Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Totalt unødvendig! Om å kaste nesten nye møbler

#1

Garbella sa for siden:

I dag er det containerdag i borettslaget og jeg blir like oppgitt hver gang.

Nesten nye møbler går rett i containeren. Damen over her kastet en ett år gammel køyeseng fordi ungene heller villle ha andre senger! Hadde jeg sett henne med en gang hadde jeg tatt den og gitt den bort.

Jeg spurte hvorfor hun ikke kunne gi den bort på finn, men det gadd hun ikke.

Når jeg kom hjem etter ett ærend nå i sted, stod det en flott og nesten ikke brukt dagseng fra Ikea utenfor containeren. Den står nå i gangen min og om ikke søster eller noen andre vil ha den så gir jeg den bort. Man får monteringsavisning og nye bolter på Ikea for en slikk og ingenting.

Jeg blir så utrolig oppgitt. At minst 30% av tingene i containeren var helt brukbare og ikke gamle, er jeg sikker på. Fretex eller loppemarkeder vil jo gjerne ha slike ting, men i stedenfor så går det rett i søpla.


#2

Albertine sa for siden:

Kan du ikke henge opp en lapp da, at brukbare møbler settes utenfor containeren sånn at de som ønsker kan ta det med seg?


#3

slaraffen sa for siden:

Går det virkelig an??? Det synes jeg er helt fryktelig! Her i huset står utbyttede møbler trygt oppbevart helt til vi har funnet nye hjem (med mindre de er virkelig gamle og slitte, da...). Og man finner som regel nye hjem. Mye respons på "gis bort" annonser her, i alle fall.


#4

Miss Norway sa for siden:

Hyller Albertines forslag. Det var lurt! :nemlig:


#5

Martis sa for siden:

Gis bort på Finn.no er virkelig effektivt og koster ingenting, uten om litt tid!


#6

Garbella sa for siden:

Jeg skal ta det opp med vaktmesteren slik at slike lapper henges på alle containerne på hele området. Kjempelurt forslag!


#7

Dixie Diner sa for siden:

Helt utrolig, jeg kjenner jeg blir provosert langt inn i margen.


#8

Inagh sa for siden:

Slikt noe provoserer meg noe så inderlig. Hvor vanskelig er det liksom å legge ut en liten annonse på Finn om at det og det gis bort, mot at vedkommende kommer og henter det?

Hilsen dronningen av brukte møbler. :knegg:


#9

Tertit sa for siden:

Det som er søppel for noen, er gull for andre!

Syns også man burde blitt flinkere til å gi bort i stedet for å hive.
Ikke alle har råd til å kjøpe alt nytt heller.

I byen hvor jeg bor åpnet de for noen år tilbake en gjenbrukshall hvor man kan levere inn fullt brukbare ting. De har utsalg tre dager i uka og det er veldig populært. Byens møbelforretninger hiver også uysaterte varer og feilvarer innimellom. Man kan virkelig gjøre et varp der.


#10

Tertit sa for siden:

Det ble en skriveleif der gitt :-D Utdaterte varer skal det stå :-D


#11

Misteri sa for siden:

Og hvilken by er dette? :hyper:


#12

Koma sa for siden:

Enig. Erfaringsmessig så blir man kvitt ting på Finn veldig veldig fort i når man gir bort. Jeg la ut en annonse klokka 2 på natta en gang, og fikk første telefon ett kvarter etterpå:confused: Tror noen sitter og henger der med fingeren på oppdateringsknappen.


#13

Tertit sa for siden:

Kristiansund :)


#14

Libra sa for siden:

Det er fryktelig trist når man ser slikt. Men, jeg må innrømme at jeg har hatt en god del møbler jeg har slitt med å få gitt bort. Merker stor forskjell etter at Ikea kom til byen. Folk vil heller ha nytt. :sukk:


#15

Polyanna sa for siden:

Kanskje du kan foreslå for styret at når de henger opp/sender ut info om at det er satt ut containere, så informerer de også om at

  • det koster å kaste innholdet i containerne
  • De oppfordrer til å gi bort eller selge på Finn.no dersom ting er helt brukbare
  • Eventuelt at de setter ting på utsiden av containerne

#16

Garbella sa for siden:

Det har jeg gjort, så jeg håper at det kommer oppslag i oppgangene før vårryddingen.

Angående sengen jeg plukket med meg, så fikk jeg gratis bolter på Ikea og storebror er en veldig fornøyd eier av ny seng.


