Jeg fikk brødboks til jul. Det har jeg aldri hatt før. :sparke: Så derfor lurer jeg på:
-Skal brødet ligge inni papirposen oppi boksen, eller utenfor?
-Hvis jeg skjærer opp brødet på butikken, skal det da ligge i plastpose eller ikke?
-Hvis jeg baker selv, skal jeg pakke inn brødet i noe?
-Det er et sånt luftehull på boksen som kan være enten lukket eller åpent, skal det være åpent? Litt eller helt i såfall?
Jeg pakker ikke brødet inn i noe som helst, bare legger det rett i boksen.
Hvis det ligger i papirpose synes jeg det blir ekkelt. Papiret litt fuktig, og brødet blir seigt. Oppskåret fra butikken lar jeg ligge i plasten, inni brødboksen, mest for å holde det noenlunde på plass, når ungene tar seg mat etter skolen. Ellers blir alt liggende i en stor dunge.
Jeg har Bodum brødboks med luftehull. Jeg har det litt åpent, for jeg liker sprø skorpe, og har en liten ide om at skorpa tørker litt hvis det er luftehull. Men jeg vet egentlig ikke noe om det, så jeg bare gjetter. Mannen lukker igjen luftehullet.
Vi har brødtekst av metall og har aldri brødet i plastpose. Vi skjærer det opp i butikk og lar det ligge i papirposen sin i brødboksen også. Om det er litt lufting så holder skorpen seg hardere litt lengre. Uten lufting (og i plastpose) så blir skorpen på brødet mykt og brødet ikke så mykt synes jeg.