Harriet Vane sa
for 9år siden:
Nyttårsaften: 6 ekstremt matglade folk. Hummersuppe til forrett, and til hovedrett, jeg aner ennå ikke til dessert. Andelår? Litt rustikt? Med poteter i skiver, persille og hvitløk? Eller andebryst med saus, glaserte gulrøtter og potet/selleripure?
Pøblis sa
for 9år siden:
Du har glemt å sende invitasjonen min. :mumle: Har du vurdert helstekt and? Det har vi laget til nyttår flere ganger med stor suksess. :ja: Noe liknende denne, for eksempel? www.dn.no/smak/2015/12/09/1434/Kokkenes-beste-rvarer/slik-lager-du-klassisk-andestek
Nenne sa
for 9år siden:
Helstekt på dansk vis, med stuffet med svisker og epler og setvert med kokte poteter og brun saus. :nam:
Pepper Lemon sa
for 9år siden:
Jeg synes andebryst er bedre enn lår, så jeg stemmer for det.
Candy Darling sa
for 9år siden:
Pepper Lemon sa:
Jeg synes andebryst er bedre enn lår, så jeg stemmer for det.
Jeg også; de blir perfekt rosa sous vide, også hard steking på skinnsiden rett før servering. :nam:
Charlie sa
for 9år siden:
Andeconfit. Mandelpoteter. :nam:
Tallulah sa
for 9år siden:
Jeg stemmer for bryst. Lår syns jeg bør confiteres, og det blir litt for "street food" for nyttårsaften, kanskje?
Harriet Vane sa
for 9år siden:
Hva slags tid og temperatur anbefaler du i sous viden; Candy?
frukt sa
for 9år siden:
Jeg stemmer for lår. Bryst kan bli litt tørt og kjedelig syns jeg.
Syrinx sa
for 9år siden:
frukt sa:
Jeg stemmer for lår. Bryst kan bli litt tørt og kjedelig syns jeg.
Andebryst er ikke tørt og kjedelig vel?
Jeg stemmer også for bryst i sous vide. Lite stress, perfekt resultat.
Candy Darling sa
for 9år siden:
Harriet Vane sa:
Hva slags tid og temperatur anbefaler du i sous viden; Candy?
Jeg husker ikke lenger, men jeg antar jeg brukte denne, som jeg pleier: www.sousvidenorge.no/butikk/informasjon/tid-og-temperatur
frukt sa
for 9år siden:
Kanskje ikke, men jeg liker nå best lår jeg. :nemlig: :sær:
Toffskij sa
for 9år siden:
Syrinx sa:
Andebryst er ikke tørt og kjedelig vel?
Bare hvis man oversteker det. Andebryst passer ikke noe særlig for folk som har problemer med rødt/rosastekt kjøtt.
Isolde sa
for 9år siden:
Bryst som er stekt skikkelig er så mørt og saftig at jeg kjenner at jeg må ha det snart etter denne tråden. Lår er jeg ikke så glad i.
Overstekt bryst derimot er ikke så godt.
Syrinx sa
for 9år siden:
Ødelagt mat er jo generelt trasig, noe verre enn annet.
Nextlife sa
for 9år siden:
Etter min mening slår confiterte lår bryst nederst i støvlene, og jeg ville helt klart valgt det.