Pga diverse allergier skulle vi har gele til dessert i går. Jeg kokte vaniljesaus fra pose og brukte laktosefri melt, den ble for å si det mildt ikke vellykket. Den var tynn og smakte egentlig ingenting. Er det pga den laktosefrie melka, eller er det noe annet jeg har gjort feil?
Jeg laget vaniljekrem av en sånn vaniljesauspose i jula, med laktoseredusert melk og laktosefri fløte. Ingen forskjell fra ellers.
Men når man skal lage krem så skal det bare brukes halvparten av melkemengden.
Er det den med eller uten koking? Hvis det fremdeles finnes en uten koking, da. Jeg husker fra min barndom at den uten koking smakte herk og hadde rar konsistens.
Det er velig lett å lage vaniljesaus selv! Kok opp melk med en vaniljestang du har splittet og skrapet ut frøene (både stang og frø i melka), smak til med sukker underveis (eller vaniljesukker om du ikke har ekte vanilje. Eller 1 ss vaniljeekstrakt). Bland 1 ss maizenna med litt kald melk, og spe med dette til ønsket konsistens. Voila!
Blir veldig mye bedre enn posevarianten, og tar ikke lengre tid. Kan lages med akkurat den melken du vil.