Siden det er så mye snakk om lavkarbo her nå, og mange lurer på hva de skal spise, hadde det ikke vært lurt med en tråd der vi skriver ned det vi spiser og kanskje noen tips?
Sånn ser min middagsuke ut denne uken:
Mandag: Ostebiff-gryte med smørdampet brokkoli og rosenkål, og sukkerfritt tyttebærsyltetøy (Heistad)
Tirsdag: laksefilet med rømme og smørdampet brokkoli
Alle disse middagene kan fint serveres til hele familien. Mann og barn her i huset får ris, pasta eller poteter ved siden av, men de vil oftest ikke ha det. :)
Helsekost. Ikke forveksle det med brunt Carob-pulver. Mange har kjøpt eller fått anbefalt feil. Boksen skal se ut som den på bildet, og pulveret skal være hvitt. Koster ca. 60,- kroner og er veldig drøy. :)
I dag har vi hatt salat med bacon, osteterninger, tomat, agurk og paprika. Dressing av rømme og majones. Kunne hatt egg oppi også, men glemte å koke :rolleyes: Mann og barn fikk i tilegg fullkornspasta.
Jeg har helt dilla på Mock Danish med blåbær. Spiser den til lunsj hver dag, og siden jeg bare orker en halv sparer jeg den andre halvparten til vesla kommer hjem fra barnehagen. Hun elsker den og spiser den kjapt opp. :D
Så da spiser ikke du noe annet enn det som står?
For det er det jeg har tenkt på, hva skal jeg erstatte ris/pasta delen med? Mer kjøtt/fisk og grønnt da?
Men mitt problem er også det at jeg ikke er noe kjøtt menneske, vi spiser lite kjøtt, og når vi har det er det stort sett kyllingfilè, svin (renskåret, strimlet) eller kyllingkjøttdeig innimellom. Jeg er ikke noe glad i biff, koteletter, hamburgere eller rødt kjøtt generelt. Hva gjør man da?
Ja jeg spiser det som står, ikke noe mer. Erstatter som regel poteter, ris og pasta med grønnsaker jeg liker. Liker du grønnsaker? Blomkål- og brokkoligrateng er nydelig. Blomkål er en ypperlig erstatning for poteter, både kokt, revet (blir som ris) eller som stappe (da tilsatt smør, fløte, krydder og fetaost eller kremost).
Hvis du liker kylling, svin og fisk så spiser du det. Jeg har dilla på fisk for tiden og spiser mye laks og torsk. Kylling også.
Ja, grønnsaker må jeg ha, jeg lever ikke uten, så det er det alltid mye av, hver dag. Det er vel det jeg spiser mest av generelt.
Jeg må nok bli flinkere med fiskedelen, men det burde jeg nok uansett, så det er et spark bak. Vi har fisk altså, men nok litt lite.
Egg da, det kan vel være en erstatter noen ganger, sånn typ, omelett elns. til middag? Med bacon/skinke el. i, ost og noe grønnt, og salat/grønnsaker til?
Og hvordan er det med speltmel forresten? Er det "lov"? Eller det er det vel ikke, men bedre enn hvetemel må det være?
Jeg tviler på at jeg klarer å kutte ut brød helt, men vi spiser bare økologisk speltbrød, med mindre enn 1 gram gjær pr. brød, Esekiel brød, det inneholder;
"Sammalt/siktet spelt, speltkorn, grønne linser, hvite bønner, hirse, vann, havsalt og
under 1 gram gjær pr brød."
Egg er perfekt. Og speltmel kan ikke brukes i altfor store mengder om man teller karbohydrater, men det gjør jo ikke du. Jeg ser på speltmel som MYE sunnere enn hvetemel, og Ezekielbrød er jo knallbra. :)
Nemlig.
Jeg "tåler" ikke så mye hvetemel, dvs. jeg tåler det, men jeg synes jeg blir så trøtt og får mindre energi av det, så jeg holder meg stort sett unna.
