Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til medister-/kjøttkakekløne

#1

Bluen sa for siden:

Er det noen erfarne som kan hjelpe meg litt? :blafre:

Jeg tenkte å lage en slags medisterkaker av 50/50 medisterdeig og svinekjøttdeig. I oppskriftene på medisterkaker står det mengder av melk - er virkelig dette nødvendig, eller blir det helt feil når jeg blander inn kjøttdeig? Kan ikke huske at jeg har brukt melk tidligere. Bruker dere food processor for å blande sammen deigen? Jeg har vitterlig gjort dette to ganger tidligere, og det har vært vellykket, men kan ikke huske at det var så komplisert. :blånn:


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker alltid oppskriften på medisterkaker som står på matprat.no, bare at jeg bruker 50/50 medisterdeig og karbonadedeig, det blir veldig godt. Jeg bruker den fremgangsmåten som står der inkludert melk, men ofte litt mindre enn i oppskriften. Du kan bytte ut med vann eller farris hvis du vil ha dem melkefrie, men hvis du ikke bruker noe væske blir de nok endre hardere og tettere.

Jeg bruker ikke foodprocessor, da vil kjøttet bli veldig finmalt og glatt, og jeg liker at de er litt grove. Bruker Kitchen Aiden, det går også fint for hånd.


#3

Bluen sa for siden:

Flott, da kikker jeg på den og følger den oppskriften med litt mindre melk. Tusen takk for hjelpen!


#4

Filifjonka sa for siden:

Jeg pleier forresten å lage ganske store doser av disse, da de er populære i en familie med mange store menn. Så istedet for å steke dem ferdig i panna bruner jeg dem bare, legger dem i en langpanne og putter dem i ovnen sånn ca 20 minutter på 200 grader, da er de gjennomstekt.


#5

Bluen sa for siden:

Godt tips! Julaften for fire år siden serverte vi dem like gjerne frosne i midten. :D

(Og pussig nok var det oppskriften fra Matprat jeg allerede hadde funnet.)


#6

Filifjonka sa for siden:

Den står i et gammelt hefte som jeg fant i matbutikken for herrens mange år siden, før internett. Opplysningskontoret for kjøtt tror jeg det het den gangen, men oppskriften er den samme. Bortsett fra at jeg har byttet ut halvparten med karbonadedeig, det er utrolig mye bedre etter min mening.


#7

GinaK sa for siden:

Drar frem denne igjen, jeg. :) Kanskje flere som skal ha ribbemat i helgen? :)

Har lyst til å prøve en grov type i år og vil lage de selv så da dukket det opp mange forskjellige råd og tips..

Jeg ble helt forvirret for det finnes så mange varianter på altmulig. Og også på verdens beste medisterkaker.. :lalala:
Jeg leste Gladkokken sin oppskrift med kardemomme og kanel men alle jeg spurte rynket veldig på nesen.
Så da pingler jeg ut og går for ordinær utgave.
Ser det er tipset om matprat sin så da går jeg for den. Og å ettersteke i ovnen. :)


#8

Bluen sa for siden:

Så bra at denne ble løftet fram igjen nå - vår tur til å ha julaften igjen. :knegg: Tenke seg til at det er seks år siden vi serverte medisterkaker som var frosne i midten!


#9

Niobe sa for siden:

Jeg laget nettopp en testporsjon med medisterkaker (bare svinekjøttdeig), og brukte litt mindre melk enn i oppskriftene jeg fant på nett. For ordens skyld så kan jeg nevne at bare svinekjøttdeig ble litt i magreste laget, så jeg tror jeg skal ha 1/3 medisterdeig i neste batch, og selv om jeg brukte mer krydder enn i oppskriften så ble de litt tamme. Mer fett og mer krydder. :knegg:


#10

veobra sa for siden:

Dette har jeg lyst til å lage selv i år. Mer krydder høres lurt ut, ofte er smaken ganske tam.


#11

Bluen sa for siden:

Jeg synes det gjør seg med hvitløk - julaften eller ikke. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.