Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke en halv flaske tørr hvitvin til?

#1

LilleT sa for siden:

Annet enn å drikke den ... Den var ikke særlig god som drikkevin, men jeg kan kanskje bruke den som ingrediens i noe?

Tips?


#2

Veronal sa for siden:

Blåskjell eller fiskesuppe.

Ellers kan du lage marinade og saus med hvitvin.


#3

LilleT sa for siden:

Fiskesuppe var en god idé! Er det noen som har oppskrift på en lat variant der jeg kan bruke fiskefileter?



#5

Nenne sa for siden:

Det smaker også godt med hvitvin i risotto. Kjøp arborioris og lag risotto med buljong og hvitvin. :nam:


#6

Karamell sa for siden:

Risotto var mitt tips også! Det beste jeg vet!!


#7

scilla sa for siden:

Saus, supper eller marinader er godt med en skvett vin.
Bare nevner at det går an å fryse vinen i isbitposer - så har du det klart når du trenger det. Hvis du ikke bruker alt på en gang, altså. :jupp:


#8

LilleT sa for siden:

Takk for mange gode tips! Her blir det risotto i kveld og fiskesuppe i morgen. ;)


#9

m^2 sa for siden:

risotto med fisk :)
Surr hvitløk og masse purreløk i en blanding av smeltet smør og hvitvin. Ha i grøtris (eller annen ris som Nenne foreslår) og la den også surre litt. Hell deretter på vann/buljong/hvitvin litt etappevis.
La det koke inn, ha på litt mer, la det koke inn osv.
Når risen er nesten ferdig, har du oppi fiskebiter som du rører godt inn i risen. Ha gjerne også oppi en boks erter (ikke vannet).
Ha oppi litt mer vann/buljong/vin, ha på lokk og la det stå litt på lavere varme til fisken har fått trukket nok.
Smak så til med salt (som du sannsynligvis ikke trenger), pepper og revet parmesanost. Namnam!
Serveres gjerne med hvitløksbaguetter til.


#10

Claire sa for siden:

Å, risotto er godt. :nam: Pestorisotto er en kjempegod variant. :nemlig:


#11

LilleT sa for siden:

Jeg trenger mer hvitvin! :nemlig:

Claire: oppskrift?


#12

Karamell sa for siden:

GRUNNOPPSKRIFT PÅ RISOTTO

Etter jamie Oliver.

6 porsjoner

Ca 1 l kraft (hønsekraft, fiskekraft eller grønnsakskraft alt ettersom hva du har til tilbehør).
1 ss olivenolje
3 charlottløk eller 2 løk, finhakket
1/2 stilkselleri, finhakket
Maldon-salt og pepper
2 hvitløksbåter, finhakket
400 g risottoris (Arborio) I nøden kan grøtris brukes.
1 dl tørr vermut eller tørr hvitvin (eplejuice går også)
75 g smør
100 g parmesan[/b]

) varm kraften. Den skal koke. Varm olivenoljen i en annen kjele. Ha i stangselleri og løk og surr de. Ikke la det bli brunt. Etter ca 3 min har du oppi hvitløken. Surr i 2 min til. Ha i risen og skru opp varmen! Ikke gå fra kjelen nå! Rør hele tiden, det skal ikke bli brunt!! Når risen er blank og har sugt opp smak fra grønnsakene har du over vermuten/vinen. Rør hele tiden.

2) Når vinen har trukket helt inn og du har senket temperaturen heller du en og en øse med kraft over. Rør mellom hver øse, vesken skal trekke helt inn mellom hver øse! Dette tar ca 15 minutter. Salte og pepre forsiktig mellom hver øse. Ikke ha for sterk varme for da blir risen rå inni og kokt utenpå. Når det er tomt for kraft kan du smake på risen. Den skal være myk, men gi litt tyggemotstand (al dente).

3)Ta kjelen av varmen og tilsett smør og nyrevet permesan Rør forsiktig.

For to pesoner pleier vi å halvere oppskriften.
Risottoen kan serves som egen rett eller med forskjellig tilbehør.
Vår favoritt er med stekt kyllingfilet i biter og salat laget av

tomater
fersk mozzarellaost, i terninger
ruccolasalat
Extravirgin olivenolje
balsamico eddik
salt
pepper
litt sukker.


#13

Claire sa for siden:

Jeg har bare fått den servert på restaurant. I Praha, av alle steder. :sparke:

Men kanskje det bare er å tilsette pesto i grunnoppskriften på risotto? :blond: Helst hjemmelaget pesto, vil jeg tro.


#14

amo sa for siden:

Eller du kan fryse den i isposer, så tar du noen biter når du trenger litt til matlaging.Da trenger du ikke bruke alt på en gang.:knegg:


#15

LilleT sa for siden:

Takk, takk! :neie:

Det kan se ut som om det blir mye risotto her framover ... :fnis:


#16

LilleT sa for siden:

Jeg lagde denne i kveld. Kan anbefales! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.