Hvis vi har pasta er det øko pasta med fullkornsspelt eller vanlig spelt. Jeg kommer ikke til å ta fra ungen det, hun er også veldig glad i ris, så litt naturris vil hun fortsatt få.
Men jeg synes også jeg blir litt "slækk" etter et måltid med endel kjøtt jeg da, eller forsåvidt, rødt kjøtt, hvis jeg har blitt servert stek elns. borte. Men det er kanskje bare at det er uvant kost? Jeg vet ikke jeg, noen teori?
Spiser du poteter til? Og saus med hvetemel i? Da blir du "slækk". Jeg blir nemlig slapp av store middager med poteter, ris eller pasta, men jeg kan LEVE på rødt kjøtt uten problemer (tvert imot, jeg føler meg energisk og mye mer våken) om jeg ikke spiser karbohydrater til. Grønnsaker med ikke for mye stivelse går greit. Det er veldig vanlig å tro at det er selve kjøttet som gjør at man blir slapp og dårlig, fordi det er en populær myte at rødt kjøtt har denne effekten. Jeg trodde det selv, før jeg testet ut lavkarbo-kostholdet og fikk flere aha-opplevelser.
Jeg bruker også fullkornpasta til mann og barn, naturris også. Nekter selvsagt ingen i huset å spise dette, vi bare velger de sunneste alternativene av alt. Vesla på 4 er svært glad i pasta, så hun spiser fullkornpasta og av og til tricolor-pasta, det samme gjør mannen. Ingen av oss er særlig glade i ris, og poteter har vi sjelden, men det forekommer. Ungen spiser også mye frukt selv om jeg begrenser det til meg selv. Jeg er ikke hysterisk selv, så jeg kan godt spise en potet eller en neve pasta/ris, spesielt nå som jeg er gravid og kan unne meg litt mer karbo, men jeg passer på å alltid spise nok proteiner og fett, og heller begrense karbohydratene mest. :)
Frokost : yoghurt naturell med sesamfrø, gresskarkjærner og solsikkefrø (ingen stor frokostspiser)
Lunsj: smoothie av bjørnebær, egg og lettmelk
Det skal gjentas, utrolig digg !
Middag: grillspyd med squash, kyllingfilet, svinefilet, sopp, og paprika
kvelds: skinke, tomat, gulost og grønn te.
Middag: take away og ikkje spesielt lav-karbo: Innbakt svin i sursøt saus og ris. (vi har unntakstilstand i heimen og kjøkkenet var okkupert av ei bordsak og mange meter med lister)
Kvelds: Knekkebrød med tranebær frå Sætre. Står uttapå at det er låg GI. Gode skiver ost oppå :)
Selvsagt.
Det tenkte jeg ikke på, men når du sier det så.
Vi har ikke sånnt hjemme, men har fått borte, og da er det gjerne poteter og saus til ja.
Blir spennende å teste ut, neste gang vi skal besøke mormor skal jeg be henne lage stek elns. også saus uten hvetemel, så kan jeg spise det og grønnsaker, ikke poteter. Så ser jeg hvordan det går.
Og jeg er jo i hvertfall ikke hysterisk, jeg er jo bare nyskjerrig på å teste ut dette, og se om det har noen effekt. Jeg har jo ingen "motiver" som allergier, inntoleranser, slanking el.
Takk for at du gidder å svare på alle dumme spørsmål Iset!
I går:
Frokost: egg, bacon og skinke + litt grønt
Lunsj: kjøttsuppe (fra søndag)
Middag: kjøttsuppe (fra søndag) (litt lei nå ja...)
Kvelds: litt stekt pølse (ost&bacon fra coop) med løk, paprika, smeltet ost ++
I dag:
frokost: eggerøre, pastrami, birkebeinerskinke, fetaost og litt grønt. :)
Frokost: yoghurt naturell med diverse nøtter og frø
Lunsj: røkt makrell, stor blandet salat (kantine)egg og majones
Middag: stekt laks med brokkoligrateng
Kvelds: tja smoothie sv bær, egg og lettmelk ?
