Nenne sa for siden:
Jeg vil gjerne ha tips om gode, "voksne" smakstilsetninger og ca. mengder til en liter vaniljeis.
Isoppskriften har jeg, men hvis jeg skal ha i noe for å gi mer smak, hva er bra da?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nenne sa for siden:
Jeg vil gjerne ha tips om gode, "voksne" smakstilsetninger og ca. mengder til en liter vaniljeis.
Isoppskriften har jeg, men hvis jeg skal ha i noe for å gi mer smak, hva er bra da?
Lavender sa for siden:
Rom og rosin, litt elsk eller hat.
www.detsoteliv.no/oppskrift/iskrem-med-vanilje-rom-og-rosin
Tallulah sa for siden:
Til å blandes i isen, eller som saus over? I såfall er det jo mange likørblandinger som passer. Og kaffe.
Nenne sa for siden:
Jeg tenkte først og fremst på å blande i isen, men sausforslag tas også gjerne i mot. :)
Niobe sa for siden:
Amaretto. Bare bittelitt.
Tallulah sa for siden:
En espresso martini tror jeg gjør seg godt som saus.
Du kan evt. eksperimentere med å shake opp litt av isen sammen med drinken, evt. bytte ut kaffelikøren med is. Eller servere espresso martininien med en kule is oppi? :nam:
Selv om Jamie Olivers drinkekspert virkelig diskrediterer seg selv med følgende setning:
It’s vital that you use a good quality espresso shot – obviously I make mine fresh from the Nespresso® machine with a CRU Light Roast pod.
Acsa sa for siden:
Jeg vil slå et slag for malagavin eller søt sherry i stedet for rom i rom-rosin-is. Mmmm...
Mørk sjokoladeis med chili.
Sjokoladeis med tranebær trukket i likør.
Krydderis med kandisert ingefær.
Nenne sa for siden:
Tusen takk for tips! :)
Pegasus sa for siden:
Har hatt i baileys og kaffepulver selv, det ble kjempegodt. Kan tenke meg at eggelikør kunne funket i en vaniljeis.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.