Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel pianobok for barn

#1

IOA sa for siden:

Snuppa mi spiller i korps, og kan lese noter. Vi har et piano i hus, og hun ønsker å lære seg å spille litt på det. Undervisning i piano har verken hun eller jeg kapasitet til å få til akkurat nå. Finnes det noen enkle bøker som forklarer greit nok til at hun kan lære seg det selv? Det blir klimpring på egenhånd når hun har tid og lyst, og jeg kan hjelpe henne hvis hun står fast. Men jeg kan ikke undervise henne på noen måte, så det må være såpass at hun i hovedsak kan øve seg på egenhånd. Noen anbefalinger?


#2

Lille meg sa for siden:

Jeg begynte med Carl-Bertil Agnestig sin bok. Tror det er ganske vanlig? Jeg tror den norske utgaven heter "Vi spiller klaver".


#3

Katta sa for siden:

"Den kjenner jeg" av Salve Kallevig eller "Kjent og kjært" av Astrid Tveter er greie bøker med kjente sanger. Jeg tror kanskje det kan bli ensomt å lære alene uansett, men bøkene er greie.


#4

Veslemøya sa for siden:

Jeg følger med her.


#5

IOA sa for siden:

Takk for tips! Jeg er usikker på hvor ivrig hun er over tid, så jeg tror jeg kjøper et hefte til bursdagen hennes, og ser hvor ivrig hun er. Vi kan vurdere undervisning på kulturskolen hvis vi får det til å passe med brorens aktiviteter.


#6

Elise sa for siden:

Jeg lurer på om ikke det finnes noen smarte apper eller nettsider å begynne med i stedet / i tillegg? :vetikke: Hvis hun lærer seg litt basic kan hun jo øve på å spille notene hun får opplæring i på sitt eget instrument. :jupp: Men for all del, jeg liker best bøker selv, så jeg ville gått for en av de du får tips om her. :jupp:

Jeg spiller selv piano, og har lært 8-åringen notenavn på pianoet, og hun har funnet frem til hvordan å spille litt forskjellige sanger selv. Nå har hun begynt å spille alle sangene hun har i fløyte-lekse på pianoet i tillegg, og har også komponert et par låter ved pianoet som hun siden har spilt på fløyte. :jupp: Men hun er jo foreløpig på enhåndsspilling, da.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Agnestig. Ikke gå videre før du mestrer helt.


#8

Elise sa for siden:

Vi spiller piano, heter den. :jupp: Så heter oppgaveboken "pianopuslerier". Har noen 30 år gamle eksemplarer ligggende her. :humre:



#10

Moia sa for siden:

Åh, gud bedre - ikke bruk Agnestig! Finnes ikke noe som dreper spilleglede kjappere enn Agnestig!
Finn mer moderne lærebøker med sanger ungene kjenner igjen. Mye mer motiverende å spille musikk en allerede kjenner melodi og takt på.

Anbefaler varmt appen Piano Maestro:
itunes.apple.com/us/app/piano-maestro-by-joytunes/id604699751?mt=8
Appen bruker mikrofonen til å høre om ungen spiller rett eller feil, pauser ved feil til rett tangent trykkes. Masse forskjellige kjente sanger - i starten er det kun enkle toner som spilles, men appen spiller comp'et, sånn at det likevel blir kul og kjent musikk av det. Jenta vår syns det er så gøy at hun ber om å få spille -vi trenger ikke foreslå at hun skal øve. Appen sender også "oppsummering" om hva poden har fått til på mail - og mulighet for å sende "Godt jobba!" animasjoner i retur. Gameification på sitt beste.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.