Frokost: yoghurt naturell med div. frø
Mellom: en god neve pistasjenøtter og hvalnøtter
Lunsj: to biter sei fra middag i går, cherrytomater. litt Cottage cheese med et par jordbær.
Middag: tortillas uten tortillalompe :knegg: skikkelig godt med helt hjemmelaget krydderblanding og salsa +rømme.
Kvelds: Smoothie av bjørnebær, egg og melk.
Vekta i dag morres viste utrolige -1.5 kg fra mandag...det er for godt til å være sant !!! Jeg har vel knapt spist så mye mat noen sinne.
I går:
Frokost: 1 avokado og 1 Fiber+ knekkebrød med skinke og majones
Lunsj: eggerøre, laks og spekeskine + 1 fiber+ knekkebrød
Middag: Grillet på stranda: spiste to plser i lompe...
Kvelds: Fiber+ med servelat og smør + ostepop og en sjokoladekjeks :rødme: (besøk).
I dag:
Frokost: 2 fiber+ med servelat og smør.
Mellom: 2 fiber+ med servelat og smør.
Lunsj: Kyllingsalat og et stykke foccacia :rødme: (cafè)
Middag: avokado med masse reker, egg og litt majones + sitron.
Ser jeg utfordres av brudd på rutinedager...
Kvelds: blir skinke, ost, og ??
Frokost: Et kokt egg og en gulrot
Lunsj: Salat med avokado, paprika, ostebiter og bacon
Middag: Kjøttdeig med tomat og avokadosalat
Kvelds: Ingenting. Er så mett!
Har vært kvalm de siste dagene og klarer ikke å spise ofte nok.
Ingen spesielt vellykka lavkarbo-dag i dag, men greit nok (eg følger ikkje slavisk)
Frokost: to skiver brød med pålegg. oops..
Lunsj (på jobb) Stor grillpølse med råkostsalat og dressing.
Middag: Frityrsteikt rødspette med salat, remulade og 1 potet.
Fredag:
Frokost : som vanlig med yoghurt og nøtter. Dette var yppelig mat før hard trening !
Lunsj: 2 fiber pluss med smør og god ost, 1 laksekake
Mellom: 1 seibit + cherrytomater
Sein middag : grillspyd med div. fisk og grønt, salat. (hadde grillfest)
Dessert : bær,frukt og nøtter bakt i folie med ren krem på. (resten av festfolket +ungene fikk med is på)
Det ble en Irish i de sene nattetimer, og to cider må også medregnes, men er det hyggelig lag så er det det, kostomlegging eller ei :knegg:
Lørdag
Frokost: Salatrester fra i går med skinkebiter i, 1 fiberpluss med god brie, rooibushte.
Lunsj: rester av frukten fra dessert i går med cottage cheese.
Middag:
Kvelds:
Første lavkarbouke går mot slutten, og formen min er ufattelig mye bedre. Ikke minst er magen min nå mye mindre i omfang enn forrige uke ! Har ofte hatt plager med oppblåsthet og forstoppelse, men det var kun de to første dagene, nå er alt glimrende :D
Jeg har et forhold til mat som ikke er helt sunnt dessverre, men føler meg helt trygg på dette her og har bestemt meg for å aldri telle en kalori mer :jupp:
Jeg og vesla sitter og deler en lavkarbo blåbærpannekake nå. Med masse smeltet smør på. Vesla, som er ganske småspist til vanlig, SLUKER denne pannekaken. :D
Var på middag hos svigers i dag. Laks, eggerøre, spinat og ovnsbakt potet (litt). Vi pleier alltid å spise is til dessert, men i dag stod jeg imot presset og takket nei. :stolt:
Søndag:
Frokost : div. rester fra helgen bla. laks, brie, cottage cheese, bær
Lunsj: 1 avocado, 1 pølse på loppemarked ;) Uten brød og lompe altså :knegg:
Middag: Squashsuppe med skinkebiter. fant ut at min vanlige squashsuppe faktisk var grlimrende lavkarbo, den er jo helt uten mel, jevnet med egg og fløte.
