Tallulah sa for siden:
Nei, jeg vil ikke alltid bruke kniv. Av og til trenger man hvitløksmos. Det jeg ikke trenger er hvitløksgugg under neglene når man må pille ut det som blir liggende igjen av skall.
Hva er din beste hvitløkspressedings?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Tallulah sa for siden:
Nei, jeg vil ikke alltid bruke kniv. Av og til trenger man hvitløksmos. Det jeg ikke trenger er hvitløksgugg under neglene når man må pille ut det som blir liggende igjen av skall.
Hva er din beste hvitløkspressedings?
Neket sa for siden:
:nemlig:
Null gris.
Tallulah sa for siden:
Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet? Er det bare hvitløksmos?
veobra sa for siden:
Denne fra Zyliss presser veldig bra. Det tyter ikke opp på oversiden og det følger med en dings for å rense hullene.
venla sa for siden:
Denne var veldig grei å bruke, og rengjøre. Til den knakk på midten... www.kitchn.no/nettbutikk/kjokkenutstyr/kjokkenredskaper/20062/
Neket sa for siden:
Den holder seg minst en måneds tid etter at den er åpnet vil jeg tro, vi bruker den opp før den blir dårlig hvertfall. Jeg tror det bare er hvitløk oppi, jeg kan sjekke på tuben når jeg kommer hjem.
My sa for siden:
Denne, fra eva solo, er den desidert beste jeg har hatt, noen gang.
Unødvendig jålete at den står slik oppi en munnblåst (faktisk :himle: ) glassbeholder, og liksom skal ligne en hvitløk (min ligger i en skuff, hvitløken oppbevares et annet sted, og glassbeholderen brukes til andre ting), og prisen var jo helt komisk :what: (jeg har fått min i gave, og ante ikke før nå at den var så dyr). Men som sagt, den er fantastisk bra. Og ikke minst, lett å gjøre ren. Du trenger ikke en ekstra dings for å få vekk hvitløksrestene.
Ru sa for siden:
Ikea sin.
Du kan ta ut den delen som guggen ligger igjen i, slik at den er lettere å rengjøre. Jeg pleier bare bruke enden på en teskje eller noe, så kommer alt ut. :vetikke:
www.ikea.com/no/no/catalog/products/00089163/
Cuyahoga sa for siden:
Har den Veobra har, liker den godt.
Skilpadda sa for siden:
Vi har den samme som Lille*My, og den er veldig bra. :nikker: Kan signere slt hun sier, inkludert at vi fikk den i gave (lurer på om det var fra Esme, det var i alle fall hos henne jeg så den først) og at glassbeholderen er jålete og at vi ikke bruker den. :knegg:
Toffskij sa for siden:
At de har et reklamebilde med spirende hvitløk på, sier jo alt om deres ideer om form og funksjon. :knegg:
Señora sa for siden:
Har også brukt Eva Solo sin, den var så god at xen ville ha den med seg. Jeg bruker nå kniv og ønsker meg Eva Solo sin. Hullene er på siden, så den er lett å rengjøre.
Señora sa for siden:
:knegg: Måtte jo dele hvitløken i båter for å få den oppi den glassdingsen, helt teit egentlig.
Strå sa for siden:
Jeg har en litt eldre utgave av den Veobra har og den er kjempegod. Den dingsen til å få vekk det som blir igjen i hullene, fungere veldig godt. Den i Heimen er minst 15 år gammel, mens den jeg har i Nordhuset "bare" er 10 år gammel. Begge er like gode fortsatt og brukes mye. (Her høres det ut som jeg aldri bruker kniv, det er ikke sant altså.)
Tallulah sa for siden:
Nei, det er den jeg syns er så teit at jeg kvittet meg med den. :knegg: Delene havnet også alltid på to ulike steder.
:humre:
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
veobra sa for siden:
Vi har også en eldre modell. Minst like gammel om din og fungerer fortsatt supert. :nikker: Vi har mistet den lille dingsen, men det er ikke vanskelig å få ut restene.
