Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Gode uteklær"

#1

Karamell sa for siden:

Vi har fått en mail fra barnehagen som oppfordrer oss til å utstyre barna våre med "gode uteklær".

"Vi er veldig avhengig av at barna har gode ute klær/sko som tåler regn, vind, snø og kulde. Det kan blåse kraftig her, det vet vi og da er det nødvendig å ha skikkelig utstyr som er i orden for at barna skal ha en god dag."

Bakgrunnen er at barna skal være på utegruppe annenhver uke fra høsten av. Dette er selvsagt fordi man tar inn flere barn enn arealet tilsier...

Jeg er usikker på om jeg liker dette med utegruppe annehver uke, men vi har ikke noe valg.

Så, hva er gode uteklær da? (eller ute klær som de skriver ;) ).
Alle barn er jo utstyrt med dress/regntøy osv.
Jeg skjønner at dette er et generelt skriv som skal ut til alle. Vi har klærene i orden mener jeg, ungene har både dresser og ulltøy, samt votter og luer.

Der vi kanskje har noe å hente er på skotøyfronten?
Jeg har ikke hevet meg på kamikbølgen og dens like, men kanskje det er nødvendig i år?

Kom gjerne med tips (og utsalgssted) for gode vintersko og støvler for barn.
Gjerne annet utetøy også.


#2

teamor sa for siden:

mailen er sikkert myntet mest på de som f.eks ikke har ulltøy. Mange som ikke bruker det på barna sine altså... (har jobbet i barnehage og sett mye rart)

Høres ut som du har orden i sysakene :)


#3

Tussa sa for siden:

Karamell, mine har hatt Viking Goretex og eg anbefale dei på det sterkaste. Supre sko!


#4

Sitron sa for siden:

Sjekk tråden min om utstyr for barn i friluftsbhg her inne.


#5

Che sa for siden:

FOrøvrig tror jeg ikke denne var myntet på deg.

Selv gleder jeg meg til prinsen går over til "storunge-gruppe" da er de ute annenhver uke - med lunsj etc i grillhytte når det er stygt vær.

Forøvrig synes jeg Kamik-skoene er for stive til småunger (om det er til minsten da) - Jeg kjøpte til prinsen i fjor, men han ble jo stiv som en stokk med dem)

Forresten: Noen som vet hvordan Super-fit sine gore-texsko er? De er nemlig kjempelette!


#6

Karamell sa for siden:

Bauche: Nei, det er bare 5-åringen som skal være på utegruppe.

Haugtussa: Viking Goretex, de selges i vanlige skobutikker? Guttene har hatt litt forskjellig av sko, alt fra Friends fra Obs til Goretex fra Skofus eller ponny eller noe... :blond: Og Cherrox. Men har jo lært at Cherrox er djevelens verk ;)


#7

Karamell sa for siden:

Hvilken type(r) Kamiksko trenger en 5-åring fra Trondheim da? Her er både regn og - 20 i løpet av vinteren.


#8

apan sa for siden:

Enig med teamor. Det er veldig mange som ikke bruker ull og som sender med masse "rart" som mellomlag. Jeg har tittet litt på noe av de et par av de andre ungene i barnehagen har... (hun ene fikk halvparten "returnert" hjem av barnehagen fordi det var ubrukelig).

Du har sikkert helt bra utstyr! Det er jo ikke snakk om å være ute hver dag heller. Høres fint ut forresten, synes jeg!


#9

Tallulah sa for siden:

Var det ikke Zol som kjøpte dem i fjor og anbefalte dem på det sterkeste? Jeg har ikke testet dem selv, men vurderer nå til vinteren.


#10

Karamell sa for siden:

Hver dag annenhver uke.

Ja, ulltøyet har vi orden på. Siden ingen strikker så har det blitt ullfleece fra Nøstebarn sponset av mormor ;) Innvendig bruker vi ullundertøy fra Sparkjøp (Janus eller Tom og Trine).


#11

apan sa for siden:

Åh sånn ja. Ok, men uansett. Dere høres nå veldig bra utstyrt ut. Ang sko har jeg også hørt veldig mye bra om Superfit.


#12

Honda sa for siden:

Vi hadde de til turbo da han var 2 år, han ble kald på fotene, våte og ull-lesten i skoen tørket saaakte og de var smal. Så vi klaget på de så mange ganger på 1 mnd at vi fikk nye og byttet til viking ett eller annet.

