Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor dumt er det å kjøpe dieselbil nå?

#1

allium sa for siden:

Jeg har muligheten til å overta en Saab 9-3 med dieselmotor til en hyggelig pris. Årsmodell 2007 - to år nyere enn den bilen jeg kjører nå, de har gått omtrent like langt (75000).

Men er det en reell risiko for at det blir forbud mot dieselbiler i Oslo med det første? Jeg kjører ganske lite, tar kollektivt til jobb, men noe kjøring i Oslo blir det, både fordi jeg må passere, og pga trening og stevner for yngste.


#2

Lavender sa for siden:

Dieselforbud vurderes på de dagene med høyest luftforurensning, og det skal ikke ramme deg hvis du ikke må bruke bilen daglig. Pris på diesel er svært hyggelig om dagen, under 10,- pr. liter.


#3

Daisy sa for siden:

Virkelig? Her har jeg ikke sett under 12.


#4

Neket sa for siden:

Her er det under ti på søndager. Og torsdager, kanskje? En eller annen dag midt i uka hvertfall.

Jeg har dieselbil, angrer ikke, og syns ikke det er dumt. Kjører sjelden i Oslo sentrum, men det hender.


#5

Fluke sa for siden:

Dieselbiler er vel ikke helt egnet til små-kjøring, så om det er det du skal bruke den til ville jeg ikke anbefalt det. Jeg vurderte dieselbil selv da jeg fikk ny arbeidsplass 1,2 mil fra hjemme, men endte med bensin allikevel da jeg vet at det vil bli en del små-kjøring hjemme i det daglige.


#6

Snipp sa for siden:

Tror det største aberet blir om du eventuelt skal selge de videre senere. Det kommer til å gradvis komme avgifter og restriksjoner som gjør dieselbiler mindre attraktivt.


#7

Polyanna sa for siden:

Vi har diesel, og jeg er helt innforstått med at den noen dager ikke vil kunne brukes i oslogryta. Da får det i verste fall bli taxi eller mer tid med kollektiv eller hva det blir. Men det er selvsagt lett å si så lenge vi stort sett beveger oss i ring3-området, hvis vi bruker bilen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.