Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags langrennski har deres barn og hvor lange?

#1

millact sa for siden:

Yngste er 7.5 år og rundt 125 cm lang. Han har frost ski, smørbare, på 130 cm, kjøpt brukt. Jeg er ingen smører og har derfor lurt på om jeg like godt skal kjøpe nye ski til han nå, smørefrie, og selge de gamle.

Er det ikke like greit å da kjøpe ski på 140 cm slik at han kan ha dem noen år? Han er langt fra erfaren, men synes det er gøy og klarer seg fint.

Hva slags ski kjøper jeg? Han har altså frost nå, blå, men jeg må innrømme at de nye frostskiene ikke er så fine og at han nok vil synes de er barnslige neste år. Eldste har sorte og gule Fisher crown. Ser de fleste barna i skiløypene har slike. Er det egentlig stor forskjell på barneski? Eller er ski ski? Vi går i løyper.


#2

venla sa for siden:

Det kan være stor forskjell på ski også for barn. Minste har 200-kronersski fra Madshus, de er som stive planker. Men helt ok til hennes bruk som er å labbe et par hundre meter og bruke de i barnehagen.

Eldste på snart 7 har Fisher crown og de kjennes mye bedre ut, og hun er selv fornøyd med dem. Må ha nye til neste vinter, og da blir det muligens smøreski. Har 120 nå og de når henne i panna (hun er ca 120 cm). Det er vanskelig å gå på for lange ski, så ville ventet til neste sesong med 140 om jeg var deg. Evnt kjøpe nå og vente med å bruke de.


#3

Gerbera sa for siden:

Barn skal vokse ut av skiene, ikke inn i de, så jeg ville heller kjøpt Swix smøretape, og lagt på de han allerede har, og heller ventet med å kjøpe nye.

Smøretapen er universal, passer til de fleste føre, og vi er 3 fornøyde brukere av den her i huset. Kan fint holde ut sesongen, kommer litt an på hvor mye skiene blir brukt.


#4

millact sa for siden:

Ja, lange ski er ikke lette å gå på. Men tror ikke jeg gidder kjøpe nye nå i 130 og så kjøpe 140 neste vinter. Men han kan sikkert ha 130 neste vinter også så jeg burde vel gjerne heller bare kjøpe det? Den tanken slo meg ikke. I fjor og årene før brukte han et par ski etter eldste (hennes første par) som bare var 90 cm lange.


#5

millact sa for siden:

Aldri hørt om før, men takk for tipset! Det skal jeg jammen meg gjøre.

Det synger nok på siste verset med snøen vi har nå, i alle fall med løypene i byen, men det kan jo fint komme mer snø i både februar, mars og april, så noen flere turer blir det nok.


#6

Sol sa for siden:

Bruk heller smøretape som foreslås her enn penger på nye, smørefrie ski. Det er mer skiglede i det. Jeg syns ikke du skal gi en 8-åring smørefrie ski neste vinter heller, om jeg får lov til å være ærlig.


#7

millact sa for siden:

Da blir det smøretape i år.

Jeg har selv smørefrie ski, men i min barndom hadde jeg alltid smørbare. Eldste på nesten 11 har også smørefrie. Mulig vi skal revurdere det da til neste år.

Jeg har gått mye på ski i min barndom, så hadde jeg et langt opphold fordi jeg studerte i utlandet. Er det altså så stor forskjell på smørefrie og smørbare ski?


#8

Sol sa for siden:

Sånn bortsett fra lyden i nedoverbakke, mener du? :knegg:

Jeg syns at man egentlig ikke får noen ting med smørefrie ski av den gammeldagse typen. Ikke tiptop feste og skikkelig dårlig glid. Men om man nesten ikke går på ski og er fornøyd, så er det sikkert ikke fullstendig feil. :)


#9

Myria sa for siden:

Vi kjøpte nye langrennski til storebror nå i helgen (smørefrie ski, Rossignol, fra XXL). Han er 127-128 cm lang. Vi fikk vite at jo yngre og mindre drevne de er på ski jo nærmere barnets høyde skal skienes lengde være så vi ble anbefalt å kjøpe 130 cm til storebror og mente at han kunne bruke dem neste sesong også, selv om de da vil være kortere enn han selv er (de forrige skiene hans var 110 cm og de brukte han også to sesonger). I ditt tilfelle ville jeg derfor ventet med å kjøpe nye ski og heller kjøpt smøretape slik Sol foreslår.


#10

polarjenta sa for siden:

Jeg aner rett og slett ikke. Lillebror har arvet etter storebror, men alle skiene er smørefrie og anbefalt på sportsbutikk. Jeg tipper at det ene paret er 1.30 og det neste paret 1.40.


