Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fantasy for treåringer

#1

Marla Singer sa for siden:

Denne tråden bør nok merkes med [ego tante-alarm].

Jeg har en liten nevø på tre år som jeg gjerne vil lese for, men alle bøkene jeg har funnet hittil er så kje-he-delige. :sparke: Masterplanen min er å få ham til å like eventyr og fantasy, så gjerne noe i den sjangeren. Selv om jeg kommer med en litt umoden forespørsel her, så skjønner jeg at nivået må tilpasses barnet, altså. Jeg er ikke så storforlangende, men kanskje det finnes en god bok for treåringer om drager, for eksempel? Eller trollmenn og litt magi? En aldri så liten heks?


#2

Ru sa for siden:

Pulverheksa er i hvert fall en heks. :humre:

(Jeg leser dem fortsatt for Knøtteliten, hun liker Pulverheksa både til høytlesing, se på bildene og høre på lydbøkene.)


#3

Plingo sa for siden:

Ikke boktips, men handletips 50% på barnebøker hos ark nå.



#5

Blå sa for siden:

Den Per Gustavssonboken er en del av en serie og de er faktisk ganske gode.

Jeg ville også prøvd Pulverheksa. De er morsomme syntes vi.

Ludde er ikke fantasy, men surrealistisk humor. Og det kan jo fenge i den alderen.



#7

My sa for siden:

Morgentåkedalen er nydelig :love: Vet ikke om det går under kategorien fantasy, men den involverer i alle fall eventyrvesen, magi, monster, det gode mot det onde etc.

Bella Bloksberg er kul.

Pulverheksa er hysterisk på lydbok. :grineler:

Sjøormen Ruffen er kanskje for avansert enda?


#8

Marla Singer sa for siden:

Jeg ble umiddelbart skeptisk til tittelen Prinser og prinsesser i trøbbel, siden jeg så for meg at det handlet om prinser som hjelper prinsesser i trøbbel. Men så googlet jeg, og fant denne omtalen på Bokklubben:

Hurra! Skal også se på de andre forslagene som har kommet her. I Morgentåkedalen og Dra til Bloksberg er nesten allerede bestilt. Tenk å få så gode, ordentlige svar på et så teit spørsmål, da! :takker:


#9

Pelle sa for siden:

Ja, Gustavsson sine bøker er knallbra og handler like mye om knalltøffe jenter som redde gutter. Bernt Bjørn er også morsomme bøker, men ikke i fantasysjangeren.


#10

Varta sa for siden:

Ruffen! Sjøormer som bor i magiske slott som bare synes hver tirsdag og torsdag må da være innenfor. Da er man allerede i gang med bøker av Tor Åge Bringsværd og Thore Hansen og kan bare ta det derfra. (Oppgradere til Skogland når han blir eldre, for eksempel).

Hvis du klarer å finne Lille Skrekk av Mette Newth er den også kjempefin (og handler om en venneløs drage, men det går bra til slutt altså) , men boka er ute av trykk, så du må nok på antikvariat eller hjemsøke kasseringssalg hos bibliotekene.

For egen del kan jeg føye til at å lese eventyr var et utmerket grunnlag for å sette pris på fantastisk litteratur seinere i livet, både våre egne folkeeventyr, men spesielt HC Andersen. Snødronningen har for eksempel vært inspirasjon for en rekke fantasy- og SF-bøker.

Helt andre bøker, som ikke er fantasy men ganske morsomme: bøkene om Ludde. Det var de aller første lillesøsteren min lo av, husker jeg. Og Svein Nyhus sine bøker om Lars er også veldig fine. Fantastiske illustrasjoner.


#11

Pelle sa for siden:

Leste forresten nylig disse bøkene, de var ok med fine illustrasjoner:


#12

My sa for siden:

Mine likte også den med prinser og prinsesser i trøbbel. :nikker:

Lille 70-talls Laban spøkelse er også supersøt da. Og Labolina, og prins Bus, på slottet Godmorgensol. :love:


#13

Varta sa for siden:

Gruffalo og Til huttetuenes land også - og +1 til Morgentåkedalen! Den er så nydelig.


