Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Turbukse til ungdom?

#1

Tallulah sa for siden:

Anledningen "skøytedag" innførte et nytt behov i heimen, nemlig turbukse til Hiawata. De har ikke lenger boblebukser hengende på skolen, og det ble enormt mye å pakke med når han måtte ha den med. Derfor tenkte jeg at han kunne trenge en turbukse, slik at han rett og slett kunne ha den på hele dagen, i stedet for å skifte når de skal ut på skøyter.

Han er lang og trenger derfor str. 170, men han er også så tynn at herrebukser vil falle av. Norrøna har smart stramming i livet, men koster way over det jeg har tenkt til å legge i en turbukse til et barn i den verste voksealderen.

Tips om andre gode turbukser? Tenker på av denne typen, med stramming i livet:
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#2

Neket sa for siden:

Jeg vet ikke, men er det ikke lurere å ha på noe man kan ta av etterpå når man skal på skøyter? Det blir jo ofte litt knall og fall, lett å bli våt. Jeg ville hvertfall gått for en tynn utebukse som er vanntett, som bare kan dras på. Tar ikke mye plass heller.

Men turbukser kan jeg ikke noe om, desverre.


#3

Tallulah sa for siden:

De skal ofte rett hjem etterpå, men en turbukse er jo nettopp litt vanntett da. Og jeg kan ikke kjøpe en spesiell bukse til hver eneste aktivitet, en turbukse kan han bruke nettopp på tur også. Men om det er noe som funker veldig mye bedre, er jeg seff åpen for innspill!

Han har jo regnbukse, men det skal han få slippe å ha på seg i åtte minusgrader altså.


#4

Jålebeinet sa for siden:

Hjemme mener jeg at jeg har en fra Reima i str 170. Den er lett foret (og hull på kneet) så den kan du få om du har behov for den.

Mener å huske at den har sånn stammeanordning i livet. Fargen er lys beige.


#5

Neket sa for siden:

Ja, da skjønner jeg. Jeg tenkte de skulle tilbake på skolen etterpå, da er det ikke noe særlig å bruke samme bukse. Mine bruker ofte regnbuksa (skallbukse) hvis de ikke gidder å drasse på boblebukse/skibukse, har ikke hørt noen klager. Dobbelt lag med ull under - ulltights og litt tykkere ullbukse. :jupp:


#6

Tallulah sa for siden:

Sjekk gjerne, Jålebeinet! :jupp: Han har foret utebukse som han bruker i akebakken, men den blir for varm til å sitte inne med hele dagen, så derfor tenkte jeg noe tynnere som han bare kan ha stillongs under på slike dager. Jeg er redd han dropper utebuksa jeg har sendt med, og bare går i stillongs og joggebukse i stedet. Og da blir han hvertfall våt.


#7

Tallulah sa for siden:

Jeg tror han føler seg for stor til å luffe rundt i ullbukse inne på skolen, så enten må det være noe han kan ha på seg hele dagen, eller dra over. Jeg bare tenker at regnbukse blir fryktelig klamt og deretter kaldt?

Jeg vurderte sånne skibusker også, men jeg må innse at vi rett og slett ikke er en skigående familie. Jeg har gitt opp skiopplæringen av Hiawata. Han får stå på snowboard i stedet.
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#8

Neket sa for siden:

Jeg vet ikke, men skallbukser skal jo puste? Jeg bruker skallbukse når jeg er ute på vinteren og ikke går på ski, og det er ikke noe problem.

Janus har noen joggebukser i ull som kanskje kan brukes som mellomlag? De ser jo nesten ut som vanlig joggebukse.

Ellers har jeg hørt mye skryt av turbukser fra Norheim (tror jeg det var), men har ikke prøvd de selv.


#9

Tallulah sa for siden:

Ja, de har han hatt tidligere. Finnes bare i små størrelser. Skal sjekke ut nordheim, det er vel g-sports eget merke?


#10

Tjorven sa for siden:

Snuppa bruker boblebuksa si når det er skøytedag (den hun også bruker når hun er ute å aker eller når hun står slalom). Hun har turbukse også som brukes når hun står langrenn om vinteren, men aller mest brukes på tur i skogen alle de månedene vi tross alt ikke har snø.

Hvis du skal ha turbukse til ham, så foreslår jeg å kjøpe en svart i damemodell fra Stormberg. De koster ikke så altfor mye (og de sender superkjapt og kan byttes rett ved jobben din hvis det blir feil). Knerten har funnet ut at ham må leve med å bruke belte på turbukser. Kunne belte være et alternativ for Hiawatha?


