Jeg er dessertansvarlig på julaften og tenkte lage bringebærcoulis til riskremen. Har googlet oppskrifter og det ser veldig enkelt og rett frem ut. Men det er forskjell på koketiden i de ulike oppskrifter.
Heg har aldri fulgt oppskrift, men tar melis og vann(og vanilje om jeg har) og koker en stund før jeg siler alt gjennom et dørslag for å få bort frøene. Mmmm, det er godt!
Se der ja, enda en variant.
Nei, jeg føler også at den friske bærsmaken må bli litt ødelagt og det blir mer en bringebærsaus da... Men jeg har jo ikke peiling.
Jeg tømmer posen med bær i et litermål og strør over litt melis, kjører det i microen 1-2min og så kjører jeg blenderen i det. Smaker til med litt vanilje og mer melis. Liker den litt sur. Til riskrem ville jeg nok silt den, til is gjør jeg det ikke.
Jeg koker ikke. Det kan da umulig bli like godt. Jeg kjører bringebær og melis (smaker til så bruker ikke noen fast mengde) sammen i blender (jeg synes det blir melisklumper i sausen om jeg blander inn melis etter å ha most bringebærene) og så siler jeg sausen for å bli kvitt frøene.
Vi måtte selvsagt teste riskrem og coulis i går kveld, og herremin det tok riskremen til nye høyder. Kjempegodt!
Droppet koking og smakte til med melis. Hadde litt vaniljesukker i også.