Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mye godteri spiser DU?

#1

Karamell sa for siden:

Det ser ut som at de fleste av oss er ganske flinke med barnas godterispising.
Er vi like flinke selv?


#2

Karamell sa for siden:

Jeg er ikke flink. Jeg spiser sjokolade eller Oreokjeks med sjokoladetrekk hver dag :sparke: ( i smug for barna eller etter leggetid).

Men jeg spiser ikke potetgull og drikker ikke brus :kry:


#3

Toffskij sa for siden:

En hel del. Men jeg var betydelig verre før. Godteri er jo så godt! (Og ja, jeg spiser stort sett når ungene ikke ser det.)


#4

Fruktflua sa for siden:

Jeg tenker ikke over det før jeg hører hva andre sier om godteriinntak, men jeg spiser ytterst sjelden godteri, og når jeg først gjør det går det i melkesjokolade. I dag er det imidlertid total unntakstilstand; jeg skal spise M til filmen i kveld. :)

Jeg spiser ikke lite godteri fordi jeg ikke liker det, men fordi jeg har bestemt meg for å være snill med kroppen min. Like før mensen hver eneste måned vinner imidlertid lysten over fornuften.
Drikker aldri brus. Nå, ja....en Cola Light i ny og ne blir det jo, men ikke så ungene ser det.


#5

mehmet sa for siden:

Jeg spiser veldig lite godteri og drikker sjeldent brus. Vi har sjeldent annet enn kokesjokolade i huset, for mannen er et godtevrak som spiser alt med en gang uansett. :nemlig: Det hender vi kjøper en pose sjokolade i helgene, eller baker brownies.


#6

Fruktflua sa for siden:

Har du smakt Oreos med hvitt sjokoladetrekk? Herligheten, så nydelige de er!


#7

Sitron sa for siden:

Jeg spiser godis i helgen.


#8

Sansa sa for siden:

Jeg spiser mer enn jeg bør, og det irriterer meg skikkelig! Jeg får dårlig samvittighet av det, rett og slett. (Mest i helgene, men det hjelper nesten ikke hvis det blir snop både på fredag, lørdag og søndag.)


#9

Skilpadda sa for siden:

Ikke fryktelig mye, tror jeg. Men flere ganger i uken enn poden får, ja - det blir forholdsvis ofte et par biter mørk sjokolade til kveldskaffen. Men vi kjøper ikke cookies flere ganger i uken, som vi gjerne gjorde før, og brus og saft drikker jeg aldri, og jeg baker kake veldig sjelden, og bruker ikke sukker i kaffen eller på grøten. Av og til potetgull i helgene. Og nesten alltid sjokolade og/eller kake når vi har kaffebesøk, da.


#10

Mei sa for siden:

Kun i helgene. Og nå forsøker jeg å kutte ut søndager. Brus/saft frister meg sjelden.


#11

Bergensis sa for siden:

Har ete gotteri dagleg så lenge eg kan hugse. I allfall i mitt vaksne liv. Ikkje stolt over det, men it`s a fact. Etter at eg fekk barn, har eg imidlertid ikkje tålt det daglege inntaket så greit som eg gjorde før. Såleis trur eg at problemet i hovudsak ligger her sånn slankemessig. Har gjort utallige forsøk på å slutte, men eg har aldri fått det til!

Naiv som eg er, trudde eg ein periode at det var sunnare å erstatte snop med kjeks. Eg åt da ei halv pakke Safarikjeks på nullkommasvisj. Etter ein runde på vektklubb.no, skjønte eg at det var langt mindre lurt enn eg hadde trudd.

Inspirert av lavkarbo-trådane her inne forsøker eg no å redusere inntaket av karbohydratar ytterlegare. Derfor forsøker eg no å holde meg til Freia Dark og/eller nøtter, og etterkvart trappe ned ytterlegare.


#12

Røverdatter sa for siden:

Veldig lite til vanlig. Av og til får jeg fullstendig kick og spiser unevnelige mengder i noen dager. Men vanligvis spiser jeg sjelden godteri hvis jeg ikke blir tilbudt det et eller annet sted. Mannen og Vesla spiser godteri i helgen, men jeg må holde meg unna for ikke å ta av. Jeg drikker mest brus uten sukker, litt for mye av det.


