Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bringebærcoulis, oppskrift?

#1

Robyn sa for siden:

Jeg er dessertansvarlig på julaften og tenkte lage bringebærcoulis til riskremen. Har googlet oppskrifter og det ser veldig enkelt og rett frem ut. Men det er forskjell på koketiden i de ulike oppskrifter.

Noen som har innspill til hvordan den blir best?


#2

Che sa for siden:

Heg har aldri fulgt oppskrift, men tar melis og vann(og vanilje om jeg har) og koker en stund før jeg siler alt gjennom et dørslag for å få bort frøene. Mmmm, det er godt!


#3

Robyn sa for siden:

Jeg må ha oppskrift sånn at forholdene blir riktig. Har vel knapt smakt det før så jeg vet egentlig ikke helt hvordan den skal bli engang. :knegg:

Men hva er "en stund"? 5 minutter, et kvarter, en time?


#4

Robyn sa for siden:

Ingen som mener noe om hvor lenge den skal kokes? Har sett alt fra 5 minutter til å koke ned til halv mengde og lurer på hva som blir best. :hjelp:


#5

Novla sa for siden:

Jeg koker den ikke i det hele tatt, jeg. Bare kjører i blender, siler og smaker til med melis.

Jeg ville i hvert fall ikke kokt den inn til halv mengde, så mye koking vil jo ta kverken på all friskhet.


#6

Robyn sa for siden:

Se der ja, enda en variant.
Nei, jeg føler også at den friske bærsmaken må bli litt ødelagt og det blir mer en bringebærsaus da... Men jeg har jo ikke peiling.


#7

Isolde sa for siden:

Jeg tømmer posen med bær i et litermål og strør over litt melis, kjører det i microen 1-2min og så kjører jeg blenderen i det. Smaker til med litt vanilje og mer melis. Liker den litt sur. Til riskrem ville jeg nok silt den, til is gjør jeg det ikke.


#8

Myria sa for siden:

Jeg koker ikke. Det kan da umulig bli like godt. Jeg kjører bringebær og melis (smaker til så bruker ikke noen fast mengde) sammen i blender (jeg synes det blir melisklumper i sausen om jeg blander inn melis etter å ha most bringebærene) og så siler jeg sausen for å bli kvitt frøene.


#9

Robyn sa for siden:

Da dropper jeg koking. :jupp:
Takk for svar!


#10

Rug sa for siden:

Jeg gjør også akkurat som Myria.


#11

veobra sa for siden:

Jeg gjør som Isolde. Kanskje en liten dæsj sitronsaft.

Trinesmatblogg.no matblogg har oppskrift. Den laget jeg etter første gang. :nikker:


#12

Robyn sa for siden:

Vi måtte selvsagt teste riskrem og coulis i går kveld, og herremin det tok riskremen til nye høyder. Kjempegodt!
Droppet koking og smakte til med melis. Hadde litt vaniljesukker i også.


#13

Myria sa for siden:

Ja, hjemmelaget bringebærcoulis er nydelig til riskrem. Den røde sausen man får kjøpt er tynn og smaker ingenting.


#14

Robyn sa for siden:

Har aldri vært spesielt glad i den, og etter dette kommer den til å smake som kjip saft. :knegg:


#15

Frøy sa for siden:

Må den være nylagt?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.