Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ulltrøyer det ikke blir hull i???

#1

kokosbolle sa for siden:

Jeg blir gal. Eldstemann på 9 har greit å få hull i omtrent halvparten av ulltrøyene sine. Det er stort sett Pierre Robert det har gått hardest ut over, så nå blir det hvertfall ikke flere av de på en stund (til jeg glemmer erfaringene antageligvis).

Men hva kjøper jeg? Som ikke koster altfor mye eller er altfor tykt?

Stillongsene har holdt seg hakket bedre, men er tynnslitt på knærne.


#2

Luftslottet sa for siden:

Er du sikker på at det ikke er 1) møll eller 2) vaskemaskina som gjør dette?

Vi har nemlig fått hull i annen tynn ull også, etter at en liten stein satt fast i vaskemaskintrommelen. :mumle:


#3

kokosbolle sa for siden:

Er helt sikker på det. :sukk: Det er rett og slett at ungen sliter ekstra på klærne som gjør det. En trøye kan være fin om morgenen og hullete når han kommer fra skolen. Og han er ikke en sånn som peller hull i tingene sine (jeg har en sånn også :knegg:).

Synes Cubus-ulla og Lindex-ulla har vært mye bedre, men det koster også mer (hvertfall akkurat nå finner jeg ikke det på tilbud.


#4

Luftslottet sa for siden:

Cubus-ulla har holdt seg best i bruk hos oss. Den er litt tykkere også.
Men er den så mye dyrere, da?
Syns også ofte at de har 3 for 2 på starten og slutten av sesongen, så har greid å spare mye der.

Cubus har også ganske nøytrale farger, så plaggene har overlevd og kunne arves. Det gjelder i mindre grad for PR hos oss, særlig på stillongs. Eldstemann kunne i en periode ha på seg ny PR-stillongs om morgenen og så komme hjem meg gjennomslitt kne fra barnehagen på ettermiddagen. Litt dyr i drift. :gal:


#5

Tjorven sa for siden:

Vi har ikke samme erfaring. Knertens ulltøy er hovedsakelig fra Pierre Robert, men har ikke hull i seg. Han sliter ikke så mye på det andre tøyet sitt heller, men det går hull i buksene hans på de rareste steder, så han er ikke altfor forsiktig heller.


#6

Luftslottet sa for siden:

Ellers er Sparkjøp billigere enn PR men like tynn. Janus er dyrere, men også like tynne. Har fått hull i det også. Devold med teknisk innside er dyre, men slitesterke og gode. De har holdt godt hos oss.

Til de mindre barna er jeg veldig fornøyd med strømpebuksene fra Safa, som de også har på Sparkjøp. De har vært veldig slitesterke og gode i spensten hele veien, og flere har holdt til mer enn ett barn.


#7

GinaK sa for siden:

Jeg har lest at flere herinne ikke liker Pierre Robert sine ullklær men her holder det seg fint. Kjøpte også ullsokkene i høst og de er sååå digg. ELdstemann bruker også voksenstørrelse og kommenterte faktisk at han likte de svært godt. De er tjukkere enn barnestørrelsene.Akkurat som de er litt tovet.

Minsten har vokst ifra sine PR trøyer nå og har også et sett fra Nordheim. Genser med zip og bukse. Det har iallefall holdt seg kjempegodt. Han vokser så sakte så det har virkelig blitt brukt ofte og vasket mye. Brukt i hele fjorsesongen også + på trening.
Ellers har han en Devoldgenser med silkeinnside og har 2 sett med teknisk undertøy.


#8

Niobe sa for siden:

Nå har ikke vi fått hull på noe ulltøy, men jeg ser at Joha sitt ulltøy ser klart mest slitesterkt ut mtp. antall vask.


#9

Novla sa for siden:

Jepp, Joha holder seg veldig bra, og serien fra Devold som Luftslottet nevner. Pierre Robert og Janus har jeg gitt opp, det tåler jo ikke å bli sett hardt på engang. :sur:


#10

Nera sa for siden:

Nå bruker ikke vi ullundertøy lenger pga. eksem, men da vi fortsatt brukte det, syntes jeg Cubus og Reflex hadde det mest slitesterke ulltøyet, selv om det nok ikke er like mykt som Pierre Robert osv.


#11

Niobe sa for siden:

Jeg forstår ikke at så mange har dårlig erfaring med Pierre Robert. Ulltrøyene minsten bruker er brukt av to barn før ham, og de holder like godt. Men jeg ser at PR-trøyene blir mer blasse i fargen etterhvert. Joha og Reflex ser nye ut.


#12

Daisy sa for siden:

Jeg har noe Janus i bruk på tredje ungen her, så stemmer på det.


#13

Musemus sa for siden:

Vi har arvet Tom & Trine ulltrøyer fra Sparkjøp, der to gutter har brukt dem før oss. (De er 8 og 6) Og Lillebror her har brukt de samme trøyene nå i snart 3 år! (Trøyene er str 3 år, og han har brukt de fra han var 2 år (store) til nå som han er 4. De er helt like fine og blir vaska nesten hver dag.


