Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bilsete til lillebror etter babysetet

#1

apan sa for siden:

Her er vi igang igjen. Hvilke seter er anbefalt nå? Lillebror er 6 mnd og veier 9,5 kg så vi går for noe romslig :knegg: . Jeg skal ikke bytte ennå, men følge med litt ift salg.


#2

Niobe sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med Britax Hi-Way. Den nye modellen heter Max-Way, men er veldig lik. Minsten sitter i det fremdeles, men det skal jo sies at han ikke er så stor for alderen, da. Setet er høyt, så det gir god benplass.


#3

Isolde sa for siden:

Vi har vert veldig fornøyd med max way. Er jo kommet en del nye på markedet nå. Men de fleste er ikkr beregnet på barn over 105cm.

Ellers ville jeg sett på concord reverso, Besafe modular om dere har trang bil og vil ha isofix, Besafe izi pluss om dere må ha Besafe.

Lang baby, tenk på beinplass, tung baby tenk på t sete må gå til mer enn 18kg.


#4

Myria sa for siden:

Vi er mest fornøyd med Britax MultiTech (kun brukt bakovervendt, eldste satt i det fra han var 8 mnd og til han var nesten 5 år og han er lang for alderen), men vi er også fornøyde med Britax Hiway II (det er vel det samme som Maxway nå).


#5

Matilda sa for siden:

Vi er ikke så fornøyd med Hi-Way, våre unger klager over at de ikke sitter godt i det. Mulig Maxway er bedre. Det vi alle har vært mest fornøyd med produseres visst ikke lenger. Vurderer Besafe iZI Plus til lillebror når vi etter hvert får en bil nummer to med plass til tre seter, hvis vi da ikke går for noe med isofix-feste - men vi er egentlig bare sånn halvfornøyd med de andre Besafe-setene vi har hatt. De er trange, og strammestroppen blir fort slitt. Dette skal være større, men har ikke sett det ennå.

Trygg Trafikk anbefaler å velge et PLUS-godkjent sete. Jeg tror man er ganske innafor uansett hvilket man velger av disse, så lenge det sitter godt i aktuell bil og ungen sitter fint oppi.


#6

MissS sa for siden:

Vi har Cybex Sirona og er kjempefornøyd med setet. Elsker svingfunksjonen som gjør det såå mye lettere å få henne inn og ut av setet. I den andre bilen har vi BeSafe iZi Modular i-Size Black Cab. Vi måtte ha et sete som tok litt mindre plass. Dette setet er også godkjent ift det nye regelverket.


#7

Magica sa for siden:

Jeg ELSKER ELSKER vårt cybex sirona også pga det at man kan svinge det rundt lett som en plett (seriøst!) og putte inn ungen sidelengs, det gjør det SÅ mye enklere.

Nå er jenta mi veldig lang for alderen, så det er ikke sikkert hun kan sitte bakovervendt i det til hun blir 4 liksom, men den tid den sorg (hun er 2 nå). Får solgt det til en ganske god pris på nettet ser jeg, så da får jeg heller kjøpe et annet.


#8

nokon sa for siden:

Eg var og veldig fornøgd med svingfunksjonen då Ungen var 1-2. Men han veks utav det i lengden før han fylte tre, og var ikkje meir enn 94 cm. Så vi har bytta til Britax Max-Way nå.

Sving-funksjonen er genial, før ungen blir stor nok til å klatre opp sjølv.

Eg trur det med lengden på ryggen gjeld litt eldre seter, vår blei kjøpt i 2013, men sjekk ryggmengde før du eventuelt går for Sirona.


#9

IzziCreo sa for siden:

Det har skjedd en god del de siste årene faktisk, så vi valgte to nye modeller på markedet til minsten. Vi så litt på eldre modeller og testvinnere som Britax MaxWay, BeSafe etc., men de nye som jeg nevner under scorer enda litt høyere og er mer brukervennlige.

Første setet etter babysetet var et Cybex Sirona. Virkelig, virkelig gull å kunne snu setet mot oss. Det gjorde hele operasjonen med inn og ut 10 ganger enklere. Minuset er som det er nevnt over - at man må regne med å bytte det med et nytt bakovervendt før barnet settes fremover. Det er altså ikke et sete du kan regne med å ha frem til barnet er 4-5 år om ikke barnet er veldig lite av seg.

Da minsten var drøye 2,5 år, så kolliderte mannen med bilen (uten Minsten i), men da måtte vi jo ha nytt sete. Sirona setet så vi måtte byttes ut innen ca 6 mnd. Da falt heller valget på enda en testvinner - Maxi Cosi Two-Way Pearl. Og maken til enklere montering og smidigere sete skal man lete lenge etter. Det er i tillegg veldig langt fra stump til høyeste belteføring over skuldrene. Faktisk lengre enn BeSafe setene, noe som overrasket butikkpersonale stort. Det er også svært enkelt å stramme seler, sette de på (de står liksom litt ut til sidene og man kan enkelt justere liggestilling. Setet kan enkelt klikkes av basen, og som baser generelt så er det enkeltpenkelt å ta av den også - om man har behov for det.

Så selv om Sirona har setesvingfunskjonen, så må jeg holde en knapp på Pearl. Rett og slett fordi setet kan brukes lengre og fordi det er enda nettere i bilen. Minsten sitter godt i setet, og har fin sikt ut.


