Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har dere tv eller tv-signaler?

Hvordan/om ser dere tv/serier/film?

  • Har tv og tv-signaler fra luft/kabel/parabol. Ser tv-programmer derfra
    45 stemmer
  • Har tv, men bruker den mest til å se streamet innhold
    28 stemmer
  • Har ikke tv, ser innhold på andre devicer
    1 stemmer
  • Har ikke tv, ser lite film/serier/tv-innhold
    1 stemmer
  • Blander mellom streamet, kringkastet, tv og andre devices
    64 stemmer
  • Noe du ikke bar tenkt på
    3 stemmer
#1

Polyanna sa for siden:

Ref annen tråd.

Ser at det er er forskjeller både på om man har/bruker tv-apparat og på om man har/bruker tilgang til kringkastet tv.

Så hvordan/om serd ere på ting som programmer, serier og filmer?

Vent, jeg skal sy sammen en poll.


#2

Acsa sa for siden:

Jeg har TV med signaler. Ser mye netflix/streamer fra NRK/BBC, enten på pc-skjerm eller på TV (tilkoblet enten med hdmi-kabel eller chromecast).


#3

oslo78 sa for siden:

Vi har TV og TV-signaler og ser en god del på TV. Det går mye i History Channel, Nrk og TV2. Tar opp ting på Canal Digitalboksen og ser når det passer.

Vi har ikke Netflix eller noen andre streamingtjenester og heller ikke nettbrett. TV og 2 PCer + mobiler gir mer enn nok skjerm for oss.


#4

Skilpadda sa for siden:

Krysset av for "har tv, ser mest streamet innhold". Vi ser nok minst like mye Bluray og nedlastet innhold som streamet, men jeg antok at du mente "annet enn TV-signaler" eller noe sånt. :) Vi ser en god del film og serier, og bare på TV-en, aldri på laptop eller nettbrett; det var jo derfor vi kjøpte den store TV-en!


#5

Polyanna sa for siden:

Her er det et ganske entydig mønster: filmer fra netflix, itunes eller DVD felles på tv. Sjelden noen av oss ser det alene.

Noen få felles tv-programmer som ses sammen. Nå for tiden er det mesternes mester lørdagskvelden.

Jeg alene eller jeg og mannen eller jeg og sønnen ser enkelte netflix-serier sammen, på tv.

Jeg ser netflix-serier alene, på tv.

Barna ser YouTube og NRK supernytt på ipad.

Ingen av oss ser innhold på pc (eller bruker pc hjemme så sant vi ikke må. Pc = jobb).

Mannen ser sport på iPad, sjelden tv.


#6

Polyanna sa for siden:

Ja, der tolket du meg velvillig og riktig! :)


#7

Røverdatter sa for siden:

Vi har TV. Ser mest i helgen, og mest på NRK. Netflix brukes sjelden av oss voksne. Jeg syns i grunnen serier er kjedelig og at filmene på Netflix var en skuffende samling. DVD bruker vi også,


#8

Myria sa for siden:

Vi har kabel-TV og ser en del på TV. Vi streamer en og annen film eller serie, men det er sjelden siden vi ikke synes det er så mye bra å finne. Vi ser noe på DVD, da mest i helgene og da mest filmer vi kan se sammen med barna. Barna ser litt NRK Super på nettbrett, ellers sees alt på TV (hvorfor se på en liten nettbrettskjerm).


#9

GydaG sa for siden:

"Blandet...."

Bruker den store tv-en stort sett til filmer enten via Netflix eller Blu-ray-spilleren når vi ser sammen. Eller til å se serier eller opptak.
Utrolig sjeldent vi sitter og ser på noe som går direkte, bortsett fra nyheter.

Alle har nettbrett, og vi sitter like gjerne sammen i stua med hver vår dings og hvert vårt program når vi har skjermtid, veldig deilig for meg som ikke takler alle de støyende barnetvprogrammene i mer enn to minutter.


