Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, ny kjøkkenmaskin!

#1

apan sa for siden:

Kitchen aiden brøt sammen midt i bolledeigen i dag. Rett etter at jeg hadde sagt at jeg skulle ønske vi hadde noe som taklet større gjærdeiger bedre. Hørte den meg?

Hva ser jeg etter? Må kjøpe ny raskt, men dette var en uforutsett utgift så det blir ikke noe ekstraluksus.
Jeg tror det er en Kenwood jeg skal ha.
Kriterier:

  • enkel å rengjøre
  • spesielt bra på store gjærdeiger
  • billigst mulig innenfor segmentet

Utseendet er ikke viktig, og fancy ekstrautstyr må evt komne senere.


#2

Pingis sa for siden:

Du får den "vanlige" kenwooden til under 2000 nå. Spørs hvor store deiger du skal lage, men jeg synes den holder til mitt bruk, den klarer fint deiger med i overkant av en liter væske.


#3

ingling sa for siden:

Vi har en helt enkel Kenwood Major med eltekrok, visp og K-krok. Den duger til mine gjærdeiger, i hvert fall, og er veldig fin å jobbe med og lett å rengjøre. Ser den koster 2495 på Elkjøp nå.


#4

Stompa sa for siden:

Jeg skal kjøpe ny maskin til sommeren (hvis ikke den trofaste Elektrolux Assistent'en min bryter helt sammen før det). Jeg kommer til å gå for Ankarsrum Assistent, som i praksis er den samme som jeg har nå. Jeg bruker maskinen nesten utelukkende til gjærdeiger, og den er suveren. En bolledeig på 1 liter væske er null problem, samme med brøddeig på 1,5 liter væske.

Den er ikke "billig", da, men jeg vet ikke noe om hvor billig du kan få andre maskiner som takler tilsvarende deiger. :vetikke:


#5

apan sa for siden:

Kitchen Aid takler såvidt 1 kg mel. Skulle gjerne lagd 3 brød. Så det er ikke enormt.
Hvor er den til under 2000? Er dette en annen enn Major som ingling nevner?

Takk for tips. Det er noe sånt som trengs.


#6

apan sa for siden:

Stompa: Den du snakker om er vel en del dyrere?


#7

Bluen sa for siden:

Vi har en Kenwood-sak, neppe den minste. For å bake fire brød må mannen dele deigen i to og elte i to omganger.


#8

ingling sa for siden:

Jeg tror ikke nødvendigvis det går deig til tre grovbrød i den vi har heller, altså. Har ikke prøvd, bare bolledeiger og glutenfri deiger som ikke er fullt så store. Men bollen er stor, så mulig. :vetikke:


#9

Elisabet sa for siden:

Elsker min Kenwood til gjærdeiger og kan bake ganske store. Har en stor rundstykke deig til heving akkurat nå. :D Jeg prioriterte stor motor på Kenwooden når jeg kjøpte den, for jeg vil bruke den mye til tyngre deiger og store deiger. Så jeg har Kenwood Major 1500W. Veldig fornøyd med den. Nesten 7 liters bolle.


#10

Pamina sa for siden:

Du kjøper den som har størst antall watt på motoren i forhold til den prisen du er villig til å gi. Vår Kenwood major takler brøddeig til tre store grovbrød - da tar jeg gjerne deigen i en annen bolle når den skal heve, ellers blir det heving over kanten.


#11

Adrienne sa for siden:

Jeg har den som Elisabet har og der går det fint med drøye to kg mel når vi baker brød. Da får vi tre store brød, bakt i de store gullformene man får kjøpt blant annet på Jernia. Det som er viktig er at vi har i væsken først, hvis ikke sliter den med å elte skikkelig.


#12

zinatara sa for siden:

Jeg har en kenwood major titanium og er veldig fornøyd med den.


#13

Stompa sa for siden:

Jeg vet som sagt ikke hva de andre maskinene det er snakk om her koster, men jeg mener den ligger på rundt 5000. Det er derfor jeg har tenkt å vente til sommeren så lenge den gamle holder til da. :nemlig:


#14

kamp sa for siden:

Jeg har samme maskin. Lager deig av 2 kg mel uten problemer


#15

Pingis sa for siden:

Jeg tror jeg så 900-watts-kenwooden til 1800 på Obs? Du kan sjekke prisjakt.no.

Min 900-watts har holdt ut i ti år med forholdsvis hyppig bruk. Jeg baker ikke brød, men lager ganske store rundstykkedeiger, med 1,2 l væske.


#16

Bluen sa for siden:

Det er denne vi har også, og Blåmann anbefaler den varmt, sier han. Den forrige vi hadde konket ut med røyk og full dramatikk da han forsøkte å elte deig til fire brød i den for full maskin. :knegg: Fire brød går ikke i denne modellen, men tre tenker jeg ville ha gått.