Eller er vel ull innerst og sikkelige ullklær til vinter og regnværs bruk.

Turbo har storberg undertøy og ull undertøy og ullgenser og ullbukse og dress på seg og de er nå ute i -10 til -15 grader og han har aldri blitt kald


#13

Tussa sa for siden:

Selgast på vanlige butikkar ja. Kan ikkje sammenlignast med Skofusvarianten som er ELENDIG i forhold.

StoreL har Cherrox også. Et must i Sunnmørsk vinter.


#14

Karamell sa for siden:

Er det dyrt da S?


#15

Tussa sa for siden:

  1. Men verdt kvar krone. Eg stille som garantist overfor E. :D

#16

Sitron sa for siden:

Viking Cherrox er fantastiske. 400 kr kostet de i fjor.


#17

Tussa sa for siden:

Ja, dei er mjuke og gode!


#18

Sitron sa for siden:

Og lette, ikke minst, superlette.


#19

emm sa for siden:

Og "noen" har barn som overhodet ikke tåler ull mot huden. ;)
Hilsen en som må sende med mye rart til mine to, men heldigvis har fått full forståelse for dette fra barnehagepersonalet. Sikkert mange som sender med for dårlig tøy, men jeg kjenner jeg bare må svare når noen skuler på "andres unger" og tar sluttninger raskt utfra det.


#20

~TM~ sa for siden:

Jeg tror at slike beskjeder mest er ment som en vekker til foreldre som ikke forstår hva det å være ute mer en 10 minutter av gangen innebærer av påkledning.

Som f.eks. når foreldrene er mer opptatt av at vinterstøvlene er prinsesseaktige med strass på enn at de holder barnets føtter varme.


#21

Honda sa for siden:

Turbo synnes ullundertøy er ekkelt å ha på og han blir klam i de..
Så vi har funnet ut at stormberg har suuupert undertøy til liten og stor.
Har kjøpt det på en butikk jakt og fritids butikk


#22

Sitron sa for siden:

Min eldste har aldri brukt ull, Hun klør og klør og får røde nupper. Kan til nød bruke strikkegenser ytterst, men da med undertrøye og høyhalset under. Hun har godt utenpåtøy og har omtrent aldri vært våt eller kald i bhg. Ull er bra, ja, men det er ikke nødvendig for liv og levnad i bhg. Det gjelder bare å gjøre det beste ut av ting når man ikke kan bruke ull og det er så absolutt adekvate løsninger.


#23

Gaia sa for siden:

Snupp tåler heller ikke ull rett mot huden. Jeg er veldig fornøyd med Peanuts (Cubus) sitt kløfrie ullundertøy (bomull mot huden, ull på utsiden). Når han blir større så kommer jeg nok til å kjøpe Devold superundertøy til ham. Det har jeg selv, og er veldig fornøyd med.

For øvrig syns jeg at friluftsbarnehage høres supert ut. Det er jo bare sunt å lære fra tidlig alder at det ikke finnes dårlig vær bare dårlig klær. :frilusftsfrik:


#24

emm sa for siden:

Vi har forsøkt det meste, men de har skikkelig atopisk eksem begge to, så vi må ty til reserveløsninger. Heldigvis holder de seg varme likevel, med gode utedresser med mer. Ull er uten diskusjon det beste alternativet, det vet jeg, men de får utslett av det uansett kvalitet, bomull på innsiden osv osv.


#25

Propella sa for siden:

En uke ute da ingenting :blunke: Mine barn har gått i og går i en naturbarnehage hvor de har 2 uker ute og 2 uker inne. Kjempefint. Ikke er det flere barn enn det innearealet tilsier heller.

De beste skoene jeg har funnet er skinnsko med ullfor. Husker ikke merket i farten. Da har føttene vært varme og tørre. Med 3 barn flyr tusenlappene men skoene er viktige.

Mine barn bruker heller ikke ull nærmest kroppen. De har alle 3 atopisk hud og tørker ut hvis de har det. Det har ikke vært noe problem, hverken for barnehagen eller barnet. De har ikke vært kalde. Bruker som regel bomullsundertøy.


