Etter en litt overraskende opplysning om en av mine venners barn er jeg veldig nysgjerrig på hva Folk Flest foretrekker av varme sjokoladebaserte drikker.
Kakao = Laget i kjele med melk, sukker og kakaopulver.
Varm sjokolade = Laget i kjele med melk og smeltet sjokoladeplate, el.l.
1-2-3 posedrikk = Hurtigkakao (kommer ikke på om det har et annet navn i farta :flau: ) eller oppvarmet sjokolademelk av Nesquick/O'Boy, el.l.
H-melk, vaniljesaus og O'Boy-pulver varmes til nesten kokepunkt. Serveres med en digert klatt krem og mini-Non Stop. :D
(Mannen min fnyser når jeg lager dette, og lurer på hvorfor jeg ikke kan lage skikkelig kakao, som visst nok er den første varianten du nevner, Odelia. Han prøver gang på gang å overbevise barna om at "skikkelig" kakao er bedre enn dette skvipet. Uten hell, selvsagt. :D)
Melk, sukker og kakaopulver. Da får jeg den avrundede smaken fra melka, kraftig sjokoladesmak fra kakaopulveret og ikke så søt fordi jeg bruker lite sukker. Har av og til krydder i også.
Jeg foretrekker varm sjokolade, og det er det jeg lager om jeg har lyst på sjokoladedrikk sjøl. Jeg smelter 70 % sjokolade i melk, og liker best å være litt forsiktig med sukkeret. Ungene drikker hva som helst, og sper uansett ut med melk for å få den kaldere. De liker varm solbærsaft også, det får de av og til i barnehagen. Solbærtoddy er det jo krydder (og opprinnelig alkohol) i, det liker de ikke.
Varm sjokolade, laget med mørk og bitter sjokolade, med litt mindre melk enn i oppskriftene, og uten å koke opp melken. Barna drikker alt, og gjør ikke nummer av forskjellen på noen av delene.
Jeg har aldri laget varm sjokolade. Liker kakao, gjerne med litt vaniljeessens (men ikke for mye, og ungene protesterte da jeg hadde i sist)
Drikker rett i koppen oftere, sånn siden det er fritt tilgjengeig på jobb og godt på kalde dager, men nå er jeg jo i permisjon, så da blir det kakao på torsdagene (uteskoledag for guttungen som derved har med seg kakao i termos på skolen)
Faktisk kakao. Det blir feil fett/kakaosmak-balanse i varm sjokolade, dvs. om jeg synes det smaker intenst nok av sjokolade, synes jeg også den er for feit. (Snakker smak, absolutt ikke kalorifornuft her.)
Men det er jo ikke alle som liker brokkoli heller. Alternativet var ment for de som ikke liker noen av delene da, eller bryr seg om at andre skal vite hva de foretrekker, om man kan si det slik :)
Og enda bedre om det er sjokoladebiter i kremen :nam:
Det minner meg om den gangen jeg dro i skitrekket med skolen, mener det var på videregående om jeg ikke husker helt feil, og mamma hadde laget kakao til meg (den vanlige sorten med melk og kakaopulver i kjele). Og den store gleden da jeg helte oppi koppen og så at det var sjokoladebiter oppi (varm kakao - yeah right, liksom). Skulle til å ta en slurk da det gikk opp for meg at det jo ikke var fysisk mulig og tok et ekstra blikk på sjokoladebitene bare for å oppdage at det var små biller(!!) :eek: Det førte til full renovering av kjøkkenet, men merkelig nok ikke til noe aversjon mot kakao. Så etter dette har jeg foretrukket sjokoladebitene oppå kremen, hehe.
Kakaopulver, gjerne bakevarianten søtet med mascobado sukker. Eller vanlig sukker og en kule is. Var det Vekteren det het i Trondheim? Med den beste kakaoen med is. Jeg liker ikke krem.
Jeg liker best å lage med 70 % sjokolade, uten ekstra sukker. Har gjerne piska krem på toppen, også den uten tilsatt sukker. Egentlig begynner jeg å bli sær som mer og mer synes tilsatt sukker forstyrrer småjente i stadig flere matvarer. :D
Drikker alt dette, men i praksis oftest rett-i-koppen-varianten - rett og slett fordi jeg er veldig lat. Vi var på besøk hos venner i dag og fikk servert kakao laget på sjokoladepulver, sukker og melk, og min kjære sønn utbrøt: "Kakao i kjele, faktisk!" :what: Det hadde han aldri sett før, gitt. :sparke:
Ikke noe jeg drikker ofte, jeg prøver å være forsiktig med sukker og tåler ikke laktose, men vi har laget noen ganger i det siste med 70% sjokolade og laktosefri melk, og det ble veldig godt! Kakaovarianten synes jeg må ha mye sukker for å bli god, den blir ofte litt bitter. Ungene har fått oppvarmet sjokomelk noen ganger, men den foretrekker de egentlig kald.
Mektig, ja, det er jeg enig i, men søtt? Jeg bruker 70 % sjokolade og den er ikke særlig søt. Jeg synes at det blir for søtt når det baseres på rettikoppen eller kakaopulver. Så folk er vel forskjellige da, i smaksløkene også. :)
Jeg blir kvalm av varme sjokoladedrikker. Kan til nød ta meg en kaffe mocca.
Ungene liker kun oppvarmet oboy, så kakao har jeg helt sluttet å lage. De vil stort sett ha med seg oppvarmet husholdningssaft når de har uteskole eller på tur.
Alle andre i husstanden foretrekker rett-i-koppen-varianter.
Jeg syns varm sjokolade er best. Gjerne laget på H-melk. Men det tror jeg jeg har laget to ganger. :skuffet:
Det går stort svett i rett-i-koppen gjennom vinterhalvåret her.
Jeg foretrekker kakaopulver og kjele. Som barn fikk jeg alltid smeltet sjokolade i melk fordi moren min mente det var best og fordi det ikke dannes snerk på det.
Mine barn får nesten alltid snerkekakao. De liker 1-2-3 toddy og 1-2-3. Posekakao også.
Jeg liker alle variantene, men unntak av sånne lavkalori Options-greier, som rett og slett smaker dynge.
Den aller beste kakaoen, er sånn fra kafeteria, fra sånn automat med bilde av dame på. Eller kanskje den ikke er best, kanskje det bare er minnet av hvor stas det var å få sånt, som gjør den best. :)
Liker alle varianter, men foretrekker vanlig kakao. Gutta mineforetrekker sjokolade. Men som oftest blir det 1-2-3 varianten. Den blir helt grei når jeg bruker ca halvt om halvt med melk og vann. Ingen av oss er glad i drikke som blir for varm, derfor rører jeg ut pulveret med 1/2 mengde kokende vann og etterfyller resten med kald melk, da er den drikkeklar med en gang og får litt fyldigere smak.
Jeg noterer meg at får søke mot Nelly Nickers eller Polyanna om jeg skulle gå meg vill på skitur :humre: :nam:
Det var venninnen min som, etter mange år og utallige turer i skog og fjell hvor hun har stått for kaffetermosen til oss voksne og jeg for kakaotermosen til barna, fortalte meg at barna hennes egentlig ikke liker kakao laget i kjele, men foretrekker posekakao. Og at de bruker å spørre om moren kan lage kakaoen når de er hos familie som lager kakao i kjele (fordi de vil ha posekakao), men at det merkelig nok har gått greit de turene vi har hatt sammen, for de har jo drukket den jeg har laget (om enn muligens ikke så mye som de kanskje hadde drukket om de hadde hatt den andre varianten, men det holder egentlig med én kopp hver når de er 7 barn som skal dele 1 termos). Jeg ble litt :eek: da hun fortalte det, for vi har jo turet sammen i mange år og det forundret meg at jeg ikke hadde fanget det opp (i tillegg til at venninna mi lager ALT fra bunnen av så tanken hadde aldri slått meg engang).
Helt enig! Jeg elsker å føde fordi de har så sykt god kakao i kantina på sykehuset, og jeg har brukt å ha en slik under hver fødsel (bortsett fra under siste, for den gikk så fort at vi ikke rakk å kjøpe). Ja, og så i hver lunsjpause da jeg hadde det der :sparke:
Selv foretrekker jeg varm sjokolade, mannen kakao - og begge guttene foretrekker poser. Det gjør de sikkert fordi det er posene de har fått mest - det er sjelden vi lager kakao til hele familien, for jeg og mannen har sjelden lyst på, og da er det praktisk med posene. Jeg synes posene smaker helt greit og er ikke overrasket over at noen kan foretrekke dem?
