Vi lurer på å ha helstekt indrefilet på nyttårsaften. Rett og slett fordi mannen fant masse fersk indrefilet på tilbud på Meny her en dag. :knegg: Vi hadde egentlig bestemt oss for å ha hjort.
Jeg vil gjerne gjøre denne indrefileten litt spenstig og nyttårsaktig. Desserten blir spudlende festlig. Hvordan kan jeg gjøre middagen til en uforglemmelig opplevelse? Og også spiselig for barn?
Ved å lage den sausen eg serverte i går. Løk, paprika, sopp, bacon steikes lett og blir kokt inn på rødvin i fire timarish. Rett før servering, pøs på med fløte, sukkerkulør for farge og maldonsalt/pepper. Både barn og pensjonistar slikka tallerkenen :knegg:
Vi lagde hjort i går med oppskrift fra trines matblogg. Det var med blomkålpure, portvinssaus og rødløk/eplekompott.Potetene var ovnsbakte amadinepoteter. Godt. Bare google for mer nøyaktig oppskrift.
Mannen min jakter og han helsteker ofte hjååårtebiff råsa (han har stekeskills) og kjører tilbehør tradizistyle. Ingen over, ingen ved siden, selv til hjort:Hjemmelaget pommes frites i stabler, stekte champignonger, hjemmelaget bernaise, smørdampet brokkoli. Det er himmelsk og kjøttet er så mørt at man kan spise med skje og jeg synes alle andre sauser er nedtur til biff :knegg:.
Røstipoteter ble en hit da jeg serverte indrefilet på førtiårsdagen min. Jeg hadde både hjemmelagd peppersaus og hjemmelagd bearnaise til, samt aspargesbønner.
Enkelt og greit, og veldig godt.
Følger med her, siden jeg også har kjøpt indrefilet til nyttårsaften. Jeg har lyst på noe tilbehør som ikke er så tungt og kremete, men klarer ikke helt å bli enig med meg selv hva det skal være.
Høres nydelig ut, men jeg synes pommes Anna er litt stress å lage. :knegg: Hasselback hadde vi til hjort i fjor, men det er heller ikke alltid verdt innsatsen, selv om det etterlyses av ungene. Jeg elsker imidlertid poteter og er ikke vanskelig i potetveien. I mine øyne er poteter aller mest ovnsbakt, helst oppdelt på et eller annet vis, eller som en litt grov mos, gjerne sammen med andre rotgrønnsaker.
Eg synest det er veldig godt med smørsteikte gulrotstaver og asparges til. Det er ganske enkelt og, skjær gulrøttene i tynne staver, omtrent som aspargesen og steik i mykje smør (det er jo festmat?) saman med aspargesen. Det blir både veldig godt og fargerikt.
Vi smørsteker ofte halve rosenkål. Det er nydelig med litt spekeskinke eller bacon, evt littegrann løk, gjerne noen hakkede nøtter, litt honning og litt revet sitronskall.
Det er den eneste formen for rosenkål jeg får ned. Strever fremdeles med smak og konsistens på kokt rosenkål fra barndommen. Når du råsteker dem (ikke forvell først, da kommer den kokte, ekle smaken!) blir de deilige og nøtteaktige i smaken. Hverdagsvarianten er ofte bare stekt med salt og pepper. Noen biter spekeskinke/ bacon i hever smaken. Stek på middels varme, men lenge nok til det det blir sprøtt, og rosenkålene må bli møre uten å bli svidd. Del gjerne de største i kvarte biter.