#26

apan sa for siden:

Klærne er ikke "mye rart" fordi det ikke er ull, men fordi det ikke er praktiske klær på annen måte heller. Som TM sier; type prinsesse, diverse strass, syntetisk og loddent.

I tillegg vet jeg at barnet tåler ull ettersom moren hennes har klagd til meg gjentatte ganger i vinter over at barnehagen er for kald og at hun mener de ansatte for sjelden tar på jenta hennes "små jakker" (inne) etc. Jeg ble ganske lei det til slutt (mener hun kan ta det direkte med personalet, ikke bare slenge dritt i garderoben) og foreslo ull slik at hun hadde bedre kontroll selv. Nei, det gikk ikke for da måtte hun ha så mange ullsett. Jeg sa vi hadde ca 5 sett, ett til hver dag. Nei, det var kjempemasse, det var helt umulig. Neivel. Så jeg føler ikke at slutningen min her er så veldig rask :blunke: .

Jeg forstår selvsagt at ikke alle tåler ull, men jeg regner med at man ikke går over til fuskepels og perler av den grunn.

I sommer har forøvrig den samme moren klagd til meg over at barnehagen er for varm :humre: .


#27

Observatøren sa for siden:

Jeg blir litt oppgitt over sånne brev. En ting er generell informasjon, men når man ber "alle" om å ta med gode klær fordi "noen" ikke klarer det - er det ikke bedre å si fra direkte til de foreldrene det gjelder?

I forrige barnehage hadde de tatt det opp på foreldresamtaler. Jeg synes ærlig talt at det er en mer virkningsfull metode enn å hinte slik som det gjøres i det brevet.


#28

Karamell sa for siden:

Litt enig med deg der Observatør.


#29

Spoon sa for siden:

Høres ut som at dere har det rimelig på stell da Karamell :ja:

Det viktigste er nok at han har nok klær å skifte til! Ungene på utegruppa vår har med mye mer skiftetøy enn de andre, og de har bruk for det. Her har vi alltid en sjekkerunde i løpet av formiddagen så alle får skiftet om de er våte. Er det regn og ekkelt vær, så går det som regel med et eller to ekstra skift per dag.

Noe av det verste jeg ser er bomullsstrømpebukser innerst. Blir de våte på føttene da, så blir de superkalde, samme om de har ull utenpå. En jeg kjenner som jobber i friluftsbarnehage fortalte at han klippet av strømpebuksene og tok på ungene tynne ullsokker. Etterhvert forsto foreldrene at det kanskje var bedre med ullstrømpebukser/longs. :fnise: Longs er nok best, for da trenger man ikke alltid bytte hele, bare strømpene :jupp:

Har ikke sett så mye Kamik i barnehagen vår, tror ikke de har oppdaget det enda her. Men Viking cherrox og Viking Gore-tex er en gjenganger :jupp:


#30

~TM~ sa for siden:

Det er jeg enig i, men ser likevel fordelen av å f.eks. ha med noen setninger eller to om påkledning i barnehagens velkomstbrev eller nevne det til alle under oppstartssamtaler e.l.


#31

Karamell sa for siden:

Spoon: Storebror er alltid klam på tærene selv på sommeren. Derfor klipper vi alltid av foten på bomullsstrømpebuksene og bruker ullsokker selv når ullsesongen er over.


#32

teamor sa for siden:

det er stor forskjell på å ha gode alternativer til ull (som f.eks stormberg), og på å bare sende med en stiv olabukse til å ha under dressen. Det er ikke helt uvanlig altså...


#33

emm sa for siden:

Fuskpels og perler, det er virkelig noe femåringen min kunne foreslått ja:humre: Neida, begge jentene mine har skikkelige og praktiske klær i barnehagen, men vi har som sagt heller aldri fått noe negativ tilbakemelding på det. Bare fikke en plutselig paranoid forestilling om at andres foreldre fulgte med på hva mine barn har av klær:cool:


#34

apan sa for siden:

Neida, ingen fare. Er bare denne ene jenta jeg noengang har sett nærmere på klærne til, og det var fordi en av de bhgansatte "tømte" kurven hennes mens jeg så på. Siden jeg i tillegg hadde hørt en del klaging på barnehagens temperatur fra moren, innrømmer jeg at det interesserte meg litt ekstra :flau: .