Matilda sa for siden:
Vi har Jamie Oliver sin. (Jada, jeg burde stå på lønningslista hans, sånn jeg holder på.) Det er den eneste vi har hatt som det går strålende å presse hvitløk med skallet på med. Restene vipper jeg ut med spissen på en kniv, og så hiver jeg den i oppvaskmaskinen, og det som måtte sitte igjen går bort der. Vi har hatt sånn med uttagbar presse, og den syntes jeg var noe herk. Jeg husker ikke om det var jeg eller mannen som nærmest mista den innsatsen med vilje, så vi kunne kjøpe en ny...
mkj sa for siden:
Kan du raspe hvitløk da? Det blir nesten som mos synes jeg. Det gjør ofte jeg. Samme type rivjern som jeg river parmesanost på.
Tallulah sa for siden:
Joda, men da går jo lett fingertuppene. Og det tar tiiiiiid. Jeg vil liksom bare ha svosh-mos. :lat:
Bluen sa for siden:
500 kroner for en hvitløkspresse! :lol:
Bluen sa for siden:
Vi har for øvrig denne, og har hatt den i veldig mange år. Enkel og grei.
Tallulah sa for siden:
Retro og fin, akkurat slik jeg liker. Men da er det den pilleproblematikken.
Madicken sa for siden:
Jeg har lett etter en presse som tar mer enn et par fedd, og denne skulle jeg gjerne hatt (fra Cliq, tar opp til seks fedd, er enkel å rengjøre, kan vaskes i maskin osv.), men jeg finner den ikke noe sted. Gi meg et hint om noen har sett den, da. :jupp:
www.room21.no/bilder/artiklar/zoom/105848_1.jpg
Bluen sa for siden:
Nja, er det? Jeg pirker ut restene med den spisse enden av en kniv - funker fint. Det eneste er at den (i alle fall vår, litt usikker på om den er identisk) ikke liker oppvaskmaskin, det er i grunnen litt drass.
Tallulah sa for siden:
Ja, det må den.
Jeg googlet Rösle sin, siden vi er så enormt fornøyd med boksåpneren deres (ikke minst fordi vi fikk ny uten problem etter å ha ødelagt den selv, ved å vaske den i nettopp oppvaskmaskinen selv om det sto tydelig at den ikke skulle det :flau: ), og fant hvitløkspressa deres. En helt ordinær en, som Bakeren & Kokken skriver følgende om:
Ja, som absolutt alle andre hvitløkspresser. :latter: Super special.[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]Xian sa for siden:
Vi sverger til Rösle sin, enkel (av utseende og å rengjøre) og elegant. Koster rundt 500 kroner, men den er verdt hver krone. Har vært nærmest daglig i bruk i mer enn ti år, og still going strong.
Anbefaler ellers varmt tubene fra Gourmet Garden som Neket anbefaler. Oppdaget dem nylig selv. Jeg er såpass glad i å stå på kjøkkenet at jeg ofte går omveien, men de er geniale når man vil at det skal gå i en fei.
Ingefæren er jo det beste av alt. Å, som jeg hatet å skrelle og rive ingefær. Aldri mer! :lykkelig:
Pamina sa for siden:
Tupperware sin er kjempefin, lett å gjøre rent fordi du kan vippe opp selve pressedelen.
Madicken sa for siden:
Disse tubene, finnes de i vanlige dagligvareforretninger, for eksempel Meny (som vi oftest bruker)?
Madicken sa for siden:
Hah, nå fikk jeg assosiasjoner til andungen Kvakk-Kvakk. :knegg:
Xian sa for siden:
Jeg kjøper dem på Meny, ja. Står i grønnsaksavdelingen (hos oss sammen med chili, salat i poser etc).
Tallulah sa for siden:
Xian, kan dere ta deres Rösle i oppvaskmaskinen? Siden boksåpneren deres ikke tåler det, mener jeg.
Ellers syns jeg Jamie Oliver sin virket smart, der man kan få skiver også. Om det funker da.
Xian sa for siden:
Vasker den alltid i maskinen, ja.
Tallulah sa for siden:
Se her vøtt, fant en test! Men skal jeg høre på veganmisjonen eller Fru Timian?
Både Rösle og Good Grips er høykvalitetsgreier.
Hyacinth sa for siden:
Rivjern fra Microplane.
Beckett sa for siden:
Denne fra Joseph Joseph er helt suveren!
www.kitchentime.no/no/p/rocker-hvitlkspresse-rustfritt-stal
Skraper med en skje til slutt, og så er den veldig lett å rengjøre. Ikke la deg friste til å kjøpe den billigere varianten med plast, den knekker. :nemlig:
Nessie sa for siden:
:highfive:
Den har jeg og.
Acsa sa for siden:
Jeg har OXO sin, har hatt den i fem år, og er superfornøyd. Den er lett å rengjøre.
Varta sa for siden:
Vi har en gammel fra IKEA av stempeltypen, den er egentlig litt kålete å holde rein så vanligvis hakker jeg. Men mamma har en fra Good Grips som er super.
Eia sa for siden:
Jeg har en helt vanlig, billig variant. Jeg sluttet å pille da jeg fant ut at jeg kunne mose med skallet på, etter x antall år med pilling. Litt mindre effektiv, men ingenting henger igjen etterpå. Kanskje det funker med den du har (dersom du har en)? :enkel:
Bayone sa for siden:
Har Tupperware sin jeg også, helt super!
Vianne Rocher sa for siden:
Denne har vi også. Veldig bra. Jeg har også en annen fæncypresse, nemlig denne:
Den kan også presse feddene uten at man må rense dem, men jeg synes den er skikkelig masete og teit.
Eg beklagar å måtte sei det, men de tubene erstatter ikke fersk noenting. Hvitløken får en sånn kjip emmen smak som man har i kjøpt alioli og ingefæren like så, så jeg anbefaler dem absolutt ikke. Til og med chilli, som ellers kan fungere bra som paste, blir rar. Jeg kjenner det godt når det brukes i mat.
Jeg vil også bruke presse fremfor finhakking eller riving, så jeg skjønner godt at du vil ha det i tillegg til andre dingser. Det er det enkleste om man skal være litt hurtig. Finhakking er bedre, men tar tid og riving er tungvint og gir samme resultat som presse.
Lenam sa for siden:
Skulle hatt en ny jeg og, men siden jeg er litt snikgnien så kommer jeg sikkert ikke til å bytte ut den irriterende IKEA-driten jeg har.
Isprinsessen sa for siden:
Vi har Zyliss(?) hvitløkspresse og er veldig fornøyd med den.
De tubene har jeg også brukt litt av, bruker å oppbevare de i fryseren så er det bare å klemme ut det jeg skal ha og rett tilbake i fryseren. Synes de er helt greie, får aldri kjøpt friske urter og slikt her jeg bor så da er de et greit alternativ.
Juste sa for siden:
Jeg anbefaler noe helt annet, nemlig rivjern fra Microplane med hvitløksholder. Den er helt suveren, og funker også til andre ting. Microplan er virkelig rivjernenes Rolls Royce.
www.kitchn.no/merkevarer/?Brand=Microplane
[img]https://www.kitchn.no/getFile.ashx?id=29235[/img]
[img]https://www.kitchn.no/getFile.ashx?id=16435[/img]
Guava sa for siden:
Aller beste vi har hatt er en dings som nå dessverre etter mange år er ødelagt og som jeg ikke har funnet noe sted.
Det var en snurredings hvior vi la hvitløksfedd i et lite kammer, Snurret noen ganger på dingsen og åpnet opp med hvitløk ferdig revet på den ene siden og så lå skallet igjen på den andre. Helt genialt.
