Det var bondebønner i kolonihagekassen sist uke, og jeg aner ikke hva jeg skal bruke dem til. :undrer: Jeg finner bare fansismænsi oppskrifter på nett, så er det noe som har forslag til noe litt mer jordnært jeg kan lage av disse bønnene?
Kan du ha dei i chili con carne? Det er i alle fall veldig, veldig enkelt å lage, kjempegodt og typisk kvardagsmat. La nettopp ut oppskrift under ein av lavkarbo trådane. Den med middagar.
300 g rensede bondebønner, om lag 1 kilo hele bønner
50 g god spekeskinke, skåret i små biter
saften av 1/2 sitron
2 ts frisk mynte
1 ts frisk timian
1/2 dl god olivenolje
nymalt svart pepper
Rens bondebønnene. Kast belgene. Kok bønnene i lettsaltet vann i 5-7 minutter. Fjern skinnet på bønnene. Dette tar litt tid.
Bland alle ingrediensene i en salatbolle mens bønnene fortsatt er varme. La stå i noen minutter før du serverer.
Er dette en egen rett, sjuggerpløm, eller er det som tilbehør å regne? Det ser veldig godt ut, men jeg klarer ikke helt å se for meg hvordan det endelige resultatet kommer til å bli.
Jeg fikk tonnevis av bondebønner i kassa denne uka også, så nå bare MÅ jeg lage noe.