#35

Blånn sa for siden:

Jeg blindtestet storebror på dette undertøyet en gang og han hylte som en stukken gris. ;) For han har det gått greit med vanlig bomull innerst og så ull/fleece genser og bukse (jeg liker best ull).

Når det gjelder klær til utebarnehage er sko viktig, nesten viktigere enn alt annet. Begynner de først å fryse på føttene er det gjort. Jeg tror vi hadde Viking goretex i fjor. Fungerte helt greit da jeg endelig skjønte at de ikke hadde tørket skikkelig over natten.... :o Ellers hadde vi KapAhls vinterdress, ullundertøy (for lillemann tåler ull) og ullbukse/genser. Krage/skjerf til halsen, votter med ullfor og en vanlig lue. Regntøyet kjøpte jeg på Bogerud og det er jeg kjempefornøyd med.


#36

Karamell sa for siden:

-Ser ut til at vi må investere i bedre vintersko og støvler i år.
-Ullundertøyet må sikkert oppdateres. Gutten vokser jo :knegg:
-Nesten samtlige ullsokker hadde fått hull så der må det kjøpes inn.
-Reimadressen er på plass. Den ble kjøpt i senvinter på salgt på aktivebarn.no
-Regntøyet får holde til han trenger nytt til våren og HH vårdressen duger i høst.
-Votte og lueparken må oppdateres.


#37

Elin sa for siden:

Ulltøy som i ull-undertøy mener du? Det er vel begrenset hvor mye ull det er plass til ellers under en tykk dress.


#38

Olympia sa for siden:

:dulte: :dulte:


#39

Tallulah sa for siden:

Det er jo like god plass til ull som til annet tøy? :skjønte ikke helt:

Reimadressen til Lille B har fint plass til ullstrømpis, ullgenser, tykk ullstillongs og tykk ullgenser. Det ville jo ikke blitt noe bedre plass om vi byttet det ene laget med ett eller annet annet.


#40

Pastill sa for siden:

Jeg likte ikke Kamik så godt. :niks:
Kjører på med cherrox til mildvær og vanlige vintersko ala goretex ellers.
De mener sikkert også at man skal ha en god vinterdress og ulltøy.


#41

Filifjonka sa for siden:

Når det er skikkelig kaldt har gutten min gjerne både ullundertøy, ullfleecedress og/eller hjemmestrikket ullgenser under vinterdressen. Er det mange minusgrader og vind holder det ikke med ullundertøy under dressen. De dressene vi har hatt har vært romslige og med god plass til flere lag tøy under.


#42

Dixie Diner sa for siden:

Enig, og så kommer det litt an på hvor i landet man bor. Ikke alle har minus 20 grader om vinteren. Her er det nesten ikke minusgrader om vinteren engang, kanskje 3-4 minus en sjelden gang. I fjor var det jo høst hele vinteren. Jeg gikk i tynn genser ute midt i januar. :eek:

Vi bruker ull til Camilla da, body og ullbukse under klærne. Vanlige sokker, men gode varme støvler og vintersko.


#43

tink sa for siden:

De hadde vi i fjor (om jeg ikke tar helt feil). Fikk aldri tilbakemelding om våte bein, og her kan det være temmelig vått og grått...


#44

Maz sa for siden:

Vi bruker gjerne flere lag ulltøy. Under vinterdress også. Gjerne en hel dress, nå er det regnbueull. Er det veldig kaldt strikket bukse og genser.

Er det mildt så bruker de regntøy hos oss, og da blir det skikkelig hjemmestrikk (ikke av meg) under.

Jeg fikk et tips på et annet fora i fjor. Obs har noen egne ulldresser. litt tykkere enn regnbueull, og billigere. Tror muligens det var friends de het. 100% ull. De var billige, men var litt vel store i størrelsen så jeg får ikke testet før i år.


#45

Che sa for siden:

Reflex har heldresser i ullfleece.


#46

Pastill sa for siden:

Poenget med ull er ikke bare at det er så varmt, men at det holder barnet tørt. Dvs om det silsvetter, så føles ikke en ulltrøye våt.
Bruker man ikke ull så burde man i allefall ha superundertøy. Man kan godt si at ikke noe av dette er nødvendig, men da er man heller ikke garantert et barn som ikke fryser. Bomull blir vått om barnet blir svett.. Er man "allergisk" mot ull så skal man selvfølgelig ikke bruke det.
Men har man mulighet til å bruke ull/syntetisk innerst, noe isolerende (fleece, ull) og et "skallag" ytterst, så er man lur for da fryser man garantert ikke.


