Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan røkt og urøkt pinnekjøtt koke sammen?

#1

Elisabet sa for siden:

Ja, for her i huset vil de ha begge deler nemlig, så ble jeg plutselig usikker på om jeg kan koke røkt og urøkt sammen? For har aldri laget det på julaften her hjemme før, sånn at når vi har hatt det til nå så har vi hatt enten det ene eller det andre. Men på julaften vil de ha begge deler.

Eller må jeg koke det i to separate kjeler?


#2

Tjorven sa for siden:

Ser man forskjell på det etter at det er kokt? For det er vel et poeng at man selv kan velge om man vil ha røkt eller urøkt?

Jeg tenker at jeg ville gått for separate kjeler. Jeg vil nemlig bare ha det som er urøkt. (Altså; jeg spiser begge deler, men synes urøkt er desidert best.)


#3

Frøy sa for siden:

Slakteren sa i dag to kjeler.


#4

Matilda sa for siden:

Vi koker alt i samme og har alltid litt av begge deler, men hos oss spiser alle alt. Vi har nå pleid å se såpass forskjell at man ser hva man forsyner seg med, fargen er gjerne litt ulik.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Røksmaken kan sette seg litt over på
Det urøkte. Hvis noen ikke liker røkt, så er det nok lurt med to gryter :jupp:


#6

Java sa for siden:

Ja, man kan koke/dampe det i samme kjele, og ja, man ser fremdeles forskjell. Vi har allikevel sluttet med det. Jeg synes der røkte setter smak på det urøkte, og selv liker jeg urøkt best.


#7

MissS sa for siden:

Jeg damper alltid i samme kjele.


#8

nokon sa for siden:

Vi pleier å blande. Det røkte er rødare og det urøkte er meir gråbrunt, så det går fint an å sjå forskjell.


#9

Chablis sa for siden:

Ville valgt to kjeler.


#10

Darth sa for siden:

Vi blander, men så liker vi begge deler også. Ser uansett forskjell.


#11

Syrinx sa for siden:

To kjeler, uten tvil.


#12

Snuppa sa for siden:

Jeg damper det sammen.


#13

Ru sa for siden:

Tenk om noen tar feil?! :angst:

Det hadde blitt to kjeler om vi skulle hatt to typer pinnekjøtt. :nemlig:


#14

Snuppa sa for siden:

Det er jo fargeforskjell på det...


#15

millact sa for siden:

Har pleid å blande.


#16

007 sa for siden:

Vi blander, men vi liker begge deler.


#17

Dansma sa for siden:

Blande, man ser lett forskjell og vi spiser begge deler.
Det røkte setter ikke såååå mye smak på det urøkte....


#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg pleier å ha ca. 1/4 røkt sammen med det urøkte, da får vi den perfekte blandingen. Min erfaring er at folk som ikke er veldig vant med pinnekjøtt foretrekker røkt, mens vestlendinger skal ha tradisjonelt urøkt. :knegg:


#19

veobra sa for siden:

Jeg blander alltid.

Jeg er en pinnekjøttnovise og husker aldri om jeg liker røkt eller urøkt best. Eller om jeg kjenner så stor forskjell. Derfor kjøper jeg alltid begge deler. :knegg:


#20

Harriet Vane sa for siden:

To kjeler. Mannen og jeg liker begge deler, men de vi skal ha besøk av er purister når det gjelder urøkt.


#21

Java sa for siden:

Min erfaring er stikk motsatt. Vestlendinger røker gjerne sitt eget pinnekjøtt i hagen.


#22

Niobe sa for siden:

Det er jo helt motsatt. Det er på vestlandet man røker pinnekjøttet, fordi tørke-forholdene gjerne ikke er like gode i fuktige kyststrøk.


#23

Candy Darling sa for siden:

Du kan jo se i tråden her? Jeg kjenner absolutt ingen som spiser røykt pinnekjøtt fra Vestlandet.

Kanskje det er en sunnmørsgreie?


#24

Mikkeline sa for siden:

Jeg er oppvokst med røkt pinnekjøtt. Bor i Bergen, og har foreldre fra Rogaland. De siste årene synes jeg det har vært en økning I bekjente som har konvertert til røkt pinnekjøtt. I Rogaland tror jeg det har vært veldig vanlig lenge.


#25

Niobe sa for siden:

Nå er jeg vestlending, og jeg vil si 90% av de jeg kjenner serverer røkt pinnekjøtt.


#26

Candy Darling sa for siden:

Da er det kanskje en rogalandsgreie. :nemlig:


#27

007 sa for siden:

Samme her.

Nix. Gjelder nok Hordaland også.


#28

Syrinx sa for siden:

Røkt pinnekjøtt er ikke en sunnmørsgreie, det er iallfall sikkert.


#29

Storm sa for siden:

Det lukter poll, Candy. :nemlig:

Min vestlandskjæreste (Sogn og Fjordane) insisterer på urøkt.


#30

Ru sa for siden:

Det skal ikke røkes noe sau! :bergenser:
(For øvrig fra en familie som hadde gård med sauer. Farfar tørket pinnekjøttet selv, 1 km fra sjøen. ;) )


#31

Syrinx sa for siden:

aperitif.no: Røyking av kjøtt er et relativt lokalt fenomen. Røykt sauekjøtt har flere hundre års tradisjoner i indre Hordaland, Sogn & Fjordane samt deler av Nordfjord.

Jeg hadde aldri hørt om røykt pinnekjøtt før jeg skulle på julebord med jobben i Bærum. Innkjøpsansvarlig hadde heldigvis vett til å kjøpe urøykt.


#32

Kirsebær sa for siden:

Det eneste som skal røykes er laks, ørret og en aldri så liten sigg når man er på fest. :nemlig:



#34

Frøy sa for siden:

Rogalending som ikke skal ha det røykt her iallfall.


#35

Java sa for siden:

De jeg kjenner som røyker kjøtt i hagen er fra Hordaland.


#36

mina sa for siden:

:nemlig:
Jeg er ikke sunnmøring, men bor her og vi bor i huset som mannen min vokste opp i, ca 30 m fra fjøra. Her tørkes ribbene på loftet, ingen røyking her, nei.


#37

Candy Darling sa for siden:

Jeg er for øvrig oppvokst med røykt og dampet svineribbe i pinner. Det er et lokalt fenomen, det. Sunnfjordsk sådant.


#38

Malama sa for siden:

Definitivt ikke, vi tørker, vi røyker det ikke


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.