Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mislykket langtidstekt ribbe? Panikk!

#1

Einhyrningur sa for siden:

Ribba har stått inne i ovnen under folie nå siden i går og den er knapt lunken. Nå er det fire timer til middag, hva gjør jeg? :eek:


#2

Kirsebær sa for siden:

Skrur opp tempen?


#3

Kirsebær sa for siden:

På julaften lager jeg jo ribbe på 2,5 timer, så du har jo god tid enda.
Men har den stått i ovnen siden i ågr, så vil jo kjøttet være ferdig? Hvor varmt har den stått da? Fres på litt mer varme for å få litt finere stekeskorpe?


#4

Einhyrningur sa for siden:

Kjøttet er overhode ikke ferdig, den er knapt npk 45 grader. Jeg tror jeg trenger ny ovn.


#5

Floksa sa for siden:

Om den har stått 15 timer på pisslunka temp må den kastes.
Server pølser og le av det om noen år :klemme:


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg ville ikke heller spist ribbe som har vært lunken siden i går, selv om det er nok tid til å få den stekt på vanlig måte. :skremt:



#8

safran sa for siden:

Hvorfor så lav temperatur?



#10

Elisabet sa for siden:

Hva hadde du satt ovnen på? For den skulle vel stått på en 70-80 grader? Da er det nok ovnen din det er noe galt med.

Jeg turte ikke ta sjansen på å sette inn min i går kveld, så jeg var oppe kl. 7 i dag og satte den inn på 120 grader isteden og satte ned til 100 grader kl. 12.


#11

Karamell sa for siden:

Jeg stekte min på 7,5 time på 70 grader. Siste halvtimen på 250 grader da.


#12

Einhyrningur sa for siden:

Den sto vel på 80 grader ovnen. Tror jeg ønsker meg ny ovn.


#13

safran sa for siden:

Uffda...


#14

Einhyrningur sa for siden:

Noen sier kast (dere) og noen sier stek videre (irl), så jeg steker, lukter, smaker og gir folk valget.


#15

polarjenta sa for siden:

Om det hadde meg som hadde stilt det samme spørsmålet og floksa hadde sagt kast, ja da hadde jeg kastet.:knegg:


#16

Filifjonka sa for siden:

Det blir jo omtrent som den hadde stått ute i sola i femten timer, temmelig stor sjans for bakterievekst vil jeg tro. Hadde ihvertfall aldri tatt sjansen.


#17

Teflona sa for siden:

Tror jeg ville hørt på dette.


#18

Einhyrningur sa for siden:

Vi har pølser, medisterkaker og pinnekjøtt. Er mannen som krangler om den ribba. Han får smake på den. Vi andre spiser oss Mette på alt det andre.


#19

Lhi-My sa for siden:

Den hadde gått i søpla.


#20

Einhyrningur sa for siden:

Ja, altså, han er ikke Folk Irl, men han hører på dem. Jeg spiser pinnekjøtt.


#21

Einhyrningur sa for siden:

Bah, jeg kastet den bak ryggen hans. Ferdig med den. Neste år satser jeg på ny komfyr.


#22

Floksa sa for siden:

Min mann hadde også ment den skulle spises. Og jeg hadde kastet den uten å si noe :knegg:
Ingen spiser en ribbe som har ligget hele dagen i en solvarm bil


#23

Malama sa for siden:

den hadde jeg kastet ja. Sånn bortsett fra det er jeg glad slikt ikke skjedde hos oss i år, vi laget normaltidsstekt ribbe. For det er svigermor som står for matlagingen her i huset denne jula. (jeg prioriterte like godt å føde jeg.) Og hun er sånn som synes at å oppbevare alt mulig rart i romtemperatur er finfint, og hadde sikkert bare skrudd opp temperaturen så den ble ferdig.


#24

Kirsebær sa for siden:

Jeg anbefaler absolutt ikke å steke videre på ribbe som har ligget i 40 grader over natten, altså. :skremt:

Jeg trodde det var varmere, så derfor rådet mitt om å bare frese på litt.

Så utrolig kjedelig med ødelagt ribbe. Men det hørtes da ut som dere hadde mye anen god mat, så jeg tipper gjestene ble mette. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.