#11

Chablis sa for siden:

Min er ca 134, han har fisher ski på 140 som ble anbefalt.


#12

Selma sa for siden:

Jeg ville beholdt skiene i år og heller kjøpt nye, smørefrie ski neste år. Universaltape kan være et veldig godt alternativ til å smøre ski. Jeg mener at smørefrie ski er helt utmerket til små barn som går korte turer i oppkjørte løyper noen ganger i løpet av vinteren. Ingen ting dreper motivasjonen mer enn bakglatte ski for et barn som kanskje ikke klarer å gå "teknisk rett" (bruke tyngden for å få fraspart/feste). Heller godt feste enn optimal gli, synes jeg.


#13

Neket sa for siden:

Mine har smøreski begge to, husker ikke hvilken type. Jeg fikk anbefalt smøreski når de var mindre, og har fortsatt med det.

En venninne har nettopp kjøpt smørefrie, og hun er veldig fornøyd, hun sier det er noe helt annet enn smørefrie fra "gamle dager".


#14

Pegasus sa for siden:

Korte ski er enklere å gå med, og derfor er det bedre med for korte enn for lange- iallefall hvis man er uerfaren. Jeg har korte ski selv.


#15

My sa for siden:

I følge G-sport sitt tips kan barn med kroppslengde 125 cm godt ha langrennski på 140 cm. www.gsport.no/raad-og-tips/vinter/nordisk. Men jeg ville ventet til neste år.

Mine har også smøreski, sånn noenlunde rett lengde i forhold til kroppslengden sin, men her går ski i arv, så det varierer litt. I år er det kun 10-åringen som har fått nye ski, hun fikk skøyteski og -sko i julegave. Ellers fikk de alle tre nye ski for to år siden. De har jo vokst siden den gang, så nå bruker broren på 8 år de skia som storesøstra fikk, når hun ikke bruker dem selv. Hvis hun vil gå med festesmøring (som er det lureste på lengre turer) må han bruke sine egne, de er nok strengt tatt i korteste laget til han (liksom de lengste er til storesøstra), men det funger greit inntil videre. Hans er nok mer passe til tvillingsøstera, som er nesten et hode kortere. Men vi har også et par til, i nøyaktig samme lengde, Rossignol-ski som er rosa med påskriften "princess" på, kjøpt til storesøstra i sin tid pga at de var på tilbud. Det er langt under lillesøsters verdighet å bruke råååsa prinsesseski (oh, the shame :dramaqueen: ), så hun bruker helst brorens, når han bruker storesøstra sine. Men helst vil han beholde sine gamle selv, uten festesmøring, og bruke dem til skøyting (ikke særlig misunnelig på storesøstra nei :knegg: ). Disse to skiparene (guttens + de rosa) er 140 cm lange, og tvillingene er hhv ca 128 cm og 140 cm. 10-åringens klassiskski, som guttungen som regel bruker, er vel 150 cm tror jeg. Tiåringen er ca 150 cm.

Så når alle tre går sammen, med vanlige smurte klassiskski, har 10-åringen og den ene 8-åringen litt for korte ski, mens den andre 8-åringen går og gremmes på ski i riktig lengde, men med håpløst feil design. :humre: Så det er mulig jeg ser etter noen greie brukte klassisk/allroundski til 10-åringen, slik at verden faller på plass.


#16

apan sa for siden:

Lillesøster er ca 122. Hun har arvet brorens Frostski. De er 130, smøreski.
Storebror er ca 152, fikk Fischer til jul, 170 lange, smøreski.

Jeg ville kjøpt ventet til neste år og kjøpt 140ski til ham da, i alle fall om han har strukket seg litt. Ville gått for smøreski.


#17

Plingo sa for siden:

4,5 åringen er 110 cm. Vi kjøpte akkurat nye ski til henne. Fisher Crown 120 smørefrie. Hun hadde fra før smøreski på 100 cm som hun mestrer godt, men vi er ikke så gode på smøring. Hun likte de nye skiene godt.


#18

Lavender sa for siden:

Min er 148 cm, og jeg tenker å kjøpe 170 cm ski fordi hun skal kunne bruke de neste år. Jeg tenker å kjøpe en folkepakke på XXL.

For påskeski turgåere som oss er jeg litt usikker på hva som er verst, dårlig smurte ski eller trege smørefrie ski. Pappa smurte ski, selv har jeg har aldri gjort annet enn å smøre med Swix mest brukte eller spraye klister.


#19

Lavender sa for siden:

Min er 148 cm, og jeg tenker å kjøpe 170 cm ski fordi hun skal kunne bruke de neste år. Jeg tenker å kjøpe en folkepakke på XXL.