Når vi først snakker om kakao - det aller beste er kakao med vaniljeis i! :nam:
Jeg liker alle variantene, alt går i grisen... Ungene har ikke sagt noe om at de foretrekker det ene framfor det andre, men begge brukte litt tid på å like det overhodet. Ikke at vi pushet, men det gikk seg til helt av seg selv.
Jeg pleier jo å like alt som er ubersøtt, men nope, det smaker virkelig oppvaskvann, ja. :niks:
Jeg er ikke overrasket over at noen foretrekker 1-2-3-posene, jeg er lamslått! :knegg: At det er lettvint, særlig på tur, greit nok, men BEST?! :tullerdu:
Jeg fikk noe i Budapest som bare var helt himmelsk. Tykk og god sjokolade, nesten som å drikke sjokoladepudding:humre: Den skulle jeg gjerne hatt oppskrift på.
Jeg er ikke så veldig fan av varme drikker, men varm sjokolade (og det MÅ være krem på :nemlig: ) er helt klart det beste om jeg drikker det. Sånn rett i koppen laget med varmt vann, drikker jeg aldri. Synes det smaker sjokoladepulver i varmt vann= æsj. :skuffet:
Jeg liker best kakao, og gjerne med krydder.
Det går likevel mest i retti koppen-varianten hjemme. Ungene liker det og det er så mye mer praktisk når det "plutselig" er turdag.
Jeg synes det er enda bedre med rom. Nesten som å spise en konfekt! :nam: Kjøpte tykk, varm sjokolade med en dæsj med rom i på julemarked i Hamburg. Det var helt himmelsk og varmet godt.
På jobb har vi hatt regal sin på boks, og en annen på pose. De må rett og slett blandes til en liten kopp, eller som løsningen er når det er store krus: To poser i kruset, og fra boksen ganske mye pulver i fprhold til hva mine kollegaer pleier dosere. For ja, de må blandes raust, ellers smaker de oppvaksvann. Men da er der rett og slett for mye vann. Mye pulver, lite vann = søtt og absolutt drikkbart, ganske godt også.
Enda så glad jeg er i sjokolade så liker jeg faktisk ikke den varianten med å lage varm drikke av det. Til nød en liten kopp kakao som sagt, men sjokolade i melk nytter ikke å få i meg. Har prøvd ulike typer, fikser det ikke.
Det er bare varm sjokolade som duger, og da med 70 % eller mer. Jeg bruker ikke sukker i. Krem på toppen. Noen ganger har jeg chili eller ingefær i, noen ganger litt brunt sukker og rom.
Ungene får varm sjokolade med vanlig søt kokesjokolade eller varm melk med oboy. Noen ganger lage rjeg vanlig kakao til dem også.
Jeg er aller mest glad i varm sjokolade. Men jeg lager oftere kakao, og det drikker vi faktisk ganske ofte. Jeg er glad i alt som er varmt og søtt egentlig.
På tur har vi termos med varmt vann og poser med ferdig sjokoladedrikk og solbærsaftpulver. Ikke fordi det er best, men fordi det er enkelt.
Varm sjokolade liker jeg best - men det lager vi i praksis aldri. vi bruker mest Rett i koppen fra Toro til ungene (typ aktivitetsdager på skolen og sånt), og jeg har en boks Options Belgian Choc på kontoret (som jeg bruker mye om dagen). Som det heter på boksen "smooth, rich - full of promise"... :knegg: Kjøpt på Meny, hvis noen ble fristet. Men det er ikke alle Menybutikker som har tatt den inn, da er det bare å spørre.
Jeg har helt motsatt minne med den kakaoautomaten med dama... Gledet meg hver gang, for det var stas å få kakao på kafe og gøy med automat - men så syntes jeg egentlig ikke den var noe god. :leppe: Men jeg sa det aldri. Før nå. :snakkerutførtiåretter: :knegg: