Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunne middagsretter man kan fryse?

#1

Maverick sa for siden:

Hva er de beste og sunneste gryterettene/suppene etc man kan lage i store kvanta, for så å fryse ned i porsjoner?

Oppskrifter, takk! :glis: (Gjerne veggis!)


#2

nokon sa for siden:

Om det er den sunnaste, veit eg ikkje, mem denne suppa er i alle fall veldig sunn, god og godt egna til frysing i porsjoner:

kolonial.no/oppskrifter/564-spinat-og-brokkolisuppe/

Eg bytter ut kyllingbulljong med grønnsaksbuljong - ser ingen grunn til å ha kjøttkraft i mat som elles er vegetarisk.


#3

Tallulah sa for siden:

På matstart har de en tomatsuppe som er virkelig god. Den kan man jo tine og bare koke opp pasta til, eller slenge oppi noen kjøttboller.


#4

Maverick sa for siden:

Ah, super. Og billig!

:tommelopp:


#5

Karamell sa for siden:

Jeg anbefaler stadig denne, men har ikke prøvd å fryse den. Om jeg skulle fryst den ville jeg ikke hatt fisken i før nedfrysing, men lagt den nedi p slutten av oppvarmingen hver gang. Jeg har potetskiver i gryten i stedet for ved siden av, det gjør det hele enda enklere.

trinesmatblogg.no/2014/08/05/fiskegryte-med-torsk-og-tomat/


#6

nokon sa for siden:

Har omtrent alltid minst ein porsjon i frysen.



#8

Bergensis sa for siden:

Chili con carne - eg lagar alltid stor porsjon sånn at me har liggande ein ladning i frysaren.

Lagar av ei pakke karbonadedeig, to pakker kidneybønner, masse paprika, kvitløk, løk, chili, mais, tomatpuré og knuste tomater. Krydrar med chili, kvitløk, pepper, salt og spisskumin.

Da har me fire voksenporsjonar.



#10

Fakse sa for siden:

Fin tråd!

Fiskegrateng er en av mine faste fryser-retter.


#11

Pamina sa for siden:

Bolognesesaus er super å fryse ned, og det er kjempelurt å lage en stor ladning der du steker opp masse karbonadedeig og lar det hele stå og putre i mange timer en søndag, da får du fine porsjoner å fryse ned, og du kan ha til pasta eller pizza.

Oppskriften i Trines matblogg fungerer godt.


#12

nokon sa for siden:

:nikker:

Trine-oppskrifta er veldig god!


#13

Arran sa for siden:

Min frysefavoritt er chilli con carne, chilli evt sin carne med mer bønner hvis du vil ha vegetar. Føler alltid at jeg finner gull i fryseren når jeg ikke har planlagt noe, er sliten og finner en slik boks.

Purésupper tåler også fryseren godt. I min ligger det nå både gulrot- og kokossuppe og tacosuppe. Og lager jeg først bouef bourgignon, lager jeg alltid dobbel porsjon og fryser ned. Langkokte pastasauser er også digg å finne i fryseren.


#14

Maverick sa for siden:

Takk for tips! Målet er at fryseren skal være et sunt, lettvint og billig alternativ til alle de dagene tid&ork stemmer for takeaway. :nemlig:


#15

Palmen sa for siden:

Fryser kokosmelk greit altså?

Bolognese-saus er min frysefavoritt. Lager alltid femdobbel porsjon når jeg først lager det.


#16

-ea- sa for siden:

Da blir det kanskje ikke fiskegrateng. Bruker å lage det i store porsjoner og fryse, men trenger jo tre kvarters steketid da. I det minste rekker potetene fint å koke på den tiden. :p
Rask mat blir det ikke, men enkelt å ringe hjem til skoleeleven og be henne å sette i ovnen før man drar fra jobb.


#17

Tangerine sa for siden:

En kartong passata
En kartong tomater
Nokre småtomatar
Nokre fedd finhakka kvitløk
Litt frisk basilikum
Litt tørka oregano
Salt
Peppar
Sukker

Bland og kok inn.


#18

Pepper Lemon sa for siden:

Sunt er jo litt opp til hva man vektlegger. Men lasagne, makaroni- og skinkegrateng og pizza synes jeg er godt selv om det har vært fryst. Det er jo bare å lage sunne varianter av det. (Fx har jeg en makaronigrateng i fryseren nå som er full av grønnsaker, og saus laget på skummet melk.)


#19

løve70 sa for siden:

Pizzabunner er det veldig greit å ha i frysen. De kan lages ganske så grove for å få dem sunnere :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.