Candy Darling sa for siden:
Ja, noen gode forslag? Jeg er litt blank. Blir det for mye grytegreier med jordskokksuppe?
Salma er litt overbrukt av meg, så jeg vil gjerne ha noe annet.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Candy Darling sa for siden:
Ja, noen gode forslag? Jeg er litt blank. Blir det for mye grytegreier med jordskokksuppe?
Salma er litt overbrukt av meg, så jeg vil gjerne ha noe annet.
Tjorven sa for siden:
Jeg blir veldig glad når mannen min lager kamskjell på jordskokkpuré til forrett.
Men jeg er helt fryktelig glad i sjømat.
Juste sa for siden:
Litt avhengig av krydderet du bruker på lammeskanken - Hva med Hommous (www.food.com/recipe/hummus-hommous-humous-198176) med noen gode oliven og en ristet hvitløksbaguette?
Candy Darling sa for siden:
Mm, gode forslag, begge to. :nam:
Tallulah sa for siden:
Mine lammeskanker pleier å være med litt nordafrikansk preg, så hommous hørtes deilig ut!
Addison sa for siden:
Litt gammeldags, men lett og godt, avokado med skagenrøre. Eller som på restaurant i Hellas, grillede trekanter av pitabrød med tzatziki, taramasalata, aioli, oliven og fetaost. En fresh (også retro!) rekecocktail er også godt før en såpass tung kjøttrett.
Candy Darling sa for siden:
Mine er mer franske, men med soyasaus og hvitvin og tomater i væsken, så kamskjell og jordskokk er kanskje best match.
Toffskij sa for siden:
Jeg ville nok helt klart gått for noe sjømat til en såpass tung kjøttrett som det der. Kamskjell på jordskokkpuré høres knall ut, ellers finnes det jo knapt noe i hele verden som er bedre enn grillet sjøkreps. :nam:
Candy Darling sa for siden:
Omtrent sånn, Tjorven? www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/grillet-kamskjell-pa-jordskokkpure/375
Timian eller koriander og chili? :gruble:
Tjorven sa for siden:
Nå er det mannen som lager dette, men det ser riktig ut. Og vi pimper opp det aller meste med litt chili.
Novla sa for siden:
Om selve skankene er franske synes jeg timian (og evt. hvitløk) passer bedre enn koriander og chili. antifusionist
Candy Darling sa for siden:
I hear you. :knegg: Mannen er som Tjorvens mann, jeg er mer purist.
Novla sa for siden:
En med-purist! :dulte:
For øvrig passer vel også timian bedre sammen med jordskokkpuréen i selve forretten enn koriander og chili gjør, ikke bare med menyen som helhet.
Toffskij sa for siden:
Enig med Novla i alt.
Agent Scully sa for siden:
Skank og skokk i samme meny? :knegg: (Sier hun som inviterer til taco ...)
scilla sa for siden:
Østers og Champagne:jupp:
Candy Darling sa for siden:
Hah, det hadde faktisk vært kult, men ikke får jeg tak i det, og ikke er jeg egentlig så himla glad i det. :knegg:
Minerva sa for siden:
Elsker kamskjell! Ellers er jeg veldig glad i rogn av et slag, med creme fraiche og filmsnittet rødløk. Serveres på salt kjeks eller ristet loff. Eller nystekte blinis! :nam:
scilla sa for siden:
Nei, da forsvinner jo litt av poenget.:knegg:
Men, jeg har laget sjøkreps i ovnen gratinert med frisk estragon, smør, cayennepepper, paprikapulver(optional) og salt&pepper. Ved siden av kokte jeg inn saften av en sitron til ca 2/3 og pisket inn kaldt smør til en tykk sitronsaus som danderes på rett før servering. Fikk mye skryt av gjestene for denne.
Uansett ville jeg gått for noe friskt og lett til forrett. Lammeskank er utrolig godt og utrolig mektig.:nam:
Candy Darling sa for siden:
Ironisk nok var jeg i jobbmiddag i dag, og fikk lammeskank. :knegg: Jeg kan melde at piggvar var veldig godt til forrett også. Det blir ikke det likevel, da.
liefje sa for siden:
Og jeg skal servere lammeskank i kveld. Hadde aldri hört om det engang, saa dette föles jo som et stort sammentreff. Hihi. Jeg skal forresten servere en litt rustikal forrett med diverse ost og spekepölser og oliven. Det passer nok ikke heeeelt, men saann bilr det uansett.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.