Kvelds: tja, smoothie ?
ca 1 kg squash
1 stor løk, 1-2 fedd hvitløk
1 ss olje, 1 ss smør
1 l hønsebuljong/ grønnsakskraft
salt, hvit peer
2 eggeplommer
2 dl fløte
bladpersille
Vask, skrell lett og kutt squashen i biter, dryss dem med grovt salt og la dem ligge i 10 min. Skyll av i sil.
Hakk løken og hviltøk og surr i olje og smør. Hell sqahsbitene over på tørkepapir og la dem så surre litt sammen med løken. Hell på buljong og kok godt opp. Visp sammen fløte og eggeplommer, ta gryta av varmen og visp blandingen i suppen. |Smak til med krydder Klipp persille over.
Frokost: yoghurt naturell med frø og nøtter
Lunsj: 2 fiber + med brie, supperester fra i går
Mellom: to biter 70% sjokolade og litt nøtter ( holdt på å gå på veggen der gitt)
Middag: 1 kotelett, brokkoligrateng
Kvelds: Smoothie med bjørnebær, egg og litt melk.
Vekta var ingen ting å hoppe i taket for i dag heller, jaja. Trener mye nå så det påvirkes nok der. Formen er i allefall flott :D
Frokost: Et kokt egg og noen paprikabiter
Lunsj: To seikaker og salat, paprika, ostebiter
Mellommåltid: Et eple
Middag: I utgangspunktet baconsalat, men spiste også noen kjøttkaker som ungene ikke ville ha.
Kveldsmat: Nøtter og frukt?
Frokost: Cottage cheese med banan og sukkerfritt syltetøy (ok..litt for masse sukker i den der)
Lunsj: omelett med salat
Snack: ein liten bit mørk sjokolade
Middag: kyllingsuppe
Kveldsmat: blir nok spekeskinke, tomater og ost
Frokost: Isets frokostpannekaker
Lunsj: salat med skinke og feta
Middag (på jobb) 2 fiber + med masse makrell og agurk
Kvelds: yoghurt naturell med mandler, hasselnøtter og gresskarkjerner.
Frokost: Yoghurt naturell med nøtter og frø
Lunsj: 2 egg og smårettbacon
Mellom: Kaffe latte + en gulrot
Middag: 2 pizzastykker (Isets pizza) og salat
Kvelds: et rugsprø med cottage cheese, jordbær og et med fiskepudding
en kopp nyplukkede blåbær.
Frokost: blåbær, yoghurt og mandler
Lunsj: Macadamianøtter i farta, et fiber plus med god ost og smør
Middag : stekt torsk og masse salat
Kvelds: 1 fiber pluss med ost og grønt.
Frokost: 1 rugsprø med godt smør og ost ( før trening, kan ikke ha mye i magen)
Lunsj: 2 fiber plus med italiensk salat, skikkelig stinkeost og masse grønt.
Middag: Isetpizza
Kveldskos på lørdag: 2 biter 70% sjokolade, nøtter.
Frokost: 2 fiber plus med italiensk salat
Lunsj: i farta mellom trening og blodgiving :knegg: 2 fiskekaker og masse bringebær
Mellom: yohurt naturell med nøtter og blåbær
Middag: torsk i form med masse grønnsaker og salat
Kvelds: Cottage cheese med blåbær
Spennende å se hva andre på lavkarbo spiser.
Selv er jeg ikke hysterisk og teller carbs, men har generelt et lavkarbokosthold.
Frokost i dag var yoghurt naturell m/nøtter og frø.
Lunsj var salat m/tunfisk.
Middagen bestod av koteletter og grønnsaker, fullkornsspeltpasta til avkommet som nesten ikke ble rørt.