#10

IzziCreo sa for siden:

Vil også nevne at det er et Concord sete som har gjort det godt i test, og hvor setet er lettere enn de andre på markedet. Det vil si at barnet kan veie enda litt mer enn 18 kg som er det de fleste isofix setene er godkjent for i dag. Grensen regnes ut ved å ta maxvekt hva isofixfestene tåler (fastsatt vekt) minus stolens egenvekt, og da sitter man igjen med maxvekt på barnet. Siden Concord-setet er laget i lettere materiale, så mener jeg barnet kan være såpass som 19,5 kg (husker ikke helt i farten). Men uansett så er en drøy kg MYE i den alderen. Bruker et år og vel så det gjerne på den vekten.


#11

MissS sa for siden:

Bare til informasjon så ble seteryggen til cybex sirona laget lengere etter 2015. :)


#12

nokon sa for siden:

Ja, var det eg trudde at problemet gjaldt eldre modellar.


#13

apan sa for siden:

Takk for mange svar og tips.
Lillebror blir høyst sannsynlig både lang og stor (normalvektig, men ikke spinkel, og lang) om man skal se på søsknene, som han foreløpig er veldig lik. Jeg vil jo helst finne et sete han kan ha til han er 4, men vet ikke om jeg greier det. Vi kjøpte nytt til lillesøster underveis. Storebror snudde vi tidligere. Han hadde Besafe, jeg syntes det var trangt. Begge de to eldste var ca 108 cm da de rundet 4 år.

Pearl hørtes interessant ut. Må titte på det, og noen av de andre tror jeg.


#14

Niobe sa for siden:

Minsten er 109 cm nå. Han har fremdeles litt å gå på i rygglengde på Hi-Way, og selene er bare på nest høyeste nivå.


#15

Myria sa for siden:

Eldste var 108 cm på fireårsdagen sin, men satt altså godt i MulitTech i nesten ett år til. Da vi kjøpte den så vi spesifikt etter stoler med lang rygg fordi han var lang og vi som deg ønsket at han satt bakovervendt til minst 4 år.


#16

apan sa for siden:

Sånn sett virker Max-Way aktuell. Nå er nok Minsten din noe spinklere enn mine, men det har ikke nødvendigvis noe å si.


#17

apan sa for siden:

Også et godt tips.


#18

Niobe sa for siden:

Multi-Tech har bedre plass i vidden enn Max-way/Hi-way. Uten at jeg tror de blir for smale likevel.


#19

Isolde sa for siden:

4åringen vår er 105cm og 19kg og har forsatt fin plass i max way, men likte bedre maxi cosi mobi på slutten. Den ga så god beinplass.

Vi måtte snu han ved 4 år fordi vi rett og slett måtte velge våre kamper med omhu, ikke på grunn av manglende plass. Etter 1år med daglige kamper orket jeg ikke mer.


#20

Isolde sa for siden:

Jeg synes det at multi tech må monteres helt inn mot seteryggen sånn at man ikke kan regulere beinplassen trekker litt ned på det sete.


#21

nokon sa for siden:

Dei nye setene etter den nye normen, går opp til 105 cm. Det var grunnen til at vi ikkje valde Pearl eller det superlette opp-til-23-kg-setet som har komme.

Eg skreiv for øvrig feil då eg skreiv at vi hadde max way, vi har multi-tech. Årsaken til at vi valde det, var at det kan snus og brukast forover som beltestol opp til 25 kg. Dermed kan vi sikkert bruke det til 5-6-årsalderen. Det er greit å kjøpe eit som varer litt meir enn eit år, når vi likevel måtte kjøpe nytt rett før treårsdagen.


#22

Niobe sa for siden:

Jeg hadde ikke vektlagt det, for vi hadde uansett kjøpt ordentlig beltestol om vi måtte snudd forover.


#23

Myria sa for siden:

Selv om MultiTech kan brukes forovervendt er det ikke anbefalt fordi det er for tungt. Når barnet ikke lenger kan sitte bakovervendt bør det bruke beltestol.


#24

apan sa for siden:

Vi har uansett et par beltestoler for å si det sånn, så det er ivaretatt. Storesøster er 9 når han er 4, så da tenker jeg han arver hennes beltestol og hun kan sitte i den gamle til storebror som er mer romslig dersom hun fremdeles egner seg til ett år eller to til i beltestol. Håper lillebror 4 år ikke har noe imot å sitte i en lekker lilla beltestol.


#25

millact sa for siden:

Nå har yngste her på 7 sittet i beltestol noen år, men før det satt han i multi-tech i faren sin bil og akta graco duologic i min. DL selges jo ikke lengre, jeg gav min bort her inne. Det begynte å bli trangt på slutten i det setet. Nå var ikke min av de lengste, det er han fremdeles ikke heller. Han hadde fortsatt greit med plass i multi-tech da han ble snudd, men ble snudd der fordi han ble snudd i min bil. Før jeg snudde ham kikket jeg på ulike seter for å se om han skulle sitte litt til bakovervendt. Så da på Max-Way mener jeg etter tips her inne. Han satt greit, men setet var ikke helt ideelt i min bil så jeg droppet det. Men det er helt klart et sete jeg ville sett på.


#26

nokon sa for siden:

Ok, det var eg ikkje klar over. Takk for info.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.