#11

Nera sa for siden:

Mannen min har en joggebukse i ull fra Janus, så de finnes også i voksenstørrelser. Kanskje den minste damestørrelsen kan passe?


#12

Tallulah sa for siden:

Det blir så klumpete. :skuffet: Det er jo omtrent halve buksa som må strammes inn. Jeg skal få ham til å prøve min softshellbukse fra Norrøna så ser jeg om han evt. kan ha en damemodell. Problemet da er jo at den blir enorm over baken.

Skal titte over på Stormberg, tittet på nett og det er jo hyggelig pris.

Takk, det visste jeg ikke! Sikkert fordi det ble alt for stort igjen når den største barnebuksa var for liten. Men da skal jeg sjekke det ut igjen.


#13

allium sa for siden:

Min jente hadde softshellbukse fra Stormberg i den alderen.


#14

Erica sa for siden:

Er ikke din sønn like gammel som min (11), eller husker jeg feil?

Her er boblebukser i bruk hver dag på skolen. Han leker i snøhauger, aker og står på skøyter i friminuttene, så her hadde han ikke greid seg uten. Han går i den til skolen og tar av seg i friminuttene. Har en name-it ullbukse under som ser ut som en joggebukse.

Men det er vel dette med kultur som er forskjellig kanskje. Vi som bor i winterwonderland er vant til at vi må bruke boblebukse om vinteren, så nesten alle barna gjør det på barneskolen.


#15

Tallulah sa for siden:

Ja, 11 år. :) Jeg skulle gjerne sett at han hadde på seg boblebukse jeg altså, men jeg har spurt og det er visst ikke vanlig at de har det lenger. Jeg spurte om han ville ha, men han sa nei, de hadde så korte friminutt at det ble for knapp tid til å ta av og på.

Jeg har ansett vår skole for å ha en ganske "jordnær" og fornuftig elevmasse når det kommer til påkledning, men ett sted går tydeligvis grensen. :humre: Jeg tror de skal begynne å ake i Fys.ak-timene, så da må de jo ha boblebukse hvertfall to ganger i uka.

Vi har ikke hatt mer enn en uke med snø, så det henger det jo også sammen med. Vintersko tok vi ikke i bruk før i desember.


#16

Tjorven sa for siden:

Fys.ak. er timene som gjør forskjell for mine unger også. Selv snuppa tar på seg boblebukse de to dagene i uka når det er fys.ak. for de er ute hver gang. (De har forresten en aldeles fantastisk fys.ak-lærer, så ungene digger dette faget.)


#17

Cuyahoga sa for siden:

05-jenta mi har turbukse fra Bergans, den er veldig god. Ganske smal i passformen, men egentlig ikke smal nok til jenta mi (men det er det ikke noe som er).

Vi bor jo i markakanten i superübersportland, og her bruker ungene vinterbukser til og fra skolen, på skolen og etter skolen når det er snø og kaldt. Femteklassingen min har vinterbukse fra PoP, og det ser jeg en del av vennene hennes har også.

Når hun står på skøyter på vannet like ved her vi bor har hun vanligvis på seg ullundertøy og skibukse (Swix). Det er jo ikke vanntett (men det gjør jo ikke noe dersom man er god til å stå på skøyter og ikke skal leke i våt snø i tillegg), men er veldig behagelig når man står på skøyter. Vinterbukse blir fort litt klumpete når man går på skøyter, men det er det ungene bruker når de skøyter i friminuttene og på SFO (de har skøyteis i skolegården, heldiggrisene).


#18

Cuyahoga sa for siden:

Jeg vet ikke hvor store barnestørrelser Janus har, men de har voksenstørrelser. F.eks en av de små damestørrelsene i grått?


#19

Tallulah sa for siden:

Ja, Nera fortalte det! :jupp: Skal absolutt sjekkes ut, han liker godt å gå i joggebukser ellers, og er veldig fornøyd med fys-ak og gym fordelt på fire dager i uka, slik at han kan gå i joggebukse. :knegg:


#20

millact sa for siden:

Rekker ikke lese tråden, men min jente som er like lang og nesten like gammel bruker Didriksons Bryn bukse i 160. Hun bruker den til og fra skolen nå. Den er altså foret. Jeg brukte den i går da jeg akte, gikk greit å få på selv om jeg nok burde hatt den i 170.


#21

Input sa for siden:

Men skal de være hele dagen på skøyter? Da må han jo sitte i snøen innimellom? Blir kaldt og vått med turbukse da.


#22

GinaK sa for siden:

Har ikke lest supernøye men ville ha sjekket om han vil gå med plagget før du kjøper det. :cool:

Her ble det bråbestemt på mandag at teamklassen som 9klassingen her går i skal ha skidag i dag. Ingen valg, alle skal på skitur til Mariholtet. HAn var først pissur men fikk ikke noe medhold så vi fant frem pappans skiutstyr og det passet heldigvis nå siden han har vokst 14 cm det siste året. Så han har på Swix skibukse.

Når han er på skøyter så har han på pappans slalombukse, den er heldigvis også kuul nok. Han prøvde en gang med det han selv ville ha på, nemlig treningsbukse. Den ble våt og iskald så han har skjønt at han må ha noe under og en tykkere overtrekksbukse.


#23

Kirsebær sa for siden:

Her har vi funnet turbukse på Stormberg. :jupp:
Vi handler generelt mye på Stormberg. Greie priser for barn som vokser enda.

Klærne er ganske store i størrelsen, så det er fint mulig at str 14 passer til Hiawata.

www.stormberg.com/no/gutt-8-14/bukser.html


#24

Tallulah sa for siden:

Nei, de skal være halve dagen på skøyter, og han har selvsagt med sitteunderlag. Jeg har en turbukse fra Norrøna i softshell. Jeg har tatt utgangspunkt i at jeg ønsker en turbukse med litt hold i, og som ikke blir klissvåt med en gang.

Ja, absolutt.
[url="http://www.foreldreportalen.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#25

Sol sa for siden:

Jotunheim (Sport 1 tror jeg) har store jr-størrelser, innstramming i livet og er relativt smale i modellen.



#27

Rug sa for siden:

Min 10-åring vil ikke ha turbukse som den du viser, Tallulah, og jeg kan egentlig skjønne hvorfor. De kan være litt stive og tunge, samtidig som de bare er vannavvisende og ikke så tette som behøves i møte med snø. For å fortsette å være vannavvisende må de vel impregneres også. De vi har hatt har heller ikke vært helt vindtette.

Vi bor definitivt ikke i winter wonderland, men er en del borti både snø, is og alt som kommer mellom der og vann, og det er lite som slår en enkel, god skallbukse. Her i huset brukes de til alt, skole, aking, slalom, skøyter, tur når man må ha noe vindtett osv. Vi har hatt mange forskjellige, derav to gode: Isbjörn er dønn tett (men som ikke finnes i store størrelser, som er litt for tung og som har forhatte seler, men som sitter som en kule på skraptynne gutter...) og Reima. Sistnevnte er brukt i flere år uten å slites mye, og henger fint på 10-åringen. Det er intet mindre enn et mirakel, for ingenting utenom fotballbukser med snøring sitter på ham. Vi har hytte på høyfjellet, og selv i mange, mange minus har vi sjelden brukt foret bukse. Flere lag under er trikset.

Når han for eksempel skal på skøyter, bruker han gjerne en stillongs og en fotballbukse, og har med Reimabuksa i sekken. Foret bukse blir for varmt, for de blir svette av å gå på skøyter.


#28

Jålebeinet sa for siden:

Slik ser den ut, så kan dere se om det er noe som kan brukes.


#29

mkj sa for siden:

Disse finnes også i voksenstørrelse, i vanlig mørkeblå på Obs (jeg har kjøpt på Jessheim)

Kjøpte også nettopp en slik turbukse der til min datter. Halv pris, de har ofte sånt på obs til en fornuftig penge. Betalte vel 200 kroner på salg for en slik skallbukse.



#31

Bokormen sa for siden:

Litt på siden av tema, men det må være vanskeligere for gutta dette med klær og sko i en viss alder? Barnestr 158/164 blir ofte overlappet av damestr xs/34, og der jenteskoene ofte går opp til 39 begynner damesko gjerne på 36, men små herresko er vel ikke like vanlig.


#32

Skilpadda sa for siden:

Det er helt sant, Bokormen. Vi kjøpte både sko og uteklær fra dameavdelinger til Poden da han var på den størrelsen Hiawata er nå. Nå er han lang nok til herreklær, men de blir typisk altfor vide til ham, og dameklær er gjerne smalere, men har til gjengjeld litt feil passform.



#34

Bokormen sa for siden:

Trettenåringen her er lang, 172 eller deromkring, og jeg tror fortsatt hun ville druknet i de fleste herreklær. :jupp:


#35

Stellebord sa for siden:

Trettenåringen har tynn turbukse fra Skogstad og snowboardbukse fra Volcom som hun bruker ute om vinteren med ull/ fleece under. Vi kjøpte nettopp på salg på Boardshop.


#36

Lyppa sa for siden:

Vår tenåringssønn er lang og tynn. Vi har nylig funnet ut at Bergans bukser i damestr passer han best. Kjøper i nøytrale farger, og klipper vekk ladymerkene inni buksene ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.