Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal sønnen en engelsk bok

#1

Libra sa for siden:

Sønnen på 17 har internasjonal engelsk som et av programfagene på vdg. De har nå et prosjekt om "multikulturisme" og han trenger bokanbefaling på skjønnlitteratur som kan brukes.

Noen som har bok å anbefale?

Han er i utgangspunktet ikke glad i å lese skjønnlitteratur og har til nå i livet ikke lest noe mer enn det han har vært pålagt på skolen. Faglig i engelsk har han vært på 5, men ligger nå å vipper ned mot 4.


#2

Acsa sa for siden:

Hva sier læreren? Skal temaet i boka være multikulturalisme, eller er poenget at de skal lese noe av en ikke-vestlig forfatter? Skal de alle lese individuelle romaner? Hvor lang tid har de på seg?


#3

Libra sa for siden:

Har en stk ikke spesielt våken utgave av sorten ungdom :knegg: , så det er så-som-så med informasjon. De skal lese individuelle romaner, tema eller miljøet skal være multikulturelt. De hadde fått noen bøker de kunne velge i og min sønn er så kjappi avtrekkeren at han endte opp med siste boka som lå fremme. Den fristet visstnok ikke så veldig. Ut over dette har jeg veldig lite informasjon.


#4

Vind sa for siden:

The kite runner, hotel on the corner of bitter and sweet.
Pluss jeg googlet multicultural novels, og da kom det opp treff bl.a. På goodreads var det lang liste.


#5

Acsa sa for siden:

Vind anbefaler Kite Runner av Khaleid Hosseini, jeg vil også gjerne anbefale And the Mountains Echoed av samme forfatter. Hvis poenget er et multikulturelt miljø er ikke A Thousand Splendid Suns aktuell på samme måte som disse to. ( Mountains har fordelen av at læreren ikke har lest ørtifjørti oppgaver/hørt nihundretusen presentasjoner om denne, ettersom den er nyere). :knegg:

Brick Lane av Monica Ali.

Salaam Brick Lane av Tarquin Hall

The Joy Luck Club av Amy Tan

Americanah
av Chimamanda Ngozi Adichie

Meg Medina: Yaqui Delgado Wants to Kick Your Ass

NB: De følgende bør han få godkjent av læreren:

Han kan antagelig også slippe unna med å lese bøker av ikke-vestlige forfattere fra en annen kultur enn den vi lever i, i så fall er bøkene til Ravinder Singh veldig greie, samme med Chetan Bhagat, de er kanskje morsommere (f.eks Revolution 2020).

Bøkene til Samit Basu pleier å være populære blant gutta, prøv Turbulence.


#6

Libra sa for siden:

Tusen takk for tips. :blomst: Han skal få sette seg ned å sjekke ut hvem han vil velge seg.


#7

Candy Darling sa for siden:

White teeth av Zadie Smith er jo perfekt, og i tillegg godt skrevet - den handler om å vokse opp som flerkulturell i London.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.