#47

Nessie sa for siden:

Synes du har bra kontroll Karamell :jupp:

Angående slike felles brev.
Jeg synes det er greit jeg da.. De som vet at de har alt 110% greit kan jo bare kaste det, er jo ikke verre.. :blunke:
Men alle har kanskje godt av å bli påminnet det en gang i blant, sånn at de kan gå igjennom det de har ? Sjekke at alt er ok og på plass.

Det er jo som oftes sånn at så og si alle kan mangle noe, men ofte ulike ting. Og jeg synes det er litt pes om vi skal gå å si til hver enkelt hva de må ta med mer av, og hva de mangler. Derfor synes jeg det er greit med en generell oppfordring, så får de som vil "ta det til seg".

Karamell: og du kan jo bare si at du ønsker tilbakemelding på om noe mangler etterhvert.


#48

Tangina sa for siden:

Vi har også fått et liknende brev, og det synes jeg er fint - bl.a. fordi det er mange i vår ganske store barnehage som ikke er vant til norske vintre og det er greit for dem å få skikkelig informasjon uten at de føler at de blir spesielt utpekt.


#49

Erica sa for siden:

Er det noen som har sett superundertøy i størrelse mindre enn 6 år noe sted? Jeg har en 3 åring som ikke tåler ull rett mot huden, pga atopisk hud. Da hadde det vært ypperlig med superundertøy under ulldressen.

Vi bruker forøvrig reimatec vinterdress med enten:

  • kun undertøy (langermet genser + strømpebukse) opp til 3/4 minus ca
  • tynn ulldress utenpå fra Janus fra minus 3/4 til - ca -9/10
  • tykkere hjemmestrikket bukse + genser hvis det er kaldere enn -10.

Så jeg syns det er nødvendig med ull undertøy, tynnere ulltøy og tykkere ulltøy til å ha under dressen, for å variere ift temperatur.

Buff er godt å bruke med fleece opp mot haka, og et must er også luer som er varme og luer som er vanntette, de bør dekke godt over ørene og ned mot kinnene.

Votter syns jeg nesten er vanskeligst. Vi har brukt tovede ullvotter på jentene som har tålt det, når det har vært veldig kaldt. Nøstebarn sine lange votter med ullfrotte på innsiden har vært gode, de er såpass tynne at det er lett å gripe om ting, men varme allikevel. Også har vi hatt noen tec- votter til våtere dager. Hestravotter har vi også god erfaring med.

Sokker; der er det lurt å investere i noen ullvang e.l. blandingssokker om du bruker goretexsko. De er passe varme, og sitter godt på foten uten å skli ned.

Dette er mine erfaringer på vintertøy.


#50

Kate sa for siden:

Jeg vil tror det betyr at barna bør ha gode, varme klær, og i tillegg godt med skifteklær.
Feks utedress, regntøy, støvler, andre varme sko, ullsokker, ullgenser + bukse, lue, votter, tørt tøy til skift, inneklær osv.


#51

Elin sa for siden:

Jeg mente at dersom man har ull undertøy, har man da også ull genser, ull stillongs osv.? og det svarte du på - altså dobbelt opp med ull, men når man putter på 2 lag med ull og deretter Reimadress, så er det vel fryktelig kaldt ute, eller?

Takk for informasjon! Godt å vite for en som er stygt redd for at hun kommer til å sette på jenta si for lite klær når høsten og vinteren kommer.

fy flate så kaldt det begynner å bli nå...


#52

Elin sa for siden:

Regnbueull???:confused: Vet ikke hva det er jeg tror jeg....

Huff, dere må tro jeg er steike gal som har så mye spørsmål om varme klær osv. men det er faktisk ikke så lett når man plutselig skal skifte hele garderoben til fornuftige varme, tørr klær fremfor tynne, florlette sommerkjoler...
[size=1][/size]


#53

Tallulah sa for siden:

Det som er veldig greit med ull er at det tempererer. På milde vinterdager har vi bomullsgenser og kanskje bomullstrømpis med ull utenpå, men mesteparten av vinteren har han dobbelt opp med ull under dressen. I Oslo, hvertfall på nederste del slik at han ikke blir kald av å sitte på bakken.


