Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke i stedet for aluminiumsfolie over kyllingen?

#1

Guttemammis sa for siden:

Skal steke en stor gårdskylling (fra Stange, selvsagt:D) og så har vi ikke aluminiumsfolie.
I oppskriften står det at man skal ha folie over så den ikke blir tørr.
Hva gjør jeg nå? Har bakepapir.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Helle over den litt vann/fett?


#3

Syrinx sa for siden:

Hør med naboen om de har folie.


#4

løve70 sa for siden:

Kjøkkenhåndkle dynket i smør? Det pleier vi å bruke på kalkunbrystet.


#5

Guttemammis sa for siden:

Næææ, nyinnflyttet og kjenner ikke naboene .
Ser noen har besøk, så det utgår. :flau:

Har en liten pakke bacon, kanskje,dekke det jeg får til med det?


#6

Guttemammis sa for siden:

Hm, kanskje det.
Takk for tips!


#7

kamp sa for siden:

Det gjør jeg ofte med godt resultat


#8

Snipp sa for siden:

Du trenger strengt tatt ikke folie hvis du bruker steketermometer. Har aldri brukt folie, og har aldri fått tørr kylling av den grunn.... Bare pass på å la den hvile lenge nok før du skjærer i den.

Dekk den med en god dose flaksalt (f.eks. Maldon), så får du deilig sprøtt skinn.


#9

Strå sa for siden:

Sier som Snipp, du trenger ikke folie om du passer litt på, ev har steketermometer. Og det med å helle over skyen av til hjelper godt. Min Stangekylling har aldri blitt tørr.


#10

Guttemammis sa for siden:

Takk for tips.
Hadde over bacon og lot den stå med termometer som nesten nådde 70 grader.
Nydelig og supersaftig kylling, som virkelig var verdt sine 300 kr!(2,3kg)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.