Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Avvikling

#1

My sa for siden:

Når juleballet på Østerås skole i Bærum avvikles -har de, eller har de ikke juleball da? :undrer:

Altså, jeg vet at de ikke skal ha juleball, men er dette et ord som kan brukes på to måter, med stikk motsatt betydning? For det kan vel også bety å gjennomføre noe?


#2

rine sa for siden:

Da har de/gjennomfører de juleball. Slik tolker jeg det? :vetikke:


#3

My sa for siden:

Ja, jeg også. Jeg vet at det heter at man avvikler et firma, f.eks, når man legger det ned. Men når man avvikler et arrangement - da gjennomfører man det vel? Eller kan man si at man avvikler Juleballet AS, som institusjon, og dermed legger det ned?


#4

Sol sa for siden:

I den konkrete saken så har de hatt en juleballtradisjon som nå stoppes. Et noe uheldig ordvalg av journalisten der, ja.


#5

rine sa for siden:

I følge bokmålsordboka kan det ha to betydninger:

av|vikle v1

(egentlig 'vikle av')
1 få slutt på (smått om senn)
realskolen er a-t / a- en bedrift

2 gjennomføre
møtet ble greit a-t / det vil ta flere timer å a- rennet


#6

Sol sa for siden:

Og ja, din tolkning er helt etter bokmålsordboka. Man avvikler et arrangement og avvikler ferie som du sier.


#7

My sa for siden:

Ja, jeg har fått med meg hva saken gjelder. Bare grublet litt på ordvalget, for jeg har sett det i overskrifter i aviser også, i tillegg til det som tydeligvis er brev fra rektor. Ut fra ordboka er det vel i grenseland, siden det jo tross alt er noe det med tid og stunder skal bli slutt på, samtidig som det er et arrangement. Jeg ville valgt et annet ord.

#8

Stompa sa for siden:

Jeg stusset også og måtte se to ganger på saken for å skjønne hvor de ville - mitt umiddelbare inntrykk var at rektor hadde tatt ansvar for å organisere skoleballet.


#9

-ea- sa for siden:

Jeg ville også tenkt som Stompa.

Avlyse skoleballet, ville jeg sagt. Men det blir vel ikke helt riktig, det heller.


#10

My sa for siden:

Avvikle ordningen eller tradisjonen med skoleball kanskje?


#11

Toffskij sa for siden:

Det er jo tvetydig. Begge tolkningene er fullt mulige. Og derfor burde de valgt et annet ord.


#12

Teofelia sa for siden:

Utover det: yey til rektor, som tør å ta ansvar og få slutt på en gedigen ukultur! Forventninger om ballkjole til mange tusen kroner for ungdomsskoleelever er helt villt, og når de har forsøkt å begrense galskapen på andre måter først, er det det eneste riktige å kutte det ut, syns jeg.


#13

Candy Darling sa for siden:

Og som et a propos til a proposet; juleballet til 7. klasse her kommer med forbud mot galla- og ballkjoler. Yey igjen, håper det funker i praksis også.


#14

GinaK sa for siden:

Ja, og så baller det på seg med leie av limousin og det koster visstnok noen tusen.
Her er det riktignok kun juleball for 10.klasse men vet at andre skoler har juleball hvert av de 3 årene på Uskolen og at det er forskjell på kjolelengden ift. hvilket trinn de går på.


#15

My sa for siden:

Slik er det på skolen til mine nieser. Der skal helst 8.trinn ha korte kjoler, 9.trinn kan ha lange, men smale kjoler, og 10.trinn får ha ballkjoler. Sånn bare for å være sikker på at den samme kjolen ikke skal kunne brukes to år på rad. :gal:

#16

Maverick sa for siden:

Jeg bidrar med et "yay!".

Var voksenvakt på juleball for ungdomsskolen her for et par (?) år siden. Hjelpes, så latterlig det er når REKTOR står og kårer "konge" og "dronning" etter hvem som har blitt stemt fram som de vakreste. :gal:


#17

Enhjørning sa for siden:

Ouch, den der kjente jeg langt inn i 14-åringen. Takk og lov for at sånt aldri var tema på juleballene da jeg gikk på ungdomsskolen ...
(Jeg ville nemlig aldri ha blitt valgt. Og jeg ville kjent godt og grundig på grunnene til akkurat det, er jeg redd.)


#18

Pelle sa for siden:

Enig. Ser han får mye pepper nå, men det de da har gått glipp av er at han også har sagt at de nå har muligheten til å bygge opp en form for feiring fra bunnen på nytt. Også himler jeg litt av de som mener at ungdommene på denne skolen går glipp av noe ekstremt vesentlig. Det gjør de ikke. Det kommer mye annet gøy i livet, for noen sågar 3. klasse-ball og studentball og annen morro.


#19

Pebbles sa for siden:

:sjokk:

Hvem legger slike føringer?


#20

Maverick sa for siden:

Samme kjoleføringene var det på ungdomsskoleballet jeg var vakt på. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.