#54

Elin sa for siden:

og hva er Reflex, og hvor kjøper man det? Heldress i ull høres i alle fall veldig lurt ut synes jeg...


#55

Elin sa for siden:

Nemlig!!! Helt enig! Jeg hadde blitt superglad om jeg hadde en "liste" med må-ha-klær/sko osv. :utlending:


#56

Maz sa for siden:

Regnbueull er noe Janus har, det er tynne ullklær.

Ullundertøyet og dressene vi bruker er ikke så veldig tykke. Men er det enda kaldere bruker vi tykkere ull enn regnbueull.

Vi bruker gjerne den tynne kjeledressen utenpå undertøyet og tar da av vanlige klær. Dongribukse er ikke så behagelig under dressen.

Hvor mye klær en bruker under en dress avhenger av været og av barnet. Det som passer ett barn passer ikke et annet.


#57

Elin sa for siden:

Noen som har tips på varme luer som er vanntette, dekker nedover kinnene osv?...

...og hva er Buff?


#58

Elin sa for siden:

Janus-undertøy har jeg kjøpt! Trøye og longs!! :flink:


#59

Tallulah sa for siden:

Det er mange som har hele ulldresser i ullfleece eller ullfrotte.

Reflex får du hos babyshop i allefall, og kanskje fru Lyng.
Nøstebarn har hele dresser, de ligger på Bjølsen, har også nettshop.
Janus prinsesseull og regnbueull har de på Bogerud Tekstil. Prinsesseull er rosa med blonder, regnbueull er rød eller blå med regnbuefargede sømmer.

Jeg syns det er greit med begge deler; hel dress til de kalde dagene, og todelt til de dagene man ikke trenger så mye enten på over eller underkroppen. Også er det lettere å bytte hvis en del blir våt.

Jeg syns det er vanskelig med hvor mye klær man skal ha på om vinteren selv om vi nå begynner på vår tredje barnehagevinter.


#60

pippo sa for siden:

Ang. Superfit Goretex: Vi har hatt disse i to omganger, og er superrfornøyde! Kjempelette, varme og gode. Anbefales!


#61

Nessie sa for siden:

Skogstad har vel?
Som har syntetisk innerst og ull ytterst?


#62

Bergensis sa for siden:

...og ikkje så håplaust glatte som billig-varianten.


#63

Olympia sa for siden:

Vi har fått brev ang. uteklær for noen dager siden, og det anbefales også gamasjer når det er mye snø.

Jeg aner ikke hva gamasjer er engang, så jeg tviler på at det blir noe annet enn Reima'n i år heller. :knegg:


#64

Bokormen sa for siden:

Gamasjer er slike man drar utenpå skoene for å slippe at snø kommer inn mellom sko og dress. :)


#65

Olympia sa for siden:

I ull, eller?


#66

Nessie sa for siden:

Nei.



#68

Erica sa for siden:

Vi har hatt en lue fra Polarn o Pyret som er tykk og god, den har det samme ytterforet som de vanntette dressene deres. Den har store gode "øreklaffer" som kneppes under haka. Vi var veldig fornøyd med denne ihvertfall.

Buff er en type hals, som har forskjellige bruksområder (hals, lue, pannebånd, hjelmlue...). De tykke variantene har halvparten med tykkere fleece, og andre halvparten i litt tynnere stoff (som da havner under jakka når den brukes som hals). Finnes i sportsbutikker. Sjekk linken her: atello.no/pb_buff.shtml


#69

Olympia sa for siden:

Hm, du snakker du... Dette har jeg aldri sett før. Men med Reima har hun aldri blitt våt under dressen, så jeg vet ikke om det trengs. Men godt å vite hvordan det ser ut og hvor det er å få kjøpt. Takk! :)


#70

mimmo sa for siden:

Vi er også veldig begeistret for Viking goretx, det er de aller beste skoene som finnes:ja:Varme og tørre

Votter så liker vi de fra gullull

Ullundertøy fra Krokofanten

Også er det Reimatec dressen da, ingen kan måle seg med den


#71

Karamell sa for siden:

Vi har kjøpt Kamik snowkone til 5-åringen som går i friluftsbarnehage og Sorel super trooper til både 5-åringen og 2-åringen.