#14

My sa for siden:

Dette bildet var noe av det nydeligste jeg visste om da jeg var barn:

[img]http://www.nb.no/services/image/resolver?url_ver=geneza&amp;urn=URN:NBN:no-nb_digibok_2012092538054_0025&amp;maxLevel=6&amp;level=3&amp;col=0&amp;row=0&amp;resX=4460&amp;resY=3172&amp;tileWidth=1024&amp;tileHeight=1024&amp;pg_id=25[/img]

og dette noe av det skumleste:
[img]http://www.nb.no/services/image/resolver?url_ver=geneza&amp;urn=URN:NBN:no-nb_digibok_2012092538054_0039&amp;maxLevel=6&amp;level=3&amp;col=0&amp;row=0&amp;resX=4460&amp;resY=3172&amp;tileWidth=1024&amp;tileHeight=1024&amp;pg_id=39[/img]


#15

Kaija sa for siden:

Vesla mi er glad i Lindgrens Dragen med de røde øynene.


#16

Galathea sa for siden:

Forfatterne av Gruffalo har jo også skrevet "plass bakpå kosten", som inneholder BÅDE heks og drage.

Animasjonsfilmene Gruffalo, Lille Gruffalo og Plass bakpå kosten pleier å gå på nrk i jul- nydelige (og litt skumle syns min 4-åring)


#17

Skilpadda sa for siden:

Signerer forslaget om Ruffen, og vil ellers foreslå Elsa Beskows billedbøker, som har så nydelige illustrasjoner. Putte i Blåbærskogen må da være en slags fantasy, og Solegget også? Og jeg hadde en veldig fin bok av henne da jeg var liten med eventyr, også gjennomillustrert, men ikke egentlig en billedbok - skal se om jeg kan finne ut hva den heter.

Og så er Mummibøkene veldig fine for litt eldre barn. (Jeg tenker på de ordentlige bøkene, Kometen kommer og Trollmannens Hatt, og så videre, ikke billedbøkene.) Poden vår elsket dessuten Hvem skal trøste Knøttet da han var rundt to - kanskje mest for rytmen og rimene, og for tegningene, men det holder jo, det. :)



#19

Tjorven sa for siden:

Til huttetuenes land er jo en fantastisk barnebok. Og en ganske ålreit film også når han blir litt større (snuppa var 5 år da hun HYLgråt på kino av den filmen; ikke fordi den var skummel eller fæl, men hun var så inderlig rørt :hjerter: ).


#20

Frøydis sa for siden:

Dunderly-serien! Ungene her elsker de.


#21

celebelen sa for siden:

Morgentåkedalen :hjerter:


#22

Marla Singer sa for siden:

Denne ble jo lest for meg da jeg var liten også! Hadde helt glemt den. Veldig fin, nå ble jeg veldig nostalgisk. :rørt: Da er det også et bittelite håp om at en gammel utgave finnes på loftet hos foreldrene mine, siden jeg ikke finner den til salgs noe sted. Det gjelder dessverre mange av bøkene som er foreslått i tråden, men jeg får lete videre og satse på å gjøre noen skattefunn på Finn, loppis eller ved nyutgaver. Må bare takke igjen for alle gode forslag som har kommet, her blir det lesestund. :hjerter:


#23

Galathea sa for siden:

Vi fikk Morgentåkedalen i julegave forrige jul, så den har vært til salgs i nyere tid altså:ja: Det var gjensynsglede for meg også, det er skikkelig nervepirrende med den grumleren, og illustrasjonene er like gode som jeg husker dem. Vi har fått mange gode samtaler ut av den boka!


#24

Toffskij sa for siden:

Klart man skal lese ting man liker selv for ungene! Det er jo det morsomste som finnes!


#25

Marla Singer sa for siden:

Ja, Cappelen Damm trykket visst et nytt opplag i 2013 ihvertfall, men det ser ut til å være utsolgt nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.