Tallulah sa for siden:
jeg har allerede en microplane, litt større for parmesan og slikt, og det er virkelig fantastisk. Men jeg er veldig usikker på om jeg ønsker det til hvitløk. Jeg ser for meg at det er knølete og tar tid å putte det inni den holderen og raspe (lenger tid enn stapp-skvis), plutselig finner jeg den ikke, også velger jeg å bruke den uten og vips så var det ikke bare revet hvitløk, men også revne fingertupper. For den er skarp!
Juste sa for siden:
Ikke hvis du rasper rett vei vet du :)
neida, jeg ser det med å ta av og på holderen. Vår står på da vi stort sett bruker den til hvitløk.
Tallulah sa for siden:
Ingen skal si at jeg ikke går grundig til verks i researcharbeidet i allefall, men å faktisk velge noe er noe helt annet (tror dere for eksempel at jeg har greid å skaffe meg en ny termokopp? Neida)
I dag har jeg vært innom Kitchn (hadde den vugga fra Joseph Joseph som noen hadde som knakk), Traktøren (hadde ingen, men holdt på å kjøpe to upraktiske matbokser fordi de var så fiiiiiine), Clas Ohlson (hadde den som kom dårligst ut i testen som jeg syns de sa de skulle slutte med?), Rafens (hadde Rösle til 555! FEMHUNDREOGFEMTIFEM KRONER! For en HVITLØKSFØKKINGSPRESSE!) og Jernia som skulle ha Good Grips, men hadde bare sitt eget merke og den var ikke spesielt pen en gang.
Jeg hadde jo egentlig bestemt meg for Good Grips, men nå blir det vel den helt absurd overprisede Röslepressa. Om jeg greier å bestemme meg.
Eia sa for siden:
Hva med en morter - da får du i alle fall mos? :jupp:
Turban Smukk sa for siden:
Jeg har en mosedings i glass som lager mos/paste av hvitløk, ingefær, chili osv. Den er billig og lett å rengjøre (vaskes i maskin). Jeg kjøpte den på Enklere Liv. Den ligner på denne:
www.bestliving.no/produkt/hus-og-hjem/kjokken/redskaper/hvitloks-moser-55010
frukt sa for siden:
Hah! Den ser ut som den greia eksen brukte når han skulle rulle seg en joint ...
Tallulah sa for siden:
Jeg spot ulike mosedingser på jernia av den typen, faktisk.
Tangerine sa for siden:
Ble det Rösle, og er den god? Jeg driver å vurderer selv nå. Fikk den anbefalt her en dag. :)
Tallulah sa for siden:
Nei, det ble Good grips. Angrer litt. Jeg syns lite blir most, og den dingsen som stikker ut restene er såpass grunn at jeg allikevel må pille og få hvitløk under neglene.
Myria sa for siden:
Jeg kan ikke hjelpe deg med hvitløkspresse da jeg bruker en helt ordinær billig en, men jeg kan gi deg et tips for å slippe å pille hvitløksgugge ut av pressen. Slå med en oppvaskbørste mot hullene mens du holder pressen under rennende vann, børstehårene er såpass stive og lange at hvitløksguggen dyttes helt ut lett som en plett. :jupp:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg HATER hvitløkspresse, bruker bare microplane-grater og har aldri syntes det var noe pes. Hvitløken blir like presset som i en presse, men man slipper rensehelvete etterpå. Love it! Bruker den til ingefær og.
Tallulah sa for siden:
Well, Good for you. :knegg: Jeg vil ha presse også:
Eia sa for siden:
Hva med denne? Jeg har hatt en lignende, og da bare vender du om på den, så dytter piggene ut restene. Jeg vet ikke noe om kvaliteten til akkurat denne, da.
Eia sa for siden:
Oisann, stort bilde ...
My sa for siden:
HATER faktisk. :humre: Med ropestemme! Og rensehelvete. Innser at jeg nok aldri kommer til å få et så lidenskapelig forhold til et kjøkkenredskap. :knegg:
Nabojenta sa for siden:
Enig med du, Ru.
Er veldig fornøyd med denne.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har et lidenskapelig forhold til det meste. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.