#72

Sokk sa for siden:

Vet du (eller noen andre) hvilke butikker/kjeder som har disse skoene? Kan tenke meg å ta en titt på dem... :)


#73

Karamell sa for siden:

Lillebror hadde Superfit i fjor, men de var arvet.


#74

Che sa for siden:

Barnas hus har noen - ellers kan du se på hjemmesidene etter dealership.


#75

Karamell sa for siden:

Jeg har kjøpt noen flotte ullklær hos Bauches mamma :D Må bare få kommet meg til byen for å få kjøpt knapper snart ;)


#76

Maz sa for siden:

Jeg sverger til Kivat sine hetteluer. De fleste hetteluer synes jeg barna beveger seg inni (om noen skjønner hva jeg mener). Kavat sine luer er i ull, er vindtette over ørene, er foret. De er vel varme på milde dager da.

De er dyre men varer i flere år. De luene hun fikk som baby er nå for små, men hun brukte en av dem i fjor.

På bilder ser du noen varianter.


#77

Tallulah sa for siden:

Hvis du bor i Osloområdet så har Sannergatens Skotøymagasin dem også, og Grensen skotøymagasin. Men sistnevnte er ganske overpriset.

Reima har også noen som er omtrent helt like, men uten alle duskene som ofte er på Kivat sine.


#78

apan sa for siden:

Vi var kjempefornøyd med hetteluene fra www.ull-rik.no ifjor. De passer nok i år også. Hadde en enkel i fleece og en som var foret med ekstra ull-lag.
Hetteluer er helt uslåelig for barnehagebarn som ikke er så store, vi bruker bare det etter diverse dårlige forsøk med andre ting.


#79

Maz sa for siden:

De finnes uten duskene.
Reima sine er ikke like gode, mener jeg. De er det mulig å snu seg inni. Dessuten mangler de den ekstra polstringen.
Kivat har luer helt uten stasj også.


#80

Sitron sa for siden:

Kivat selges hvor?


#81

Tallulah sa for siden:

Jaja, jeg har helt motsatt erfaring, så det kommer vel an på hodet. Vi hadde en kivat som var for trang rundt ansiktet, til stadighet skle inni øynene og man kunne snu hodet inni. Har aldri opplevd det med Reima sin lue.


#82

Sitron sa for siden:

Tror jeg skal gå for ull hettelue og reima sin vanntette utenpå i år også.


#83

Filifjonka sa for siden:

Hoder er veldig forskjellige, så en lue som sitter perfekt på ett hode kan være helt feil på et annet. Det eneste som nytter er å prøve. Luer kjøper jeg aldri uprøvd.

Husker jeg prøvde en Voksi-lue på minsten min da han var liten, fordi jeg hadde hørt noen som var fornøyd med dem. Den ble sittende som en rund boks på toppen. Gutten min har langt bakhode, og det så helt kårni ut.
Troll-hettelua passer veldig godt på ham.


#84

Chablis sa for siden:

Helt topp med sånne brev synes jeg, jobber i barnehgae selv og det er jamen ikke enkelt når noen tror barna kan gå i regntøy oog joggesko hele vinteren.

Vi har masse ull til gutten vår, endel ubehandla ull og noe helt vanlig ull. Har kjøpt ullfleecedress fra nøstebarn og så har vi en ulldress fra janus.

Har Reima tec vinterdress og høstdress.

Kamisk ticle sko og ett par ande gore tex sko.

2 Reima hetteluer, passer bra til barnet vårt.

gutten vår går i naturbarnehage og er ute hele dagene.


#85

pippimamma sa for siden:

Så heldige barna er som får være med i utegruppe annen hver uke! :nikker:

Det er sant at det har alt å si for hvordan dagene blir for barnet, hvordan det er kledd. De små elsker å være ute, men hater å fryse. Jeg har ikke lest alle innleggene her, men minni ser ut til å ha utstyret iorden.

For alt jeg vet så har du allerede utstyret iorden. Grunnen til at de sender ut et sånn skriv er fordi det er ikke alle som sender med barna varme/nok klær til å være ute i flere timer.

Det er ikke lett å finne klær som passer for en norsk vinter. De skal helst være både vindtette, vanntette og varme.:nemlig:


#86

Sitron sa for siden:

Jeg har sett tragiske eksempler på det. Eks; minusgrader, klink is, barnepark og et søskenpar i regntøy og gummistøvler uten fór.