For påskeski turgåere som oss er jeg litt usikker på hva som er verst, dårlig smurte ski eller trege smørefrie ski. Pappa smurte ski, selv har jeg har aldri gjort annet enn å smøre med Swix mest brukte eller spraye klister. Smørefrie ski har blitt mye bedre de siste ti årene.


#20

Magica sa for siden:

Skismøring er stress syns jeg, jeg har faktisk prøvd. Og for unger som vil ha med seg skia og surre rundt på skolen etc, så er smørefritt å foretrekke, smøring forsvinner jo fort i løpet av dagen uansett.

Jeg har konkludert med at terskelen blir for høy når jeg må smøre, det blir for lite attraktivt å komme seg på ski. Og så er det feil føre støtt, enten isete (ikke feste) eller snør (kladder), så da går jeg heller på smørefritt. Har sånn ny type da.


#21

Malama sa for siden:

Vi har ei på 110 cm smørefri og en på 130 cm smøreski, ikke prøvd enda vel og merke, kjøpt på lørdag. Ungene hhv 105 og 120 cm, hun har også mulighet til å bruke 100 ski. Alle skiene fra madshus, men ikke de til 200 kr da.

Vi går av geografiske og logisikkmessige årsaker ikke mye på ski


#22

My sa for siden:

Det er MYE bedre med smørefrie ski enn med feilsmurte ski, så hvis man ikke liker/kan smøre ski er det absolutt best med smørefrie. :nemlig:

#23

Malama sa for siden:

Det er argumentet for at jeg har smørefrie, og har kjøpt smørefrie til barna, og fikk mannen til å kjøpe seg smørefrie. Han angrer og vil ha smøreski. Og det var han som tok med guttungen for å kjøpe ski, så han har fått smøreski. Greit, far er da ansvarlig for å smøre. Første utfrodring trolig skolens skidag...


#24

apan sa for siden:

Det er ikke vanskelig å smøre ski til barn som er på turnivået. Rødt eller blått holder.


#25

millact sa for siden:

Jeg må ut og kjøpe skismøring.....men velger altså swix festetape tror jeg. Nå forsvinner nok snøen vi har med plussgrader, men vi får vel mer. Følger med på finn og facebook og ser om jeg får tak i et par brukte smørefrie til ham. Plutselig dukker det opp noen.


#26

My sa for siden:

... eller lilla (tror det er det vi bruker mest).

#27

apan sa for siden:

Ja, jeg har smurt med det idag. Har man blå, rød og lilla er man i alle fall velutstyrt!


#28

Molly sa for siden:

Denne festetapen, hvordan fungerer den egentlig? Er det enkelt og selvforklarende å legge den på? Noen lure triks som er kjekt å vite om? Jeg tror jeg må ha det på skiene mine på neste tur. Jeg orker ikke å lære meg og smøre, og mannen er dessverre ikke så flink til å smøre som han liker å tro at han er.


#29

Gerbera sa for siden:

www.gsport.no/produkt/529849/swix-n10-smoeretape-xc-5m

(Tilsvarer vel i utgangspunktet blå smøring tror jeg -2 til -8)

Korrigert etter å ha sjekket fakta: Passer fra +2 til -10. Jeg gikk på den i 16 minus, gikk ørlitt trått, men helt ok så lenge jeg skulle gå med 8-åringen. (Og strengt tatt mer et resultat av null glider på skia siste 6 år... )

Står veldig grei forklaring bak på pakken.

Rens skiene for vanlig smøring, rubb litt med sandpapiret som er på boksen med tape, og legg på tapen i smøresonen.

Skrap over slik at dn fester seg, før du drar av beskyttelsespapiret, og god tur!





#33

Stine-mor sa for siden:

Jeg var og kjøpte ski til poden i dag. Fischer skipakke.

Men damen i butikken mente at poden, på 150 cm, skulle ha 160 cm lange ski.
Jeg kommer hjem, og ser at hans gamle ski er 157 cm.

Alle tabeller sier han skal ha 170 cm ski, noe jeg så de hadde. Kan jeg/bør jeg bytte de, tro?

Disse skia er smøreski, noe vi aldri har hatt før, så jeg rasket med meg en pakke med den tape-greia.


#34

millact sa for siden:

Det kommer vel an på hvor god han er på ski, stine-mor. Min på 162 cm har bare 160 cm ski. Hun får nye neste år.


#35

Stine-mor sa for siden:

Jeg bytta til 170 cm siden jeg synes det er litt råflott å ha to par ski i omtrent samme lengde.
Planen er at han bruker det gamle paret i år (bare med nye og passe sko), og det nye neste sesong.


#36

millact sa for siden:

Fornuftig. Tull å ha to par som er så og si like lange.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.