker aldri om jeg liker røkt eller urøkt best. Eller om jeg kjenner så stor forskjell. Derfor kjøper jeg alltid begge deler. :knegg:
Jeg er oppvokst med røkt pinnekjøtt. Bor i Bergen, og har foreldre fra Rogaland. De siste årene synes jeg det har vært en økning I bekjente som har konvertert til røkt pinnekjøtt. I Rogaland tror jeg det har vært veldig vanlig lenge.
aperitif.no: Røyking av kjøtt er et relativt lokalt fenomen. Røykt sauekjøtt har flere hundre års tradisjoner i indre Hordaland, Sogn & Fjordane samt deler av Nordfjord.
Jeg hadde aldri hørt om røykt pinnekjøtt før jeg skulle på julebord med jobben i Bærum. Innkjøpsansvarlig hadde heldigvis vett til å kjøpe urøykt.
:nemlig:
Jeg er ikke sunnmøring, men bor her og vi bor i huset som mannen min vokste opp i, ca 30 m fra fjøra. Her tørkes ribbene på loftet, ingen røyking her, nei.