#87

Karamell sa for siden:

Lurer også på hvor Kivat selges?


#88

Nessie sa for siden:

De har det på Byhaven.
På den barneklærbutikken øverst det, ved Kid.
Lille Martine ellerno?


#89

Optimist sa for siden:

Viking Goretex er supre sko! Jobber i bhg å kan anbefale dem! mine barn har slike, og jeg kommer til å investere i nye par til vinteren. Dock Boots er gode overgangssko nå utover høsten!


#90

Optimist sa for siden:

Jobber også i bhg og har omtrent samme utstyr som deg til mine barn. Foretrekker personlig Viking Goretex- sko. Problemet for mange foreldre er pris på klær og sko: Produktene du listet opp er ganske dyre, så mange har ikke råd til slike! Viser seg i mange produkttester at billige merker er like gode (ofte bedre) som dyre!!


#91

Michayla sa for siden:

Har også barn som HATER ull som pesten.
(Lik mora)

Men de har aldri vært kalde. De har hatt hjemmestrikket ullbukse og genser til å ha over bomull strømpebukser og bomull høyhalset genser.Varme og gode.
Men det skal være nokså kaldt før de får på ull, mine barn er veldig varmblodige.


#92

Lyppa sa for siden:

Hvordan ekstra polstring mener du?


#93

Chablis sa for siden:

Joda men best i test er jo ikke nødvendig vis bra fordetom. ikke alle produkter er like lette å bevegeseg i for de små.

Går an å kjøpe på salg.


#94

Maz sa for siden:

Over ørene, som gjør dem vindtette.


#95

Lyppa sa for siden:

Aha- sånn vindstopper er det på Reima sine luer også:).


#96

Avatar sa for siden:

Jeg kan også anbefale Superfit på det sterkeste. Lette, gode, varme og tørre.


#97

apan sa for siden:

Og hvor har de Superfit i Oslo?


#98

Lykketrollet sa for siden:

Snuppa hadde dem ifjor, og vi var kjempefornøyd.
Vi blir nok med å kjøpe de i år også, men vi se testen i neste foreldre og barn først.


#99

Che sa for siden:

AGNAR HAGEN AS 5041 - OSLO BOGSTADVELEN 20

BRA SKO AS 9630 - OSLO BERGENSVEIEN 4

BRYN SKO AS. SENTRALL. 66700 - OSLO BRYNSVEIEN 18

COMFORT ORTOPEDI AS 801 - OSLO KAI MUNKSV. 41, PB 89

EURO SKO LAMBERSETER 11500 - OSLO LANGBILGEN 9

EURO SKO SENTER SYD 12810 - OSLO LOFSRUDVN 6, MORTENSR

EURO SKO TVEITA 6710 - OSLO TVETENVEIEN 150

FAMILIE SKOMAKEREN AS 188 - OSLO GRONLAND 14

GRENSEN 159 - OSLO GRENSEN 3

H-SKO AS 671 - OSLO TVETENVEIEN 150

LILLE GRENSEN SKO AS 159 - OSLO LILLE GRENSEN 3

OSLO 985 - OSLO STOVNER SENTER 3

OSLO 611 - OSLO P.B 179Tel.: 22 75 54 24

OSLO 611 - OSLO OESTENSJOEVEIEN 79

ROA SKO AS 751 - OSLO AUSTLIVEIEN 2

SAGA SKO AS. 1110 - OSLO STORTINGSGATEN 28

SANDY'S 251 - OSLO VIKATERASSEN 2 ETGTel.: 22 83 77 77

SANNERGATEN SKOTOYMAGASIN 557 - OSLO SANNERGATEN 8

THELMA & LOUISE AS 3740 - OSLO HOLMENVEIEN 1Tel.: 0047 22 49 01 20

VALKYRIEN SKO 3660 - OSLO VALKYRIEGATEN 3

Ifg Superfit sine hjemmesider iallefall


#100

tiddelibom sa for siden:

Dette er også mitt poeng. Mine to tåler ull dårlig, de er atopiske begge to. Så her er det andre alternativer til varmt og "ordentlig" tøy uten at jeg gidder føle at jeg ikke kler dem skikkelig av den grunn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.