Og kvelds ble 'scrambled eggs' (hva heter det på norsk?) med skinke og ost.
Frokost: cottage cheese med blåbær
Lunsj:Middagsrester fra i går (grønnsaker og torsk)
Middag: Suppe med kylling ( fjordland)
Kvelds: omelettrester fra middag, yoghurt med blåbær
Er nok snart helt blå innvendig, så mye blåbær jeg spiser om dagen, helt dilla !!
Frokost: tre rugsprø med mager smøreost og grønt
Lunsj: yoghurt naturell med masse friske blåbær og noen mandler oppi..mmm
Middag: Grov svær pølse og masse salat
Kvelds: grønnsaksuppe
Har oppdaget et nytt brød, Arame sandwish brød fra Helios, det var så godt at jeg nesten drømte om det. Kjøpte bare en "skive" (de minner mer om små rundstykker, de skivene) for å smake først, men det var så godt at jeg nå har kjøpt et brød, det er en dyr fornøyelse da. 59,- for 6 slike "skiver". Men det er verdt det nå og da :D
Inneholdet spelt, vann, upolert ris, solsikkeolje, arame, linfrø, ingefær, havsalt og gjær (i den rekkefølgen). Alt økologisk såklart. Arame er en brunalge/tangart som er kjent for høyt innhold av magnesium og kalsium, samt egenskapen til å hemme opptak av radioaktive stoffer, og være rensende for tungmetaller og andre giftstoffer i kroppen.
Men det beste er smaken og konsistensen.
(dagens reklame)
Så i dag har jeg spist nystekt aramebrød til frokost, samt en øko gulerot.
Til lunsj blir det litt yoghurt naturell med solsikkekjerner og frø, og noe nøtter, samt en økopære.
Så blir det et mellommåltid bestående av omelett og salat tenker jeg.
Og i kveld skal jeg grille økospeltburgere, og putte dem inn i aramebrødskivene (de er jo tross alt mer rundstykker/hamburgerbrød de "skivene"), også ha noe salat, tomat og kanskje litt ost på.
Kuttet opp Rapidsalat, Hjertesalat og Rucolasalat. Hadde i oppkuttet agurk, skinke, gulost og pinjekjerner. Stekte meg litt bacon kuttet opp i små biter, og helte dem i salaten sammen med stekefettet. Ved siden hadde jeg rømme, som jeg tilsatte eddik, salt, pepper og en pitteliten dæsj sukker.
Frokost: 2 fiber pluss med smør og gulost
Lunsj: fiskekaker, salat, en nektarin og litt ost
Middag: grønnsaksuppe + 2 rugsprø med ost
mellom: tre biter 70% sjokolade (jeg bare måtte ha noe)
Kvelds: cottage cheese med blåbær og nøtter
Frokost: Eggerøre og skinke
Mellommåltid: Et eple og en håndfull nøtter
Lunsj: Seikake + salat
Mellommåltid: Et eple og noen ostebiter, .litt nøtter
Middag: Tomatsuppe og fisk
Kvelds: Rugsprø med kjøttpålegg e.l.
Frokost: omelett med skinke og ost
Lunch: tomat og mozzarellasalat med en biff fra i gaar
Middag: salat med grillet kylling, div gronnsaker og cajundressing
Snack: masse rodvin og mork sjokolade :eek:
Frokost: yoghurt med blåbær og nøtter.. atter en dag
Lunsj:salat og grønnsaksuppe
Mellom: nøtter diverse slag
Middag: biff og raclette ( mye ost !) salat, en Corona.
Kos: alt for mye 70% sjokolade. Ble ganske uggen
I går skeiet jeg ut med sjokolade (Japp), men det smakte ikke godt. :eek: Ble faktisk litt kvalm av den etterpå.
Det ble ikke ordentlig middag i går. Storesøster var i to bursdager fra 13 til 17.30, de to yngste var hos besteforeldrene, og mannnen spilte kamper i tennis mesteparten av dagen, så det ble bare småspising.