#13

Stompa sa for siden:

Jeg spiser egentlig ikke godter i det hele tatt, annet enn litt nøtter. Men noen ganger sprekker jeg, og da går jeg gjerne helt amok i noen dager før jeg klarer å ta meg sammen. Skikkelig sukker-/karboavhengig når jeg ramler av lavkarbo. :(


#14

Frantzen sa for siden:

Det går opp og ned, men spiser mer enn jeg bør. altså...
Det har likevel blitt mindre etter at ungene er blitt større - nytter ikke å spise noe særlig i smug når de ikke legger seg før halv ti, tidligst. Eldstemann er gjerne oppe til halv elleve og da syns selv jeg at det blir for sent å dra frem godteriet.
Med en jente på 12 som er godtesugen så og si hver dag kan jeg ikke ha noe i huset, heller.

Når ungene var små var jeg FÆL til å spise godteri - nesten hver dag!!

Akkurat nå har jeg et akutt behov for en sitron-kick hver gang jeg er i butikken :rolleyes:


#15

apan sa for siden:

Jeg har vært flink i lange perioder før og bare spist fredag og lørdag og da i moderate mengder, dessverre har det glidd noe ut etter at jeg fikk barn. Det er altfor lett å spise noe når S er lagt, så vi prøver å ikke ha noe i huset. Fredag og lørdag blir det noe, og så kanskje 1 kveld til i uka? Vi er inne i en middels god periode på fronten.. I tillegg blir det vel sjokkis på jobb 1 gang i uka tenker jeg, og kanskje litt småknask på vei fra butikken dersom jeg er ekstremt sugen.

Jeg drikker ikke noe brus, saft eller juice, og det er jeg iallfall fornøyd med, kompenserer dessverre raust med annet sukker isteden.


#16

Left sa for siden:

Jeg også, men ikke mye. Litt potetgull, og kanskje litt smågodt.
Det gjorde jeg nemlig før, og det syns for å si det sånn. Det prøver jeg å gjøre noe med :)


#17

Elisabet sa for siden:

Ganske mye. Holder det nok ikke bare til helgene gitt. :sparke:


#18

Karamell sa for siden:

Nei, er ikke så glad i hvit sjokolade, men den med brun sjokolade er himmelsk! Som kake i seg selv.


#19

Bluen sa for siden:

Ja, jeg er flink. :nemlig: Dette er et område hvor jeg legger ned ganske mye innsats; jeg spiser sjokolade hver bidige dag - sikkert minst 50 gram. I tillegg er jeg glad i seigmenn, smågodt og det meste som er klissent og søtt. Da vi hadde med oss nevøer og niese på ferie i sommer, måtte jeg beherske meg voldsomt for å vente til etter leggetid med å angripe godteskapet. :D


#20

apan sa for siden:

Du er søren meg så slank og elegant, Elin
urettferdig


#21

Palmen sa for siden:

Mer enn jeg er villig til å innromme. Liker ikke potetgull og vanlig brus, men sjokolade og smågodt kan jeg ikke ha i huset, da blir det bare borte. Har sluttet å kjope godteri selv, så nå spiser jeg det bare når det blir tilbudt, kanskje 2-3 ganger i uken.


#22

Katinka sa for siden:

Lite. Søtsug stort sett en gang i måneden.
Men hvis Småsulten regnes som godt, spiser jeg vel ikke så lite likevel.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Nå som gravid er jeg veldig flink. Jeg vil gi fosteret de beste forutsetningene, så jeg lever så sunt jeg kan. Skeier ut av og til men da i minimale mengder og helst med det sunneste av det usunne (feks. mørk sjokolade i stedet for melkesjokolade osv).



#25

Irma sa for siden:

Jeg har levd godis- og kakefritt siden midten av mars. Vi får se hvor lenge det varer, jeg har vel egentlig funnet ut at jeg trives best uten godteri. Da slipper jeg å ta valgene i hverdagen føler jeg. Jeg finner nemlig veldig lett "gode" unnskyldninger for å spise godis, og legger på meg bare jeg ser på en sjokolade. Det er ingen god match. Har forsøkt Grete Roede varianten med en sjokolade på lørdagen, men det har (hittil) fungert veldig dårlig.


#26

HSJ73 sa for siden:

Spiser nok de aller fleste under bordet. :tøff:


#27

kisha sa for siden:

Jeg har vært på slankern i flere år. I fjor nådde jeg målet. Derfor har jeg ikke spist godter på lang tid. Melkesjokolade blir for søtt, den mørke kokesjokoladen er mye bedre. Jeg hypnoserer visst med selv til å mene alt alt som inneholder sukker og sauser er stygt. Det tiltaler meg ikke.