#17

Timar sa for siden:

Vi har også Major Titanium med 1500 watt motor. Vår takler ihvertfall bolledeig til 70 kanelboller! Brødbaking var jeg ikke testet noe særlig. Har du sjekket finn? Kan jo være de finnes rimelig i brukt utgave? Evnt prisjakt.no eller tilsvarende for å finne maskinen du velger billigst.


#18

Engasjert sa for siden:

Jeg er veldig glad i min Elextrolux Assistent, men ser nå at den ikke er å få kjøpt ny lenger. Iallfall ikke i den versjonen jeg har, som er 25 år gammel. www.dinside.no/922984/nye-electrolux-assistent

Jeg tror jeg hadde gått for en Kenwood, hvis jeg skulle ha ny nå. Men jeg håper min holder lenge enda :)


#19

Stompa sa for siden:

Du får akkurat samme maskinen fortsatt, men den heter Ankarsrum Assistent nå. Lages av samme fabrikk som gamle Electrolux Assistent, og nesten alt gammelt ekstrautstyr kan brukes på de nye også.


#20

Engasjert sa for siden:

Jeg oppfattet det som at den midterste i testen jeg linket til, var den nye assistenten. Det er jo ikke samme maskin. Men er det feil, er jeg glad for det. Da anbefaler jeg den "gamle" Assistent-typen.


#21

Stompa sa for siden:

Det finnes en Elektrolux Assistent fortsatt ja, det er den du lenker til. Men det er en helt annen maskin - derav "nye Assistent". Poenget mitt er at man fortsatt kan få tak i samme maskin som den gamle Elektrolux Assistent'en, men den heter ikke Elektrolux mer. :jupp:


#22

Candy Darling sa for siden:

Men alle disse er jo 5000+-maskiner, bortsett fra den lille Kenwooden (som ikke tar mer enn KA)?


#23

Niobe sa for siden:

Jeg ville kjøpt Kenwood Major på 1500W. Jeg hadde 900W før, og ja, den gjorde forsåvidt jobben. Men den på 1500W klarer de store gjærdeigene mye bedre, og uten å hoppe av benken eller lukte svidd i forsøket. I tillegg virker alle de "løse" delene å være av mye bedre kvalitet. Jeg slet ut den på 900W på noen år. Jeg tror ikke den store kostet mer enn 3500 kr? Men mulig jeg husker feil.


#24

apan sa for siden:

Er det flere styrker Ankarsrum assistent? Jeg finner denne billigere enn den sterke Kenwooden, men Ankarsrum står med bare 800W? Men den er god likevel? Veldig fin da.


#25

apan sa for siden:

Jeg finner den bare til over 4000, men da med noe ekstrautstyr. Må lete litt mer.


#26

Niobe sa for siden:

Ser den koster 3895,- på Elkjøp. Mulig den har steget noe i pris, jeg har hatt min et par år.


#27

Nada sa for siden:

Ankarsrum har kun den styrken. Men iom at motoren sitter under kreves det mindre watt for å gjøre jobben. Jeg lager brøddeig av 2 kg mel til vanlig og det er ingen problem for Ankarsrum. Den er mer stillegående enn Kenwood også.


#28

apan sa for siden:

Takk! Fant den nå.
Man får Ankarsrum for ca 4300. Tja, hva er best?


#29

apan sa for siden:

Takk for info. Når jeg da finner ulike Ankarasrumpakker, ser det ut til at det bare er mengden tilbehør som varierer. Det stemmer kanskje?


#30

Niobe sa for siden:

Min mor hadde Ankarsrum (Electrolux) i alle år, og mente den var uslåelig på elting. Jeg valgte Kenwood, og etter å ha testet den så vedgikk hun at den var bedre. Og det var den "lille" Kenwooden. Både hun og jeg har den Kenwood Major Titanium på 1500W nå. Og om det har noe å si, så pisker også Kenwooden bedre enn Ankarsrumen. Det blir mye mer fluffy eggedosis, f eks.


#31

Nada sa for siden:

Det stemmer, ja.


#32

Stompa sa for siden:

Assistenten pisker ganske dårlig på små mengder, det er jeg enig i. Men med litt større mengder synes jeg den pisker helt supert. Eggedosisen blir fantastisk så lenge jeg bruker mer enn 4 egg. (Må legge til at jeg ikke har tilleggspakke med visp; jeg bruker deigrullen som følger med i standardpakken når jeg skal piske.)


#33

apan sa for siden:

Vi fant Kenwooden til under 3800 her nå. Går for den. Takk for alle tips!


#34

Niobe sa for siden:

Hm, jeg er faktisk usikker på hva det ble pisket med i Assistenten... Og sånn for å være ærlig, så synes jeg ikke Kenwooden heller er så god på veldig små mengder. Da er det like greit å ta stavmikseren. Blir så overkill å styre med den 7-litersbollen med en skvett i bunn...


#35

apan sa for siden:

Jeg pisker små mengder med vanlig mixmaster uansett.


#36

polarjenta sa for siden:

Mens min mor har mest lyst til å kidnappe tilbake elecktroluxen hun ga til meg og gi meg kenwooden hun har kjøpt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.