Av uante grunner syns jeg støtt og stadig det er lurt å kjøpe sei. :himle:
Mulig det er bedre med fersk sei enn slike frosse seiblokker som jeg fyller frysern med, men det er nå en gang det jeg har kjøpt. Jevnlig.
Og jeg syns altså sei er noe av det tristeste som finnes. :knegg:
Men siden jeg ellers stort sett bare spiser laks, så har nok ikke kroppen min vondt av noen andre fiskeretter heller.
Har du oppskrift på en helt enkel gryte der man kan putte sei oppi? Hvis det også funker med Torsk er det en bonus.
Hva skjer om man lager bacalao med sei? Blir det bra? (Bacalao smaker jo bare alt mulig annet, tenker jeg, så man kan vel strengt tatt ha oppi hva slags hvit fisk man vil? )
Ikke foreslå fiskegrateng. Den funker bare med laks. Til nød torsk, hvis mannen insisterer. :knegg:
Ovnsbak den. Lag hvit saus med revet gulrot og finhakket purre i, og ha den over. I følge min yngste (som ikke er veldig glad i fisk) er det en god fiskerett, fordi den ikke smaker fisk.
Seibiff? Stek den dyppet i mel med krydder, salt og pepper. Kok ut panna mellom hver omgang. Legg både sky og fisk i ildfast form, topp med masse deilig stekt løk og sett det i ovnen litt. Poteter og råkost til.
Åh, nå kom jeg på min gamle bjor-ihop-fiskerett:
Grønnsaker fra kjøleskapet, f.eks. gulrot, blomkål, brokkoli, løk hvis man vil, poteter - alt kuttes i biter og legges i ildfast form.
Fiskebiter på toppen.
Kok en pose (hvit) fiskesaus type Toro, og tøm over det hele.
I steikovnen ca 200 grader kanskje 20 minutter.
Jeg holder med deg i det med sei, Kirsebær. Jeg kan godt finne på å kjøpe det - og så ikke bruke den. Nå synes jeg seibiff er godt, men det er også det eneste. Bacalao er IKKE godt da, så der skal jeg ikke uttale meg.
Men jeg skal teste det med å gratinere den med hvitsaus i ovn en dag. :jupp:
Asiatiske fiskesupper fungerer fint med sei. Denne oppskriften har jeg brukt noen ganger, bytter ut halvparten av laksen med sei. Pass på at seien ikke trekker for lenge, da blir den ikke god.
Jeg synes det kan være ok å hive en seiblokk i ildfast form.Salt pepper eller annet krydder på fisken. Ha oppå en pose grønnsakblanding du liker. (Jeg pleier å bruke broccolitopper oftest).
Ha så på en boks rømme (helst ikke lett) Hvis jeg har pleier jeg å hive en klunk fløte på også.
Stek i ovnen en stund før du strør ost på toppen og steker videre.
Serveres med enten potet, pasta eller ris. Gjerne en god salat til også.
Jeg lagde Tjorvens solskinnsgryte med sei fra blokk på mandag. STOR suksess. Hadde i mer grønnsaker og 600+ gram fisk til samme væske- og kryddermengde (vi er i praksis tre voksne som spiser).
Juksebacalao fungerer fint. Men da er det veldig lurt å ha i fisken til slutt. Ev. vurdere om du vil ha poteter ved siden av, siden de koker litt sakte i tomatguffe. Det finnes masse oppskrifter om du googler juksebacalao. :) (bare å erstatte torsk med sei)
Det jubles ikke når det serveres hvit fisk hjemme hos oss lenger, men denne går i hvert fall ned med bare moderat mengde med surmuling. Mannen og jeg synes det er veldig god, men jeg har oppi litt kajennepepper også nå (jeg har kajenne i nesten alt for tiden).
Jeg foreslår at du slutter å kjøpe sei hvis du ikke liker det.
Har du forsøkt å lage fiskekaker av det? Kanskje det ikke smaker bare bare sei? Jeg har ikke peiling, for jeg liker ikke noe hvit fisk. Mann og barn spiser ofte det når jeg ikke er hjemme. Ungene elsker torsk, jeg vet ikke om de liker sei, men det tror jeg da.
Nå er fersk sei mye bedre men i denne retten duger frossen sei i blokk.
Klippet den ut fra et annet sted herinne hvor jeg la ut denne.
Sei i form.
Skjær de halvtinte seifiletene/seiblokken i passe stykker og legg dem i den ildfaste formen.
Ha litt oliven/raps olje, løk og evnt hvitløk i en kasserolle og surre. Deretter hiv oppi en boks eller to med hermetiske tomater. Krydre etter smak gjerne med pepper, oregano evnt basilikum. La dette surre noen minutter.
Sausen helles over fisken og ost haes på toppen. Stekes midt i ovnen ca 40 min på ca 200 gr. Tiden avhenger av hvor frossen fisken er.
Serveres med ris og da gjerne fullkornris, og salat til.
(Torsk kan også brukes til denne retten. Litt sennep er også god som smakstilsetning i sausen og med evnt litt matfløte for å få en rundere smak.) Har du rester av poteter så kan du ha det oppi formen med fisken.