#14

kokosbolle sa for siden:

Her har alle tre ungene greid å slite i stykker Pierre Robert, så nå tror jeg at jeg gir det opp for en stund. Synd, for de er fine og lette å få tak i.

Jeg får holde et øye med Cubus og Lindex for tilbud skjønner jeg. Joha er knallbra, men blir for dyrt når tre stykker skal ha nytt. Tom og trine fra Sparkjøp ja, det hadde jeg helt glemt!


#15

LaBanga sa for siden:

Devold er det ulltøyet mine gutter har likt aller best. De går på skøyter og det er det ullundertøyet som er mest populært for alle skøyteungene. Det er også det eneste som ikke klør på de ungene som reagerer mest på ull. Det er på en måte dobbeltvevd, og jeg innbiller meg at det varer lenge. Har selv ikke opplevd at ungene sliter hull i ulla, men Devold holder seg hvertfall fint. Bytter det kun når de har vokst ut av det. Og selv da bruker de det litt lengre selv om de er litt korte her og der.


#16

Luftslottet sa for siden:

Jeg syns også at PR er fine å se på og myke. Det blir bare så dyrt i lengden. :mumle:

Ulla vår vaskes etter alle kunstens regler også :strikkedame:, så det burde ikke være der problemet ligger, unnatt den gangen med småstein.


#17

Niobe sa for siden:

Ja, det er sant, Janustøyet har også holdt seg bra. Men der synes jeg det går greit å finne noe som ser ok ut på 5-åringen, men ikke så mye til 10-åringen...


#18

kokosbolle sa for siden:

Vaskemaskinen vår er snill med klærne ja, så jeg kan ikke skylde på den.

Lurer på om jeg skal benytte meg at Barnas hus sitt tilbud på 99 kr per del på Reflex ullundertøy.


#19

Niobe sa for siden:

Ja, Reflex er bra. Men går ikke det bare opp til 134/140? Jeg trodde din eldste var lenger enn min?


#20

kokosbolle sa for siden:

Han er 138 cm, så det bør vel holde? Eller er det smått i str?


#21

trøtt sa for siden:

Reflex ble det fort hull i her. Pr holder seg fint til tenåringene, men blir fort hull i til minsten og han er ingen aktiv unge.

Har absolutt best erfaring med joha, har gjerne kjøpt på salg mot slutten av sesongen.


#22

Niobe sa for siden:

Nja, ikke direkte smått i størrelsen, men hvertfall ikke romslig.


#23

kokosbolle sa for siden:

Kanskje bedre å prøve å finne Joha i 140 da? De er vel romsligere? han er forøvrig smal i figuren, men lang i armene (akkurat som apemammaen).


#24

Niobe sa for siden:

Da tror jeg kanskje Joha passer bedre, for Reflex er litt "kort og bredt".


#25

Plingo sa for siden:

Name It Gulskogen (mener det er i nærheten av deg) har 50% på all ull i morgen. Vi er fornøyd med den Name It ulla vi har.

Til 4,5 åringen har det gått mye PR. Hatt samme str i 2 sesonger - begynner å bli slitt nå, pluss at hun plutselig har tatt et byks.
Har også noen Janus sett kjøpt når Coop har tilbud på høsten. 2014 utg er bedre enn 2015 som ser ut til å bli fort tynnslitt på knærne. Men tror også at jenta vår har blitt røffere når hun leker.


#26

trøtt sa for siden:

Joha er romslige ja og litt smale. Guttungen på 130cm har str 134 og det kan han garantert ha neste vinter også.


#27

Kula sa for siden:

Vi har samme erfaring med Pierre Robert sin ull. Det blir fort små hull i både trøyer og longser. Sokkene holder seg veldig bra.

I år har vi (eller jeg :knegg:) gått for Janus og Ullmax og de settene har holdt seg meget bra bortsett fra at longsen i settet fra Ullmax er litt kort og litt trang i bena.


#28

trøtt sa for siden:

Claire er vi også fornøyd med.


#29

My sa for siden:

Jeg har best erfaring med Devold Duo Active, og HH, det med fleece på knær og albuer (dyrt, og selges bare som hele sett, med longs og genser).

Name-it sitt ulltøy av litt tykkere kvalitet, som ikke er laget som undertøy, men mer som vanlige gensere, har jeg god erfaring med. Men ikke det tynne ullundertøyet. Der gikk det hull på longsen til guttungen i løpet av første uka, til tross for ekstra forsterkning på knærne.

Pierre Robert går det hull på etter ei lita stund her også. Det har jeg bare sluttet å kjøpe.

