Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt = ikke kirkebesøk?

#1

daffy sa for siden:

Tidslinje:

Kl 13.15 Går ut av huset til julegudstjeneste
Kl 15.15 Tilbake fra julegudstjeneste
Kl 17.000- 18.00 Ønsket spisetidspunkt

Utfordring: Dampe 2 kilo pinnekjøtt til middag. Hvordan kan vi løse det?
Dampe før kirke, stoppe opp og varme opp til middag?
Er det nok med 2 timers dampetid? Eller hvor lang tid skal jeg beregne til 2 kilo pinnekjøtt?

Takknemlig for help!


#2

Plipp sa for siden:

La det dampe mens du er i kirken?


#3

Carpe Diem sa for siden:

Dampe ferdig og bare varme forsiktig opp kl 17.00? Jeg gjorde det en jul vi skulle til fjells. Fungerte bra :jupp:


#4

-ea- sa for siden:

Pinnekjøttet kan gjerne stå på i tre-fire timer, så jeg ser ikke problemet. Hiv det på før kirken, la det stå på lav varme.
Jeg pleier å ta det inn i ovnen under grillen noen minutter før servering, syns det blir ekstra godt da.


#5

Katta sa for siden:

Pinnekjøtt er forenelig med kirkegang. Du kan til og med dampe det mer eller mindre ferdig først, skru av varmen, varme litt til og så crispe det rett før servering. Fungerer veldig mye greiere enn endel annen julemat i så måte. :nemlig:


#6

-ea- sa for siden:

Jeg trodde forresten at dette skulle være tråd om at pinnekjøttspisere ikke går i kirken, elns. :humre: :hedning:


#7

Katta sa for siden:

:knegg: Poll som krysser pinnekjøtt og julaftenkirke? :hyper:


#8

Niobe sa for siden:

Dampe nesten helt ferdig, skru av varmen. La det stå mens dere er i kirken, gi det en kjapp "oppdamping" etterpå og evt. en tur i ovnen hvis dere liker det. Går helt fint.


#9

Guava sa for siden:

Her dampes det ferdig før kirke og varmes opp og skjerpes etterpå. Funker helt fint.


#10

Teofelia sa for siden:

Jeg også. :knegg:


#11

Appelsin sa for siden:

Hjemme var pappa hjemme og passet pinnekjøtt, kokte poteter og kålrabi, mens vi andre var i kirka.


#12

Frøy sa for siden:

Men det må ha minst tre timer på damping.


#13

Charlie sa for siden:

Ville tro det gikk veldig fint å dynedampe mens dere er borte. Slik som med dynegrøt. Altså bare ta gryta av varmen og pakke det inn i en dyne.

Hellstrøm koker det i buljong, forresten. Smak og behag.


#14

Hyacinth sa for siden:

Hvis du vil ha den sauelukta i dynene dine... Vi har pinnekjøttet i boden vår, og alt annet der inne lukter pinnekjøtt.

Pinnekjøtt kan utmerket godt dampes i stekeovnen. Jeg ville heller gått fra den enn en kokende gryte.


#15

Polyanna sa for siden:

Skal det ikke dampe 3-4 timer, da?


#16

Sneglo sa for siden:

Det skal dampes til det begynner å slippe benet, det tar stort sett en 3-4timers tid.

Jeg ville ikke reist ifra, da man kan risikere at det tørrkoker, og man da kanskje ikke har fullt så fint hus når man kommer hjem igjen. Ville heller valgt at 1 ble igjen hjemme og resten reiser. Sånn at vi gjort det i alle år når jeg bodde hjemme. :)


#17

Frøy sa for siden:

Men du bør jo få nok tid til å dampe det med å dampe det en god time før du går, slå av varmen og fortsette å dampe når dere kommer hjem, du har jo nesten 3 timer til kl 18 da.


#18

C3PO sa for siden:

Hvordan løste fu det? Ifjor var svigerfar ivrig oppnå bli igjen og lage maten.


#19

daffy sa for siden:

Dampet 1,5 time før kirken. Tok av platen og lot stå med lokket på i 2 timer, før vi var tilbake og dampet 1,5-2 timer til. Det ble dessverre ikke noe bra. Tørt og hardt. Men jeg vet ikke om det kan ha noe med at vi startet utvanning først 15 timer før damping? Kjipt altså. Pinnekjøttet var fra Hemsedal spekeloftet, og så ut til å være av god kvalitet.

Må finne ut hva vi gjorde feil, for vi skal ha pinnekjøtt på nyttårsaften også.


#20

Syrinx sa for siden:

15 timer utvanning er iallfall rikelig, jeg har grense på 12.


#21

Gabi sa for siden:

Jeg damper pinnekjøttet i to timer og det blir alltid perfekt. Legger det i vann før jeg legger meg og lar det stå i samme vann helt til jeg setter det på. På julaften betyr det at det blir satt i gang klokken 15 og vi spiser klokken 17.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.