Seifileter er gode til aa lage hjemmelagde fiskekaker med. Kanskje det funker med blokk ogsaa. Utenom til fiskekaker synes jeg over hodet ikke at sei er godt, og skjönner ikke hvorfor du kjöper det naar det er saa utrolig mange andre gode fiskesorter. Enten du naa fortsetter med seien eller gaar for andre fiskeslag, finnes det en haug med gode oppskrifter paa godfisk.no.
Jeg ble inspirert og lagde Tjorvens solskinnsgryte i dag. Det ble utrolig godt.
Jeg brukte torsk, da det var det eneste jeg fant i frysedisken på Rema i dag.
Frossen fisk i papp-pakker duger i grunn ikke til annet enn fiskegrateng.
Hvis du vil ha alternativer til laks, kjøp vakuumpakket frossenfisk, eller ferdig panert fersk fisk.
Denne gryten fra Dixie har jeg moddet litt. Enkel og veldig god!
Surr en-to purrer i en god dæsj med stekesmør. Skrell en hel pose med gulrøtter. Skjær opp i passelige biter og legg oppå purren. Jeg hiver også oppi et par poteter i biter. Skjær seien i biter, legg den på toppen. Dekk fisken med en hel boks rømme, strø over salt, pepper og en blokk med fiskebuljong. La det putre under lokk til grønnsakene er klare. Bland alt og spis. Nam!
Denne suppa/gryta er knallgod, mengdene/utvalget grønnsaker justeres etter innholdet i grønnsaksskuffen:
1 gulrot
1 løk
1 purre/noen vårløk
1 paprika
litt chili ("litt" henger så veldig på hvem som skal spise det, vi liker denne ganske sterk og bruker ofte inntil 3 chilipepper)
Kapp grønnsakene i biter, surres i litt olje. Tilsett 1 liter kokende vann, 2 fiskebuljongterninger eller tilsvarende mengde fond og en boks knuste tomater. For ekstra yum, en klype safran. La putre i 15-20 minutter. Tilsett 1,5 boks creme fraiche og kok opp, rør suppa jevn. Smak til med salt og pepper, evt mer chili eller fond. Skjær omtrent 400 g hvit fisk i biter (bitene kan være frosne), ha i gryta og trekk av varmen. La stå til fisken er gjennomkokt, tar omtrent 5 minutter. Server med persilledryss hvis du vil være fancy (det vil vi nesten aldri).
Jeg bruker som regel frossentorsk i denne, men alt av hvit fisk funker. Har forsøkt med laks, da fikk den fettperler på toppen, men smakte helt fint.
Nå liker jeg sei veldig godt, da, men jeg drukner den ofte i god, gammeldags rømmesaus. :knegg:
Stek seibiff på vanlig måte, legg fisken til side (gjerne i et ildfast fat som kan holdes varmt i ovnen mens du lager saus). Hakk løk og surr den myk i samme fettet (smør!) du har stekt fisken i. Tilsett en god dæsj rømme (jeg bruker som regel lettrømme her - det smaker godt selv om den sprekker litt) og litt grov sennep. Kok opp, smak til med salt og pepper, og spe gjerne med litt melk om du synes det blir for tykt. Legg fisken i, og varm opp før servering. Kokte poteter og grønnsaker til (gjerne gulrot og brokkoli).
Muligens en av de minst visuelt tiltalende rettene jeg vet om, gusjebeige som den er, men det smaker fortreffelig - faktisk på middagsplanen min i dag! :nam:
MEN nå har jeg lært meg en topping som gjør at jeg liker all fisk og sist brukte jeg den på torsk og det var kjempegodt. Jeg har også brukt lignende på laks, men ikke prøvd på sei, men jeg tror det kan funke der også. (Men hvorfor kjøpe sei når det finnes annen fisk???)
Ta ønsket mengde daggammelt eller eldre brød og smuldre opp i en bolle. Hell over smeltet smør (eller olje, jeg liker smørsmak ...) til det blir en deig av det. Trenger ikke kjempemye. Nå kan du krydre med det du vil. Jeg skal bruke lite salt så jeg bruker sitron for salteffekt. Pepper må alltid med. Dette var basen jeg brukte til laksen.
På torsken hadde jeg samme base, men hadde i tillegg små biter av soltørket tomat, kapers, gressløk og små baconbiter.
Denne massen fordeles på toppen av rå fiskestykker og settes i ovnen på 190-ish grader til fisken er ferdig.
Serveres med poteter, grønnsaker, salater eller hva du måtte ønske.
Jeg ser flere foreslår fiskekaker, så jeg sier meg enig i det, men foreslår at det blir asiatiske fiskekaker (enda mindre seismak) med masse ingefær, chili, hvitløk, vårløk og koriander.
Jeg bruker også en variant av denne, ungene elsker den. Dropper fiskebuljongen da. Men jeg kan skjønne at folk ikke liker sei hvis det er seiblokker fra frysedisken det er snakk om. Vi hadde dagsfersk sei til middag fredag, det er himmelstor forskjell!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.