#28

Selma sa for siden:

Kan du hypnosere meg også?

Jeg spiser nok mer søtsaker enn jeg liker å innrømme :sparke: Prøver stadig vekk å ta meg sammen, men det sklir fort ut


#29

Superior sa for siden:

Alt for mye :flau:
Men som ekte mor så gjør jeg det når barna sover så de ikke ser det :kry:


#30

kisha sa for siden:

:vibber: :vibber: :vibber:


#31

daffy sa for siden:

Godteri smaker ikke godt, så det er det ikke noe problem å holde seg unna.

Godteri har så lite egensmak, og den smaken som er er så lite konsentrert at jeg alltid blir skuffet. Fordi godteriet smaker så kjedelig blir det til at jeg tygger det for å få ut mer smak, med det resultat at ekkelskapen klistrer seg til tennene. Hvis jeg en sjelden gang spiser en håndfull godteri blir jeg straks smådårlig, dvs småkvalm, urven og utilpass.

Mørk kokesjokolade, nøtter, deilige fete oster derimot; det er godt det!


#32

Mandino sa for siden:

Mannen min bruker si at jeg spiser godteri med begge hendene, noe jeg tror er ganske treffende - ergo forsøker jeg å ha så lite godteri tilgjengelig som mulig. Er av typen som bare stapper det i meg på rekordfart og blir kvalm etterpå :o

Brus drikker jeg aldri, men er fullstendig hekta på Farris Bris (det er det som er brus hjemme hos oss - datteren vår vet ikke om annet). Forsøker bare å spise snop i helgene og bare etter barnas leggetid. Det eneste snopet vi spiser sammen med henne er is en sjelden gang + litt popcorn.


#33

lil'c sa for siden:

Tja, jeg drikker i hvertfall så og si aldri brus og saft. Juice og farris bris noen få ganger i året.

Ellers prøver jeg å begrense det til helgene, og det går for det meste greit. Hvis jeg må ha noe sjokkis så kjøper jeg foreks. en med 70% kakao og cayene pepper fra Helios og da orker jeg ikke spise mer enn et par biter i slengen. Så det er supertrikset.
Eller bøtter innpå en liter vann elns. for da går som regel søtsuget over.
Og når jeg spiser godis så er det stort sett alltid Helios godis, og de sunneste alternativene (av det usunne). Det hender jeg skeier ut med litt smågodt, men det er bare lørdager altså.
Synden min er vel kaker, jeg er et lite kakemonster, så det blir ofte et kakestykke et par ganger i mnd. ja, i ukedagene.


#34

Kirsebær sa for siden:

Nå spiser jeg sjokolade i helgene (fredag/lørdag), men jeg har i mange år spist sjokolade hver dag.


#35

Jinx sa for siden:

Nå som jeg er gravid spiser jeg mye mindre enn vanlig.... et par ganger i uka kanskje?


#36

Lenam sa for siden:

Stortsett hver dag. :flau:


#37

Pepper Lemon sa for siden:

Hver dag. Hver bidige dag. :rolleyes: Stort sett sjokolade, noen ganger kake.


#38

Claire sa for siden:

Ikke så mye, men smågodt og potetull av og til i helgene. Før spiste jeg aldri godteri, men mannen har hatt negativ innflytelse på meg i så måte. :skuffet:


#39

Eria sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe meg en eske OREO på lørdag som jeg kan ha som kos til barne-TV, som regel spiser jeg ikke opp denne, og da småspiser jeg gjerne ett par kjeks i uka bare for å kose meg på kvelden. Dette holder i lange baner. Jeg slanker meg tross alt.


#40

Michelle sa for siden:

Spiser en liten bit mørk 70% sjokolade hver dag og en liten neve med usaltede nøtter som mellommåltid utpå dagen. Er ingen godtergris og det er ikke resten av familien heller. Brus drikker jeg så og si aldri.


#41

Strå sa for siden:

Jeg benytter meg av min rett til å nekte å svare, da svaret kan skade meg selv eller mitt forhold til andre (dvs. barna) :)


#42

Mira sa for siden:

Jeg spiser sjelden godteri.
Potetgull og dipp derimot. Det spiser jeg ca 5 dager i uka.


#43

Heiko sa for siden:

Signerer helhjertet! :nemlig:


#44

Kaprifol sa for siden:

Jeg elsker melkesjokolade og annen sjokolade og spiser gjerne det hele tiden. Men - jeg klarer å begrense meg til fredag og lørdag kveld etter leggetid for eldstemor.

