Oppskrift på glutenfrie brød som ikke er tørre etterlyses. :jupp:
Jeg baker mye og glutenfritt går helt fint i alt av kake og kjeks, men brød, not so good. :o
Så oppskrift og tips til hvordan få best mulig resultat, blir satt stor pris på.
Jeg synes det er kjempevanskelig, og har mange mislykkede forsøk bak meg. I det siste har jeg brukt melmikser fra Det glutenfrie verksted, og da blir det bra hver gang! Fiberbrødet er kjempegodt, og loffen smaker loff. Men klart, det koster litt, så kanskje ikke praktisk hvis en spiser mye brød. Noen ting jeg har kommet frem til at hjelper:
Kjøkkenmaskin med eltekrok, det hjelper enormt
Fiberhusk som røres ut i fingervarmt vann med gjær og en anelse honning eller sukker hjelper på å få det luftigere
Bruk muffinsformer hvis du skal lage rundstykker
Jeg har kjøpt et par utgaver av Allers Glutenfri som har masse fine oppskrifter, du kan jo sjekke om det er å få tak i. Elllers har Glutenfree girl eksperimentert en del med melblandinger vet jeg, men det er ikke alle typene en får tak i her. Det er vel mange oppskrifter på blogger osv. også, men har ikke prøvd dem.
Hvor kjøper du melmiksen fra Det glutenfrie verksted?
Muffinsformer til rundstykke må jeg teste.
Bruker kitchenaid med eltekrok, men kanskje jeg ikke elter lenge nok. :gruble:
Jeg kjøper det på Meny. Jeg bruker Kenwood med eltekrok, KA skal jo være minst like bra, men må stå minst 5 minutter. Vet at noen synes kefir hjelper på tørrhet, men vet ikke om du må ha melkefritt?
Jeg kjøper også på Baker Hansen, de er kjempegode. Og så har de gode boller og muffins. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.