#17

Libra sa for siden:

Så bra. :nikker:


#18

Left sa for siden:

Det koster bare bittelitt tid ja. Har akkurat gitt bort en haug med tøy jeg, og jeg rakk nesten ikke å sende annonsen til godkjenning før tøyet var gitt bort.
Vi lever i et sinnsykt brukogkast-samfunn, og etter hva jeg har hørt kan man til og med se Grønmo avfallsdeponi fra Månen! :eek:
Nå vet ikke jeg om det er sant altså, men uansett!


#19

Maz sa for siden:

Jeg forstår bare ikke slikt.
Loppis er jo også et godt alternativ, de henter jo gjerne også.

Det mest forunderlige synes jeg er at det regnes som tyveri å ta noe brukbart som er kastet. Glemmer aldri en oerskrift i avisen.

"stjeler som ravner fra fyllinga".


#20

Libra sa for siden:

Det der har jeg også lurt på. Er det virkelig sånn at det er ulovlig å ta noe fra søppelfyllinga? Hva annet skjer med det der enn at det enten blir brent eller blir liggende å råtne. Kommunene har vel ikke noe gjenbruksopplegg, eller har de?


#21

Maz sa for siden:

Det er faktisk ulovlig.

Her har fretex et telt. Men de kan ikke ta noe som er brukbart om det er kastet. Folk må selv sette det bort til Fretex.

Leste forresten om en sløydlærer som ble tiltalt for å stjele planker fra fyllinga. Mannen ville bare elevene skulle få ha sløyd med matrialer heller enn teori.


#22

Ibidelma sa for siden:

Det burde jo bare være en fordel for container-leierne at andre tok tingene som de kastet, da får de jo mer plass til resten, og slipper å leie ny?

Hvis jeg hadde kastet masse brukbare ting i en container, så ville jeg blitt glad om noen tok de med og fikk bruk for dem (personlig bruker jeg finn.no) :)


#23

Skytte sa for siden:

finn.no er en fin ting. En veldig enkel og rimelig måte å bli kvitt møbler på. Litt penger kan man få også.

Det er mange som er villige til å kaste seg rundt for brukbare møbler. Vi ga bort en 14 år gammel sofa for 3-4 år siden og da kom det ei helt fra Vikersund til Oslo en søndagskveld for å hente den. Kjekt var det for oss også som måtte ha lånt bil og leid henger for å bli kvitt sofaen på andre måter.


#24

Libra sa for siden:

Men, hvorfor? Er det noen som kan gi en god grunn for at det skal være ulovlig?


#25

Guava sa for siden:

Sånt blir jeg provosert av. Det å henge opp en lapp på butikken om at møbler gis bort er noe av det minste man bør kunne gjøre. Selv har jeg gladelig tatt i mot brukte møbler.

Jeg husker et tilfelle da jeg bodde i Stavanger. Naboer skulle flytte og masse flott ble kastet i container utenfor huset. En natt hørte vi masse bråk fra containeren. Det var folk der som plukket med seg møbler og hyller. Vi anmeldte ikke selv om vi så det.. noe naboen mente vi burde gjort da de oppdaget dagen etterpå at noen hadde forsynt seg.


#26

Pludde sa for siden:

Både jeg og samboeren er oppvokst i familier der ingenting kastes og merker at jeg er preget av det.
I går fant jeg en mobillader vi ikke har bruk for lenger... og jeg klarte ikke å bare kaste den engang. Jeg har tatt bilde og sendt til noen venner og familie og spurt om noen vil ha den før vi legger den i Loppis-kassa.
Så at folk hiver fullt brukbare møbler er helt utenfor min fatteevne...


#27

Beathe sa for siden:

Vil bare tipse om at i Sandvika (Bærum) er det en gjenbruksbutikk. Det er en arbeidstreningsbedrift for (hovedsaklig) tidligere rusmisbrukere.
Der kan man kjøpe brukte møbler og det meste til hus og hjem, og man kan levere ting (som er salgbare) man ikke trenger lenger der også. (Er det møbler og sånn kan det avtales at de henter).


#28

Shakira sa for siden:

Ååååh, også søs som er på utkikk etter køyeseng.

Enkelte er ville, kaster alt mellom himmel og jord jo..


#29

-ea- sa for siden:

Sånn er det her også. Personalet på fyllinga følger faktisk med på hva folk hiver, og plukker ut det som er salgbart. Ja, egentlig står de vel der for å hjelpe folk til å sortere tingene til riktig container.

Som Polyanna sier, det koster faktisk mer penger for borettslaget/sameiet/velforeningen å levere inn container med unødvendig og fullt brukbart restavfall på fyllinga.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.