Ungene fikk hver sin ulltrøye fra Bergans til jul, de virker veldig bra, men har ikke vært i bruk lenge nok til at jeg kan si noe om slitestyrken. Men her er det longsene det går hardest utover, også genserne til den ene ungen, fordi han stadig går og biter fremst på ermet. :mumle:


#30

kokosbolle sa for siden:

Ja, jeg så det, men vi er bortreist i helga. :mumle:


#31

millact sa for siden:

Begge mine bruker PR. Noe av yngste sitt brukes nå på tredje vinter, antydning til hull, men etter så mye bruk er det OK. Synes det holder seg fint.


#32

Ciela sa for siden:

PR gensere holder greit her men hun tar fort knekken på bukser . Det holder bare ikke . Uansett om det er PR eller devold . Gensere har jeg bare opplevd hull i en tror jeg . Vi har Miele maskin og vasker i ecover .


#33

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg har elendig erfaring med Pierre Robert sitt ulltøy. Det tåler virkelig nada og er fillete etter en sesong, selv om jeg behandler tøyet svært pent og har mange sett (slik at jeg ikke skal slite dem ut på vasking). Så jeg ville startet med å bytte ull-leverandør. Jeg er fornøyd med Joha, det ensfargede tøyet til POP (ikke mønster, de tåler ikke stort), de undertøyssettene i eske fra Janus, Bergans, Tom og Trine, de tykke variantene fra Devold. Til små barn liker jeg ull/silke fra Nøstebarn best (om de bare kan få bort de grelle fargene!!) og jeg elsker ullstrømpisene til MP. Jeg resirkulerer ull/silketøy til barn nummer to og tre nå og etter en runde med ullkur er det som nytt! Genialt :jupp:


#34

millact sa for siden:

Coop Extra her har nå Janus sett (i eske, slik VR beskriver) til 199,- tror jeg det var. Yngste har et slikt sett.


#35

Novla sa for siden:

Jeg synes de Janus-settene i eske er akkurat like dårlige som PR.

(Og vaskeanvisning er fulgt, vi bruker Milo og tromler aldri, så jeg tror ikke det er brukerfeil. ;))


#36

millact sa for siden:

Her vaskes all ull med milo i maskin, ingen vaskepose, alt holder seg. Vi bruker ull hele høsten og vinteren, særlig yngste.


#37

millact sa for siden:

Hvilken str må han ha? Jeg har en helt ny, ubrukt trøye fra Claire DK eller er det Hust (den har nok bomull på innsiden), men jeg tror den er str 8. Det blir vel for lite?


#38

kokosbolle sa for siden:

str. 8 blir fort lite ja, men takk for tilbudet.


#39

Myria sa for siden:

Vi har bare Janus-ull (settet i eske som Coop ofte har tilbud på) og har ikke opplevd hull i dem. De har holdt seg like bra til alle tre barna.


#40

Lyppa sa for siden:

Vi har knallgod erfaring med Pierre Robert, så jeg er veldig overrasket over at dere er flere som ikke er fornøyd med det. Her har settene blitt brukt og vasket masse, vi bruker ull hver eneste dag vinteren gjennom. Vi har hatt flere sett i forskjellige str, og vi har kun fått slitasjehull på noen knær. Devold sitt synes vi er for korte og vide i fasongen. Ellers vil jeg slå et slag for Aclima, knallbra ull.


#41

millact sa for siden:

Det Devold som heter multi sport er i alle fall ganske smalt.


#42

Lyppa sa for siden:

Ja det kan sikkert være.Vi har erfaring med det som har bilde av Solan og Ludvik, også tror jeg vi har noe sånt som duo active.


#43

Joika sa for siden:

Jeg har god erfaring med ulltøyet fra Norheim. Kjøpes på G-sport.


#44

Tante Sofie sa for siden:

Her er det også sånn at pierre robert får hol etter kort tid (mor mi let seg stadig rive med av ulike tilbod på coop, så vi får regelmessig testa det ut...), så dei siste åra har vi kun hatt Devold. Sjølv sett som har vore i bruk 3-4 år er like heile og fine, og kan arvast vidare etter at mine to har brukt dei 1-2 sesong. Dessutan er ulla veldig behagelig.


#45

Mamari sa for siden:

Enig- skulle virkelig ønske at Janus barn (f.eks. prins og prinsesseull ) gikk til 12 år -det er ull som går i arv her.


#46

Lyppa sa for siden:

Janus sportswool går helt ned i xxxs:jupp:! Her har vi brukt det siden 10-11 årsalderen. Finnes både jakker, bukser, mm.
Prøv å ta en titt på nettbutikken.


#47

millact sa for siden:

Oppdaget i går at det er hull på den ene Devold trøyen til yngste. Han har arvet den, så den er brukt to eller tre (jeg husker ikke nøyaktig) høst/vintre av ham og minst en til om ikke mer.

Har forresten også en Troll trøye etter eldste som er brukt først av henne, sikkert to sesonger og jeg lurer på om ikke han har brukt den i to i allle fall. Den ser enda ny ut. Troll var litt dyrere, men verdt prisen om man får tak i det nå. Det er jeg usikker på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.