Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bondebønner

#1

Divine sa for siden:

Det var bondebønner i kolonihagekassen sist uke, og jeg aner ikke hva jeg skal bruke dem til. :undrer: Jeg finner bare fansismænsi oppskrifter på nett, så er det noe som har forslag til noe litt mer jordnært jeg kan lage av disse bønnene?


#2

Syrin sa for siden:

Kva er nå bondebønner nå igjen då?

Kan du ha dei i chili con carne? Det er i alle fall veldig, veldig enkelt å lage, kjempegodt og typisk kvardagsmat. La nettopp ut oppskrift under ein av lavkarbo trådane. Den med middagar.


#3

Bluen sa for siden:

Bondebønder, sier du? Det er sikkert godt sammen med smør på flesk.

Jada, dårlig humor - i beste fall filologhumor. :o


#4

Enhjørning sa for siden:

:grineler:


#5

Left sa for siden:

300 g rensede bondebønner, om lag 1 kilo hele bønner

50 g god spekeskinke, skåret i små biter

saften av 1/2 sitron

2 ts frisk mynte

1 ts frisk timian

1/2 dl god olivenolje

nymalt svart pepper

Rens bondebønnene. Kast belgene. Kok bønnene i lettsaltet vann i 5-7 minutter. Fjern skinnet på bønnene. Dette tar litt tid.
Bland alle ingrediensene i en salatbolle mens bønnene fortsatt er varme. La stå i noen minutter før du serverer.


#6

Divine sa for siden:

Er dette en egen rett, sjuggerpløm, eller er det som tilbehør å regne? Det ser veldig godt ut, men jeg klarer ikke helt å se for meg hvordan det endelige resultatet kommer til å bli.

Jeg fikk tonnevis av bondebønner i kassa denne uka også, så nå bare MÅ jeg lage noe.


#7

Left sa for siden:

Jeg har sant og si ikke peiling, men jeg kan godt se for meg at det er godt som tilbehør til noe :)


#8

DM sa for siden:

Den oppskriften er definitivt tilbehør. :ja:


#9

Divine sa for siden:

Til hva da? :vetikke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.