Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor tidlig kan man introdusere "South Park"

#1

Agent Scully sa for siden:

Vi snakker først og fremst langfilmen. Hvor tidlig kan vi vise denne filmen for barna, o store FP, mine barns medforeldre? :vetikke:


#2

frukt sa for siden:

16 sier commonsensemedia. Har ikke sett den selv.


#3

IzziCreo sa for siden:

Never?! :knegg: Jeg har null sans for South Park, og hver gang jeg switch'er innom er det noe altfor drøyt, og jeg er ikke prippen... Det er jo voksenhumor, så 16 virker greit. Jeg tror jeg aldri vil bevisst sette meg ned å se SP sammen med barna eller foreslå at de skal se det, så jeg tror jeg holder en knapp på aldri :what: :knegg:


#4

IzziCreo sa for siden:

Her kan du lese en kommentar fra BArnevakten ang. SP og sendetidspunkt. Leste et annet sted at serien er lagt til etter vannskillet (sendetid etetr kl 21 på kvelden) slik at barn ikke skal eksponeres for serien. Den er jo helt klart for voksen, men barn kan tro at den er for barn da hovedpersonene er barn og at den er tegnet. Seriens skapere har klart sagt at de ville aldri latt sine barn se serien og at den kun er laget for voksne. Satiren må jo være fullstendig lost på barna.


#5

Kirsebær sa for siden:

South Park er ikke aktuelt å introdusere før Poden (10) viser at han skjønner og tar slik type humor.
Han skjønner til dels ironi og sarkasme nå, men han vet og kan alt for lite om samfunnet og verdenssituasjonen for øvrig til å ta "stemmen" til SP.

Selv syns jeg det er dåne-elendig også, så det er knapt så jeg lar meg selv se det. :knegg:


#6

Milfrid sa for siden:

Eldstemann så da vi bodde i usa, som vil si at hun ble introdusert før hun var 12 i alle fall. Men hun har alltid hatt litt "voksen" humor. Jeg digger South Park.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg liker South Park. Hiawata på elleve har nok sett episoder (jeg er sikker på at det går før ni) når vi har switchet igjennom, men aldri satt seg ordentlig ned for å se på. Mye kan han jo synes er gøy, men f.eks. satire på pedofili og slikt syns jeg ikke han trenger å se. Filmen har jeg ikke sett.

Skulle jeg introdusert det ville jeg nok plukket ut episoder jeg syns var gøyale og med tematikk som ikke beveget seg inn på ting han er for liten til å forstå.


#8

Madicken sa for siden:

Lurt. Enkelte episoder er langt mer uskyldige enn "verstingene" (som til og med jeg kan skvette litt av innimellom humringen).


#9

D'Arcy sa for siden:

Min snart 13-åring elsker SP og har sett omtrent alt. Han tar humoren uten se ut til å ta nevneverdig skade av det. :knegg: Om du er usikker, så bør du vel se noen episoder selv først for å kjenne på om dette er ok. Du kjenner jo barna dine selv best.


#10

millact sa for siden:

Dette kom i USA da jeg studerte der, elsket det! Det gjorde de andre i klassen også. Husker vi gledet oss til hver onsdag kveld. Barna får neppe se det på en stund.


#11

Guava sa for siden:

Jeg har ikke behov for å introdusere south park. Jeg regner med at eldstemann oppdager den om han vil. Det er ikke av de filmene jeg tenker er viktig å bli introdusert for. Han er 13 og om han oppdager den så er det innafor ok liksom, men ikke noe han trenger å vise brødrene.


#12

Agent Scully sa for siden:

Filmen er mye softere og mer mainstream. Og mer musical. Tema er jo dobbeltmoralske amerikanere, ikke så veldig kontroverst. Derfor tenkte jeg på denne fremfor . Og noe skal en jo gjøre på hytten uten snø og internett lizzm. Enn så lenge holder vi oss til Futurama


#13

Fersken sa for siden:

Blame Canada. :nemlig:


#14

Anne C sa for siden:

Aldri?

Gutta mine har aldri likt SP, og ser heller ikke på det. Men de har oppdaget Futurama helt av seg selv. Jeg har ikke sansen for noen av delene.


#15

Skilpadda sa for siden:

Futurama er noe veldig annet enn South Park; vi begynte å se Futurama med Poden for en del år siden, men har ikke introdusert ham til South Park, som definitivt ikke er laget for barn. (Det hadde vært greit for meg om han så den selv, nå, men han ser veldig lite film og TV som ikke vi aktivt viser ham.)

Men enig i at filmen er mye mer familievennlig enn serien, altså. Jeg hadde ikke kviet meg for å vise den til ham.


#16

Filifjonka sa for siden:

Vi har aldri introdusert straks-fjortenåringen for South Park, men det er lenge siden han oppdaget at det fantes. Han har aldri vært spesielt interessert i det, men har nok sett litt. Jeg ser null og niks sjarm eller verdi i South Park, så aktiv introduksjon har selvfølgelig ikke vært aktuelt. Han finner fram til veldig mye på egen hånd både av bøker, film og serier.


#17

Bokormen sa for siden:

Filmen er ganske snill mener jeg å huske, jeg tror broren min var rundt 10-11 da han så (og elsket) den.

Nå er det lenge siden jeg har sett South Park, men de første sesongene hadde noen geniale episoder. :D


#18

Éowyn sa for siden:

Skal dere spise filmen? :humre:


#19

Lille meg sa for siden:

Tjaaaa. Noen finner vel filmen ganske uspiselig?


#20

Agent Scully sa for siden:

Det er faktisk en av mine favorittfilmer.

Litt skuffet over at ingen har svart korrekt på spørsmålet da. Riktig svar er faktisk et motspørsmål: "What would Brian Boitano do?"


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.