I dag spiste jeg egg og bacon til frokost. En grei start.
Nå er over en måndte gått, og snaue 500gr. ned. Så jeg kaster inn håndkledet for lavkarbo gitt.
Ser ut som det kun er Grete Roede filosofien som funker på meg. :sukk:
Jeg sliter litt med motivasjonen om dagen, for jeg står BOM stille. Dvs, jeg gikk ned litt, og så opp igjen. De kiloene jeg mistet de to første ukene er fremdeles borte, heldigvis.
Safran: dersom det hjelper på motivasjonen så er det faktisk ein fordel at kroppen tek ei nedgangspause innimellom. Så vidt eg har forstått er det med på å sikre at det er feitt ein kvittar seg med, og ikkje vatn og musklar.
Safran: du måler vel cm og? For selv om vekten står stille så går du kanskje inn i cm? Jeg gjorde det. Stod stille i et par uker men mistet samtidig nesten 20 cm totalt på kroppen på bare de to ukene.
Det hjelper. Takk.
Jeg har fått litt mindre mage, men har mistet fem cm på hvert lår på en måned! Ellers er målene de samme. Men jeg burde vel være fornøyd. Og jeg tror jeg gjør alt riktig, selv om jeg ikke gidder måle og veie maten og fintelle karber. Jeg har tatt et par sjekkdager, ellers slumper jeg litt. Men jeg skeier jo ikke ut med noe ulovlig. Tror kanskje jeg ligger litt i underkant på karbene, men jeg greier ikke spise så mye grønnsaker. Jeg blir så mett!
Men det som er sikkert er at dei aller fleste som raaaasar ned går også ganske rakt opp igjen. Det er viktig at det du kvittar deg med er feitt og ikkje musklar. Då held du oppe forbrenninga. Det er ingen vits i å gå ned dersom forbrenninga vert så lav av manglande muskelmasse at ein ikkje kan ete meir enn eit eple, ei kjøtkake og to knekkebrød før ein legg på seg.
:motiverer:
Du har nok rett. Og jeg har mistet fett over lårene og halsen, det merker jeg. Og siden fett veier mindre enn muskler, så vises det ikke så godt på vekten når fettet forsvinner? Ja?
Safran: mitt beste tips er at du let vere å vege deg i ca 14 dagar/tre veker. Ikkje veg deg i det heile. Hald fram med det gode kosthaldet og drit i vekta. Eg kan nesten garantere at du vil føle deg mykje betre og at du vil "sjå" at kroppen endrar seg til det betre. Det som er så dumt meg å vege seg ofte er at ein då startar å måle flinkheit og resultat i vektnedgang og kilo, ikkje i korleis kroppen ser ut og føler seg. Då mister ein lett motivasjonen om ein går opp ein halvkilo, sjølv om kroppen har vorte både slankare, strammare og flottare.
Eg er ganske sikker på at om du gjer dette så vil du få ein veldig positiv overraskelse neste gong du veg deg.
Så flink du har vært Safran! Jeg vil også anbefale deg å ikke henge deg for mye opp i vektnedgang - husk at muskler veier mer en fett! Jeg sluttet helt å veie meg da jeg begynte med lavkarbo
Takker for ros, og jeg skal prøve å la være å veie meg. Jeg, som alltid har sagt til andre at de må slutte å snikveie seg, har veid meg hver eneste dag. :dom:
Kanskje jeg må gjemme den vekk.
Jupp! Jeg spiste en kjempemiddag halv seks, og er stappmett ennå. En kotelett og ferdigkokt blomkål surret videre i smør. Saus av Blå Castello og fløte. Kjempegodt!
Spiste snitsel, blomkål og broccolimos og erter. Namnam det også!
Glemte baconen min hos mamma og pappa da, så nå står det en sånn lørdagskylling i ovnen. Må ha litt kveldsmat, har spist litt lite i dag. Og så må jeg ha til salaten i morgen. :glis: