Pico de gallo: jeg bruker flådde tomater uten frø som hakkes og blandes med rødløk, hvitløk, chili, frisk koriander, litt sukker, salt og pepper
Guacamole: avocado, rødløk, hvitløk, chili, sitronsaft, salt og pepper
Salsa: tomater delt i to, rødløk i båter, hele skrellede hvitløksfedd og chili uten stilk bakes i ovnen ved 200 grader i 40-50 minutter, avkjøl litt og mos alt i blender med salt, pepper og frisk koriander
Jeg ville forøvrig også hatt kjøttdeig, eller kylling, i tillegg. Det er jo det som er så fint med taco, at man kan ha mye forskjellig og alle trenger ikke spise alt.
Avlange paprika skjært på langs, fylt med krydra kjøttdeig, eit lag rømmedip og ost med knuste nachos på toppen, steikt i ovnen i omlag 20 min. Godt og annleis, likevel taco. :nam:
Jeg ville ikke byttet ut kjøttdeigen med refried beans, det ser jeg på som et tilbehør. Om du vil ha noe annet enn kjøttdeig, hva med pulled pork, stekt kylling eller svin eller laks i stedet? Fish tacos er jo godt!
Men guacemole, pico de gallo, koriander- og mangosalsa og syltet løk er gjenganere hos oss.
Jeg vet at ikke alle unger er like kresne som mine, men jeg ser levende for meg uttrykket til knerten hvis han serveres taco og får ... bønner. :skrekk: og :knegg: Og i hvert fall noen av barnebarna er jo på hans alder.
Jeg liker bønner, men spiser det sammen med kjøttet.
Mannen min hadde også blitt :sjokk: hvis han hadde fått bare bønner, så her kjører vi safe med kjøttdeig, mais, ost, agurk og mild salsa i tillegg til pimpingen. Den er mest for meg, fordi jeg jo er en matsnobb og nok ender med tortilla, bønner, guacamole, pico de gallo og litt rømme.
Regner med du er ferdigservert nå, men Churros :hjerter: Den ultimate tacomiddag må avsluttes med ccurros med små skåler til hver kuvert med sjokoladesaus og kanel/sukkerdip. Og gjerne friske bær. :nemlig:
I seineste laget, men til neste gang. Salsa med ovnsbakte ingredienser.
6 tomater deles i to,
1 rødløk i biter,
2 friske chili i biter,
8 hvitløksbåter
Legges i ildfast fat og får litt olje over seg. Settes under grillen til det danner seg sorte bobler på tomatene. Kjør alt unntatt tomater i blender til det er så chunky som du liker, ha i en skvis lime og litt fersk koriander. Ha i tomatene og puls til det er passelig konsistens (går fort). Smak evt til med litt salt, men det trengs vanligvis ikke.
Etter at jeg begynte å lage denne har jeg egentlig gitt opp andre salsaer, den er så god. Blir søtere og mer stekt (umami) i smaken enn de andre jeg har forsøkt.
Vi bruker også guacamole til, men lager den enklest mulig - kun avocado, lime og salt. Synes for mange ingredienser overdøver avocadoene.
Men det som virkelig pimper en tacomiddag er hjemmelagede hvetetortillas. Det er helt latterlig godt, men tar litt tid. En annen variant er salatblader av f.eks isbergsalat i stedet for skjell eller tortillalefser. Har brukt det mye i tiden nå som jeg ikke kan spise hvetemel.
Og hjemmelaget tacokrydder. Dette er veldig godt, og kan brukes på popcorn også.
2 ts selleri- eller urtesalt (eller vanlig salt)
1 sp tørket oregano
1 ts chiliflak
1 ts hvitløkspulver
2 ts spisskummin
1 ts røkt paprika
revet skall av 2 lime
(Vi har laget opp en haug så vi har en stund, men det er ikke noe i veien for å blande det hver gang heller. Dette holder omtrent til en porsjon kjøtt for fire voksne.)
Takk for alle innspill! Jeg lager guacamole, mangosalsa, pico de gallo, refried beans og kjøttdeig med hjemmelaget krydderblanding. Gjestene var fornøyde! :ja:
Jeg kan tilføye at stekt sopp har blitt en vane når det serveres taco hjemme hos oss. Soppen skjæres i skiver, stekes og får helt vanlig tacokrydder på. (Jeg blander mitt eget tacokrydder.) Det blir så godt at alle spiser.
For meg har taco blitt en vegetarrett med sopp og bønner, men resten av familien spiser kjøtt i tillegg.
Jeg liker at churrosene er litt lubne og bruker derfor en litt vid tyll i sprøyteposen.
For å få de rette og pene sprøyter jeg de ut i passelig lengde og størrelse på et bakepapir på et brett. Setter i fryseren en times tid (eller til dagen etter, alt etter hvor flink jeg er å planlegge) og hiver de direkte derfra i oljegryta i frossen tilstand.
Jeg serverer de ofte naturell, og med små skåler til hver person med sukker/kanelblanding, sjokoladesaus og litt bær.
Da kan man dyppe og dobbeldippe så mye man vil. :hyper:
2 ts havsalt
2 ts malt spisskummin
2 ts paprikakrydder
0,5 ts tørket oregano
cayennepepper (mengde etter ønsket sterkhet, for noen vil det holde med et knivsodd)
Mange bruker hvitløkspulver i, men jeg velger heller å finhakke 2-3 fedd hvitløk og steke den sammen med kjøttet/soppen.
Anbefaler også røkt papkrika og tørket chiptole (evt. chipotle i adobo-saus) i krydderblandingen. Og om du gidder; hele spisskummin som du knuser selv i morter. Nam!
Helt enig, hjemmelagde er i en egen klasse.
Jeg fikk tortillapresse til jul og har ennå ikke prøvd å lage hvetetortillas i, lurer på om det funker?
Jeg er ikke så glad i maislefser, nemlig.
Entecote stekt med mye krydder og delt i tynne tynne biter etter steking er skikkelig godt.
Pull pork tex mex er utrolig digg.
Kylling med krydder er godt, helst lårfilet.
svinefilet med krydder på er godt.
Hjemmelagde lefser er digg.
Syltet rødløk
Taco kan være så utrolig mye mer enn det kjedelig svipet uten alt for mye stress.
Tomatillos i salsaen!!! Det må du prøve hvis du får tak i det. Hakket fint, sammen med andre gode, finhakkede tomater (ca 50/50). Også har man i finhakket rød chili, rødløk, koriander, presset limesaft, salt og pepper. FANTASTISK mye bedre.
I tillegg er de små, autentiske lefsene fantastisk mye bedre enn sånne store, vanlige. Finnes i velassorterte dagligvarer. Varmes kjapt i stekepanne uten olje.
Eldstemann hos oss er veldig glad i vaffeltaco. Bytter ut lefser/skjell med vaffel. Ungene elsker det.
Ellers så har også laksetaco blitt en høydare hos oss. Og selv unger som ikke er spesielt glad i fisk, spiser godt med laks. :)
De som produseres i Rogaland og ligger i kjøledisk? Jeg ELSKER dem. :hyper: :elsker: De gjør jo texmex/mexican street food/taco friday til en helt ny opplevelse.
200 gram maismel (Maseca, fås kjøpt på colonial.no)
1 ts salt
2,2 dl vann.
Elt sammen ingrediensene, rull kuler på ca. 40 gram per taco. Bruk en tacopresse om du har eller rull ut mellom to bakepapir. Stekes på takke i ett minutt på hver side. Oppbevar i fuktig klede til de skal spises.
Hjemme hos oss har taco vokst fra å være særdeles lettlaget og litt kjedelig til å bli full jobb for to voksne å få i stand. Men nå er det virkelig et snaddermåltid.
Vi lager en tomatsalsa med rødløk som blir utrolig smaksrik.
Jeg frykter vi gaper altfor høyt hvis vi også starter å lage våre egne lefser.
Jeg kjøper det stort sett på Juels 33 på Frogner. De har alltid. Andre steder har jrg funnet av og til. Men verdt å spørre etter så kan de kanskje ta det inn.
Det gjør vi også, kjempegodt! Startet med det da eldste skulle teste ut vegetar. Hun sluttet med der, men til taco spiser hun fortsatt bare søtpoteter til. Jeg spiser begge deler.
Vi også. Søtpotet går veldig kjapt i ovnen når bitene er små. Og spisskummen passer godt sammen med søtpotet.
I det hele tatt har vi nok strukket definisjonen på «taco» mye her hos oss de siste årene. Vi kaller det aldri taco, egentlig, for vi har veldig ofte diverse varianter av «ulik mat i skåler som eventuelt puttes i en lefse». Det kan sjelden kalles taco, derfor kaller vi det heller aldri det. (Skjønt det finnes folk som insisterer på å kalle «mat i lefse» for taco uansett.)
Hos oss er det gjerne flere ganger i uka slik at vi putter noen gode lefser i pannen og fyller dem med det vi har av grønnsaker, sauser og kjøtt eller fisk.
Andre ganger er det krydret litt mer i retning taco.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.