#10

Wingman sa for siden:

TV er best på gamlemåten med signaler fra tv-leverandør.


#11

007 sa for siden:

Vi har TV-signaler via fiber, og har ørten kanaler. En TV i stuen og en i loftstuen.

Her går det i fotball døgnet rundt, føles det som. :gal: Jeg ser sjelden på TV, men den står nesten alltid på. Vi ser sammen i helgene, men ellers kan vi fint sitte sammen i stuen der to ser på egne skjermer og to ser på felles TV.


#12

Toffskij sa for siden:

Vi har tv og tv-signaler, men ser bare unntaksvis på kanal-tv – nesten alt er streaming eller dvd. Ungene holdt fortet med Disney Channel en stund, men nå er det bare Netflix for dem.


#13

Tjorven sa for siden:

Har TV og TV-signaler. Vi ser en del på direktesendte programmer, men det blir til at vi i stadig større grad ser på nett-TV, Netflix, hbo, tv2-sumo eller programmer vi har tatt opp på Get-boksen.


#14

ingling sa for siden:

Vi har TV og TV-signaler. Ungene ser en del på vanlig TV, og vi voksne ser også litt, nyheter og en del andre ting. Jeg ser mye på NRK nett-TV siden jeg sjelden får sett ting akkurat når de går, det ser jeg på iPad eller på TV via Chromecast. Jeg aleine og jeg og mannen ser serier på Netflix og DVD, vi laster ikke ned lenger. Jeg liker å ha stor skjerm, og vi ser nok på vanlig TV til at det ikke har vært snakk om å kutte ut signalet for vår del.


#15

Bluen sa for siden:

Har TV, Get-boks og en drøss med kanaler. Ser noe barneprogrammer, en del sport (ikke minst fotball for resten av familiens del), litt nyheter, typiske familieprogrammer i helgene (Idol, Mesternes mester, Anno, Stjernekamp og sånt). Solsidan i opptak. I tillegg ser jeg litt TV på PC-en mens jeg sykler i kjelleren.


#16

Fluke sa for siden:

Vi har tv, men ikke tv-signaler. Tv er satt opp som diger monitor til stasjonær pc, som vi streamer til.


#17

Teofelia sa for siden:

Har TV, men ikke TV-signal. Vi ser mye Netflix og NRK (fra den førsteklasses app-en deres), periodevis også HBO Nordic, samt film fra iTunes. Dessuten ser vi en del gammelt på DVD og BlueRay fortsatt.


#18

Inagh sa for siden:

Vi har tv og tvsignaler via kabelselskap, men det er ikke ofte vi ser tv-sendinger live, med mindre det går en fotballkamp, og for å si det slik, går det stort sett alltid en forballkamp av noe slag på en eller annen kanal.

Gubben bruker tv'n - til fotball, og så hender det han streamer en film eller to, eller ser noe i opptak, da han/vi ikke takler reklameavbrudd.

Sjøl ser jeg fint lite på tv, men bruker ipad til å streame serier og filmer.


#19

Esme sa for siden:

Har TV og signal, men om signalet hadde blitt borte hadde vi ikke merket det før neste "Tre nøtter til Askepott".


#20

Blå sa for siden:

Vi har TV og ser nesten utelukkende streamet innhold/DVD. Jentene ser en del youtube på telefoner og mannen en del fotball på iPad, men ellers ser vi stort sett ting i hvert fall to sammen og da er det mest behagelig på TV. Mannen og jeg har en serie vi ser sammen, jeg har en serie med hver av jentene og hele familien ser film sammen.

Nyheter får vi på radio og aviser.


#21

Tallulah sa for siden:

Jeg betaler for øvrig lisensen min med glede, og er veldig glad i NRK. Samtidig er jeg veldig glad for at jeg ikke lenger er låst til å se deres programmer på gitte tidspunkter. Reklamekanalene er de som i størst grad taper hos meg, om jeg ikke får sett et program hos dem, og de har betaling mot å se det igjen, da gidder jeg ikke.

Det jeg liker med å se på TV med kringkasting en gang i blant, er å oppdage noe mens jeg flipper gjennom. Jeg laster jo ikke ned Antique Roadshow f.eks. Eller QI. Men jeg elsker å se på det. Jeg liker også ha tilgang til SVTs kulturprogrammer, siden deres nett-TV ofte er låst til svenske seere.


#22

polarjenta sa for siden:

Jeg har tv og parabol. Jeg ser en god del på tv, og selv om jeg sikkert hadde klart meg uten, så syns jeg det er greit å ha den muligheten.

Ungene ser litt på tv de også, men ser gjerne på netflix/viaplay og youtube, enten på ipad eller via ps3.


#23

Input sa for siden:

Samme her. Kunne vel i praksis fått TVen vår plombert og sluppet lisensen, men jeg synes det er verdt å betale for. Jeg er spesielt glad for at de lager gode barneprogrammer ala Newton, Barn ingen adgang o.l som fenger 5-åringen.


#24

Matilda sa for siden:

Dette. :jupp: For tida er det lett blanding Disney jr./Nick jr., Netflix og NRK-app på ungene, historiedokumentarer og nyheter pluss streama film på mannen, jeg bruker NRK-app, Netflix, YouTube og tradisjonell TV (mest NRK) omtrent like mye til mine dokumentarer/krim/kostymedrama/hageprogram, og så ser mannen og jeg gjerne en eller annen serie sammen. Nå går det i Jessica Jones. I tillegg hender det vi legger filmer på serveren, dersom det er noe vi vil beholde, men det er sjelden.

Vi har eget kinorom med 150" lerret, der har vi ikke TV-signaler pr nå. Det er mest ungene som ser Netflix der, bare lillebror sover bedre skal vi bruke det mer sjøl.


#25

Daisy sa for siden:

Vi har en tv vi bruker til streaming. Betaler ikke lisens. Gjort dette i snart seks år.

Vi streamer Netflix og NRK , av og på med HBO, TVNorge og tv2.


#26

Darth sa for siden:

Vi har tv, og betaler lisens, kabel-tv og for streamingtjenester. Har en hel haug med kanaler, men ser ikke på så mye. Når jeg følger med på serier er det stort sett på netflix, viaplay eller hbo, for jeg klarer tydeligvis ikke lenger å forholde meg til faste sendetider - med mindre jeg er sterkt motivert for det jeg vil se.

TV er for oss en familiegreie. Vi ser tv sammen på fredagskvelder og lørdagskvelder. Og så ser jeg f.eks. Tid for hjem med minstemann, og andre programmer som vi liker begge to. Jeg og mannen avslutter vanligvis kvelden med å ligge foran tv i hver vår sofa og se på noe - gjerne en serie. Vi er kjedelige sånn.

TV er et fint format. Å se på Ipad, telefon eller laptop kommer ikke i nærheten av å gi meg like god totalopplevelse.


#27

Rabbit sa for siden:

Vi har tv med kabelsignaler og ser en del på vanlige sendinger, i tillegg til chromecast. Merker det blir mer og mer opptak da, for å slippe reklame.


#28

Serafin sa for siden:

Har tv, men ingen kanaler på den. Den brukes med appletv, netflix, tv2sumo og nrk appen. Og jeg ser endel serier kjøpt på itunes.
Ungene ser endel på nrksuper appen og netflix på ipadene sine. Jeg bruker aldri pc/mobil til det. (Jeg har ikke nettbrett lenger)


#29

Neket sa for siden:

Tja. Vi har tv, og den har noen kanaler, men vi betaler ikke for de, og bruker de bare litt.

Vi avbestilte Get for fem år siden eller noe, men de har ikke giddet å komme og skru av de analoge kanalene, så vi har tv2, tv-norge, tv3, disney channel og noen til.

Vi bruker mest netflix, nrk-app og bbc. På eple-tv. Ser ganske mye på TV. Eldste har tv på rommet, den brukes også mye - mest Netflix og youtube. Hun har ingen signaler.


#30

Floksa sa for siden:

Har TV, men kun NRK kanaler.
Smiler hver gang jeg betaler lisensen.

Har fått smart TV til jul (men det var noe feil på den og vi har ikke fått den tilbake :sur: :sur: :sur: ) og antar det blir en del mer TV da. Har netflix ( i hemmelighet, ungene vet ikke om det, enda)


#31

Candy Darling sa for siden:

Vi har TV med kabel, men ser aldri lineær-TV (som er det offisielle uttrykket for å se "kringkastet TV" live) - med noe unntak for viktige sportsbegivenheter. De blir for øvrig også gjerne tatt opp og sett senere på kvelden, og da får alle voksne medlemmer av husstanden nettavis- og FB-forbud. :knegg:


#32

Polyanna sa for siden:

Jeg liker så godt ordet kringkastet, så jeg bruker det. :knegg:

(Tenk at NRK valgte bort å introdusere ordet "kringlasting" for podcasting da de hadde muligheten??)


#33

Candy Darling sa for siden:

Du må gjerne si kringkastet, men det er ikke entydig. :p Når jeg tar opp en serie på GET-boksen og ser den 3 dager senere, ser jeg da kringkastet TV?


#34

Polyanna sa for siden:

Ikke slik JEG definerer det. :p

Som selvsagt er litt ubrukelig for kommunikasjon med andre enn meg selv i mitt eget hode. :hehehe:


#35

Teofelia sa for siden:

Jeg bruker begrepet som deg, Polyanna, og jeg ville ikke sagt at jeg så kringkastet TV om et opptak. Da ville jeg sagt at jeg så TV i opptak, selv om jeg ser at din bruk nok er den mer korrekte i det tilfelket, Candy.


#36

Teofelia sa for siden:

Vi kan snakke sammen, du og jeg, Poly. :dakars:


#37

Honda sa for siden:

vi har en tv oppe på tv stua som er koblet opp til cana digital kabel og CC og nede i stua har vi lerret ps3 og aple tv :love:
Ser ikke så mye på tv kanaler,enkelte dager ,vi tar opp en del serier og ser de på tven eller lerrete og ser ilag enten jeg og mann eller bare jeg.
Ungene ser mye på netflix ,sumo,nrk app på tven og lerrete men de ser mye på kabelen og.
vi hadde ikke gtrengt tv signal men canal digital gjer oss ikke bare internett og vi bor på "landet" så er ikke så mye å velge mellom, og ice er for dårlig så til vi kan velge eks alt ibox eller noe annet så "må" vi ha tvsignal .

men tven hadde nok jeg aldri katet ut.har jo lerrete men å mørklegge stua for å se grey blir for mye arbeid , men mørklegger gjern e stua for the big bang :knegg: jeg sliter med nakken så å sitte å glane på paden å se på en serie er uaktuelt. ipad glaning og telefon glaning gir nakke og skulder trøbbel
har stasjonær mac da men jeg liker å kunne krølle meg opp i sofaen å se serie av og til.


#38

løve70 sa for siden:

Vi har tv(er),med 4 tv'er på 3 personer er vi ganske godt dekket. Vi har tv kanaler fra altibox, i tillegg til Netflix og ViaPlay. Jeg er nok den som ser mest gammeldags tv (men minst på 'tv'). Jeg ser ofte nyheter, og noe sport. Mannen se mest på programmer han har tatt opp på pvr boksen, LilleVenn ser noe på gammeldags tv, men mye på Netflix og YouTube.


#39

Candy Darling sa for siden:

Poly, får jeg lov til å sette penger på at du bruker begrepet lineær-TV om 6 mnd? :knegg:


#40

Palmen sa for siden:

:ja:

Vi ser faktisk aller mest på Nrk. Både barneprogrammene deres, lørdagsunderholdningen og ikke minst Nrk2, de har vist mange gode dokumentarer i det siste.

Vi har kuttet Netflix, men hele familien bruker Nrk-appen via ipad og chromecast og appletv. Leier og kjøperen del filmer via itunes.


#41

Polyanna sa for siden:

Jah! :smask:

Neh, gi meg minst 9. :nemlig:


#42

Palmen sa for siden:

Jeg heller mot 6 jeg også. :nemlig:


#43

IzziCreo sa for siden:

Vi har kabel gjennom borettslaget, så det har vi enten vi vil eller ei. TV hadde vi aldri vært foruten. Vi er for glad i film :nemlig:


#44

Retz sa for siden:

Har tv og tv-signal, og ser mest på tv-programmer via de signalene.

Jeg betaler ikke for noen streamingtjenester, men ser sporadisk på NRK via chromecasten. Bruker den bare hvis jeg skal sitte i ro og strikke, og det ikke er noe som faller i smak på de vanlige tv-kanalene.

Jeg kommer aldri i livet til å rekke over alt interessant innhold på NRK, så noen form for betalings-tv/streaming er neppe interessant. Det måtte i tilfelle vært TV2 Sumo under Tour de France.


#45

Che sa for siden:

Har TV, ser både på TV, Netflix nett-TV og annet. Jeg ser forøvrig lite på TV, men periodevis mye på serier på Netflix....


#46

Pelen sa for siden:

Svarte dette "Har tv og tv-signaler fra luft/kabel/parabol. Ser tv-programmer derfra ", men overså den med blandet og det er det som er realiteten.


#47

Sonar sa for siden:

Vi har tv, men ikke tv-signaler. Ser alt tv via nettet, NRK og så har vi TV2 sumo. Også netflix blir brukt en del. Vi sliter litt med stabil nettilgang enkelte ganger, men ikke nok til at vi vurderer tv-signal igjen per i dag. Vi ser mindre på tv etter vi sa opp tv-signalene.


#48

Høns sa for siden:

Vi har tv og tv-signaler, men ser mest streamet innhold. Da plukker vi det vi vil og kan pause når vi vil. Feks ser vi like gjerne Mammon via NRK-APPEN selv når vi ser på det samtidig som det sendes på TV. VI ser hovedsakelig innhold på TV fremfor mobil/nettbrett/pc.


#49

Anda sa for siden:

Kan jeg få være med, evt som flue på veggen? Jeg har jobbet med de begrepene i alt for mange år, for mange år siden, og begynner å bli litt rusten. :knegg:


#50

Teofelia sa for siden:

Ha! Var det ikke det jeg visste. :nemlig:


#51

Candy Darling sa for siden:

Jeg betviler sterkt at NRK vil la meg slippe TV-lisensen fordi jeg ser på programmene i opptak i stedet for lineært. :knegg: (I motsetning til hvis du ser det live gjennom nettsidene :stuart: )


#52

Malama sa for siden:

Har tv, ungene ser noe tv på den, men somregel ikke reelt lineært, ettersom de bruker pauseknappen hver gang en av dem skal på do/hente drikke/vi skal spise etc.

Mannen ser noe fotball der direktesendt, og vi ser noe annen sport, samt at vi kan ende opp med å se et eller annet faktagreier på bbc og sånn bare fordi det var der, liksom. Ellers brukes cromecast så mye at ungene ber oss "kaste" ting til tv'n som den største selvfølge (vi ville godt sagt "caste" kanskje) og ungene og mannen ser en del tv på nettbrett (han på kjøkkenet, de alle mulige steder, helst med øretelefoner når de ser på hvert sitt i samme sofa, ber mor...)


#53

Polyanna sa for siden:

Og fasiten er: 6 uker. :knegg:

#lunchtalk


#54

Candy Darling sa for siden:

:rofl: :blomster: Var det du som fortalte hva det betydde også?




#57

Polyanna sa for siden:

Nei, det fremgikk litt av sammenhengen. :p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.