Jeg bakte disse brødene i går. Stor suksess, særlig hos den brødelskende men matleie tenåringsmannen i huset.
Jeg bruker alltid tørrgjær når jeg baker, men kjøpte fersk gjær spesielt til dette "prosjektet". Men det har jeg jo aldri ellers i hus, og det hadde vært kjekt å bare kunne hive seg rundt når jeg finner ut at jeg har tid.
Vil det fungere greit med tørrgjær i denne oppskriften, eller er det noe spesielt med baking med fordeig som gjør at jeg bør bruke fersk?
Jeg synes tørrgjær funkerer bra i all slags gjærbakst jeg, og bruker det så og si alltid :nikker:
Det jeg gjør er at jeg har i tørrgjær, litt salt og litt sukker i lunket vann, noe som har fungert veldig bra. Men det kan hende det funker å ha det rett i melet og :vetikke:
Det bør funke helt fin-fint med tørrgjær også. Jeg har gått over til å bruke tørrgjær til det aller meste de siste årene, for da har jeg alltid gjær i skuffen. Jeg bruker det på samme måte som jeg gjør med fersk gjær, jeg blander det ut i væsken.
Jeg har alltid tørrgjær i skuffen, men det siste året har jeg begynt å bruke fersk gjær igjen, og jeg er mye mer fornøyd med resultatet.
Den ferske gjæren hever bedre.