Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En ny matrett hver uke

#1

Obelix sa for siden:

Vi har som mål å lage en ny matrett hver uke gjennom hele 2016.
Det kan være hverdagsmiddag, vegtar, suppe, super enkle retter, rett som tar litt tid osv osv.
Poenget er å utvidet middagsrepertoaret, og jeg tenker vi ikke er de eneste som trenger ny inspirasjon
Tenkte bruke denne tråden til oppdatering og nye forslag til retter. Skriv gjerne oppskrift og om du evt gjorde noen forandringer i forhold til oppskriften.
Vi har så langt prøvd
Søtpotetsuppe
www.matprat.no/oppskrifter/gjester/sotpotetsuppe/
Her lagde jeg for 8 personer og det holdt til fire voksne til middag og det ble litt rester igjen som ble lunsj. Kunne med fordel hatt i litt mer hvitløk og chili (brukte bare en chili). Kjempe god suppe!

Kjøttpakke i baconnett
www.godt.no/#!/oppskrift/7275/kjoettpakke-i-baconnett
Denne retten tok litt tid å lage, men var enkel og god. Hadde stekte potetbåter og tzatziki til. Holdt fint til fire voksne og hadde litt rester til lunsj (for en person) igjen. Falt i smak hos alle. Neste gang den lages tenkte vi forsøke med fetaost i fyllet.



#3

Myria sa for siden:

Vi prøvde sweet pork nachos forrige uke og det var så godt at vi skal ha det denne uken også (jeg laget nok til to middager sist). Jeg har endret litt på oppskriften, jeg brukte bare halvparten av mengden brunt sukker og jeg laget grønn salsa selv framfor å bruke kjøpt (Jeg griller grønn paprika i ovnen til skinnet er svart, lar hvile i plastpose litt før skinnet dras av. Hele hvitløksfedd bakes i ovnen til de er møre. Paprikakjøttet, jalapeños etter smak, den bakte hvitløken, salt, frisk koriander, sitron- eller limesaft kjøres sammen i blender). Jeg serverte det med rømmedressing, salat, pico de gallo og guacamole.


#4

frukt sa for siden:

God ide!
Jeg har stadigvekk planer om å prøve nye oppskrifter, men det blir ikke så ofte for det krever jo litt planlegging. :sparke:

Den kjøttpakken så god ut, skal prøve den.

I dag har jeg begynt å lage potetlefser. Skal stå i kjøleskap over natten før man steker så jeg aner ikke hvor vellykket det blir enda.


#5

amylin sa for siden:

Veldig god idé! Jeg så at det var en annen her inne som også gjør det samme. Ikke for at jeg husker nicket hennes. Uansett, hun inspirerte meg til å prøve nye retter også.

Hittil har vi prøvd ut:

Honning- og pepperstekt andebryst. Veldig, veldig godt og lettvint.

Finnbiffgryte, noe jeg faktisk aldri har laget før.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg har laget to nye retter (for meg) denne uken.

Den beste: Torskegryte med tomat fra Trines matblogg.
trinesmatblogg.no/2014/08/05/fiskegryte-med-torsk-og-tomat/

Har også laget kyllingsuppe med kokosmelk fra bloggen Kvardagsmat. Den måtte jeg spice kraftig opp for å få nok smak, synes jeg. Laget også nanbrødene som står sammen med de. De var greie nok, men neste gang skal jeg ha mer krydder inni deigen, ikke bare oppå.
kvardagsmat.no/2014/02/17/kyllingsuppe-med-nanbrod/



#8

Carpe Diem sa for siden:

Har testet ut ribbe kokt i cola. Kokte tynnribbe i vanlig cola i ca tre timer. Tok på litt barbecue saus og Grillet det lett etterpå og serverte med båtpotetet og salat, samt maiskolbe. Veldig smakfullt og godt :jupp:


#9

Toffskij sa for siden:

Det er et veldig bra forsett, som jeg sånn halvveis pleier å ha selv. Det er jo gøy!




#12

Blåbær sa for siden:

Dette gjorde jeg for ett par år siden. Mitt tips er å lagre alle oppskriftene i en mappe. Jeg har glemt og rotet bort endel av oppskriftene vi faktisk likte. Hvis en oppskrift ble en hit passet jeg på å lage den flere ganger iløpet av en måneds tid slik at jeg fikk den i fingrene (liker best å koke uten oppskrifter).


#13

Harriet Vane sa for siden:

Dette må dere lage:

Pastaform med kjøttboller.

Nok til 5-6 personer.

Sett ovnen på 200 varmluft.
300 g grov pasta kokes og has i en stor ildfast form
1 pk frosne rotgrønnsaker blandes i pastaen
Bland en pakke kalkunkjøttdeig med en hakket stekt løk, 1 ss maldonsalt, litt pepper og en ss tørket oregano. Stek små kjøttboller og ha i pasta/grønnsaksblandingen.
Stek et par remser bacon og skjær i småbiter og ha i blandingen.
Del 4-5 store eller 8-10 små champignoner i små biter og stek. Ha i formen.
Lag ca 7 dl hvit saus, smak til med litt sennep/kajenne/muskat, alt etter hva du liker best. Pisk to egg og ha i. Hell sausen over pastaen, grønnsakene og kjøttbollene.
Riv en osterest over formen og sett i ovnen i 20 minutter.
Server med en salat eller "tacogrønnsaker".



#15

Obelix sa for siden:

I dag har vi hatt denne: kolonial.no/oppskrifter/1714-pastagrateng-med-brokkoli/
Lagde i litt for stor form og kunne derfor med fordel hatt mer fløte/egg/osteblanding. I tillegg hadde jeg en halv ferdig grilla kylling oppi. Men det var godt og tre tenåringsjenter haug innpå. Ble akkuart nok til 5 voksne.





#19

frukt sa for siden:

Ground beef with sweet potato and spinach
Oppskrift og oppskrift ... Mer sånn man tager hvad man haver opplegg. :knegg: Men jeg ble nå inspirert til å lage noe av svinekjøttstuffingen og lammeleveren jeg hadde liggende. Godt ble det og. :nam:


#20

Obelix sa for siden:

Denne uka lager vi to retter vi ikke har laget fra bunn av tidligere og i dag ble det denne fiskegratengen kolonial.no/oppskrifter/292-fiskegrateng/
Holder i massevis til fire voksne. Jeg laget den hvite sausen ørlite for tynn og neste gang skal jeg slenge oppi litt makaroni. Det var visst dypt savnet. Ellers kjempegod.
Imorgen blir det kylling Satay.


#21

frukt sa for siden:

Ooh! Fiskegrateng må jeg lage snart.

Jeg lager Lasagna meatloaf og marinara saus. Midt på natten ... :natteravn:


#22

frukt sa for siden:

Takket være denne tråden har jeg faktisk begynt å teste ut nye oppskrifter hver uke. :jupp:


#23

Karamell sa for siden:

Egenkomponert kyllingrett:

Rå kyllinglår, krydret med salt og pepper lagt i langpannen sammen med kjøleskapets grønnsaker (vi hadde løk, hvitløk, vårløk, paprika, squash og en mango! Mangoen ble gooood). Hell over en boks knuste tomater. Vi serverte med hjemmelaget potetmos. Det var fantastisk!


#24

frukt sa for siden:

Det hørtes veldig godt ut Karamell! Tror jeg må prøve å lage noe lignende en dag.


#25

Obelix sa for siden:

Vi hadde Tikka lasagne som det er linka til over her. Veldig godt og fallt i smak hos alle. Neste gang må vi lage dobbel porsjon tenker jeg.
Vi har også prøvd denne kolonial.no/oppskrifter/1063-satay-chicken/ Ikke så god, men det glei ned.
Morsomt å prøve nye retter hver uke. Gjør middagslaging litt morsommere!



#27

Karamell sa for siden:

:jupp: Vent en stund med de "tynneste" grønnsakene, de trenger ikke så lang tid.


#28

frukt sa for siden:

Takk for tipset. :blomst:


#29

Karamell sa for siden:

I går prøvde vi den pølsegryten God Morgen Norge Wenche laget. Den var god, og yngstebarnet likte den også (eldste spiste noe, men liker jo ingenting for tiden).

www.tv2.no/underholdning/8071635/

Modifikasjoner. Egg bare til de voksne, barna fikk ris til.Oss voksne spiste hjemmebakt grovt brød og salat til.
Av krydder brukte jeg Piripirichilipulver, spisskummin, vanlig pepper og litt salt. Jeg brukte noe mindre chili og hvitløk enn oppskriften sa. Og mer sursøt chilisaus. Harissa aner jeg ikke hva er, så det ble ikke noe av.



#31

Pelen sa for siden:

Hvordan går det?


#32

Obelix sa for siden:

Vi holder fortsatt på, men vi har ikke fått til en ny rett hver uke de siste to-tre ukene, men kjørt reprise på et par nye. Denne uka skal vi teste ut to nye; meksikansksuppe og Gulasj-suppe.
Men ukeshandling og middagsplanlegging går supert.


#33

amylin sa for siden:

Jeg holder fortsatt på. Prøvde kyllingrett fra Masterchef Australia sin masterclass. Den ble knallgod, og alle spiste mye mer enn de egentlig orket. Denne uka har jeg tenkt å prøve meg på Caribbean Jerk Chicken, siden ungene ikke er spesielt glade i lammelår.


#34

frukt sa for siden:

Jeg og, men det har blitt mest kaker i det siste.


#35

frukt sa for siden:

Jeg lagde en veldig god pølse- og bønnegryte uten bønner i dag. Magen min er ikke noe glad i bønner så jeg hadde i diverse grønnsaker i stedet.


#36

Karamell sa for siden:

Jeg så en rett med kokosmelk/ tomat og kyllinggryte i dag. Den så god ut, men ingen andre i huset liker kokosmelk. Fant den på Tasty på Face.




#39

amylin sa for siden:

Jeg lagde kylling med fennikel og sjalottløk, og det var veldig godt. Forrige uke lagde jeg bulgursalat med granateple. Den likte bare jeg.


#40

Karamell sa for siden:

Jeg laget kylling i form med kokosmelk, sitron, koriander, rødløk, chili, sukkererter, og brokkolibuketter. Smakssatt med Saritas mangochutney i sausen etter at retten var ferdig i ovnen. Ble veldig godt med ris til, synes jeg. Fritt etter kjøleskapets innhold i dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.