Nå som jeg er hjemme i permisjon og fokuserer på å bli kvitt de siste svangerskapskiloene kan jeg absolutt ikke ha kjeks, sjokolade, smågodt eller noe i godtesjangeren i hus. Da spiser jeg det selv, og jeg er nok den som trenger det minst.


#45

tiddelibom sa for siden:

Jeg drikker rødvin og cola light (men blander ikke ;))


#46

jolie sa for siden:

Altfor mye :sparke:


#47

Ole Brumm sa for siden:

Alt for mye, alt for ofte. :flau:
Skal skjerpe meg snart. :sparke:


#48

Veronal sa for siden:

Spiser tilnærmet aldri kaker (er heller ikke spesielt glad i kaker). Gjærbakst, derimot. :hjerter: Kan ikke ha gjærbakst i hus - overlevelsesraten er ganske minimal. Spiser ikke så ofte godteri annet enn hvis vi har besøk. Prøver å ha endel besøk. :knegg:

Jeg drikker vin. Det er godteri for meg.


#49

Milfrid sa for siden:

Lite og ingenting, faktisk :glorie: .

Ingenting hvis det ikke er en spesiell anledning, vi har aldri godteri i huset bare for å ha det, kjøper hvis vi skal ha gjester.


#50

Milfrid sa for siden:

:nemlig:


#51

annemede sa for siden:

Jeg har vært ganske flink til å spise sjokolade, gjerne minst 100 gram med mørk sjokolade til dagen, men på et tidspunkt begynte vekta å gå opp. Forstå det den som kan, så nå spiser jeg kanskje 1 gang i uka.


#52

Bluen sa for siden:

Kaker er da ikke godteri, dere! Kakekvota kommer utenom; det kreves minst én enhet kake eller kjeks om dagen, ellers blir man uvel av sult. :nemlig:


#53

Adrienne sa for siden:

Jeg har måttet innrømme for meg selv at jeg er godtoman og det gjør at mye vil ha mer og mer og mer. Derfor prøver jeg nå etter beste evne (og etter streng instruks til mannen om å ikke kjøpe inn noe som kan ligne på godterier) å unngå det. Problemet mitt er at om jeg først starter så klarer jeg ikke å slutte, og da er det bedre å ikke starte. Og jeg har overhodet ingen problemer med å finne en unnskyldning til å spise godteri, dersom jeg prøver å balansere på den gyldne middelvei.


#54

Ru sa for siden:

Jeg er på avvenning! :kry:


#55

Bergensis sa for siden:

Eg også:nemlig:
Ved hjelp av nøtter og mørk sjokolade satsar eg på å trappe gradvis ned:nemlig:

Good Luck Ru:dulte:


#56

Nessie sa for siden:

NÅ fikk jeg jo lyst på godis!! :gaah:

Jeg spiser nok ganske mye. Eller. Da jeg var på slankern var jeg jo ganske flink, men nå i ferien har det vært MYE :sukk: :rødme:

Men har tatt grep fra mandagen av nå, og skal kun spise litt i helgene. Skal også kutte ned på lettbrusen.

:være sterk:

Men jeg er ekstremt glad i smågodt!


#57

Che sa for siden:

NÅ er jeg gravid og flink, ellers elsker jeg surt godteri samt sjokolade.

Nå spiser jeg frukt og er flink flinkesen i egen høye person. :stolt:


#58

Nessie sa for siden:

Fader så :uskyldig: du var da?


#59

Macky sa for siden:

Nå om dagene er det så og si noe med sukker i hver dag, har nemlig blitt "avhengig" av kick med sitron (lakris) :o Men ellers så er jeg ganske flink, drikker ikke saft og brus med sukker i. Drikker lite eller sjeldent juice. Spiser heller ikke sjokolade så ofte.


#60

Kula sa for siden:

Egentlig er jeg ganske flink når det gjelder smågodt og sjokkis. Enda jeg elsker det.

Men det er verre med salt potetgull og rømmedipp. Huff. Innbiller meg at det er myyye sunnere enn smågodt og sjokolade. Jadda. :rolleyes: Men jeg spiser det bare i helgene, bortsett fra nå i ferien. Da har det blitt farlig mye sjokolade og rødvin.


#61

Blush sa for siden:

Nå som jeg er meget fokusert på at jeg må skjerpe meg på godtefronten, så er det vel stort sett noe snop inn i nebbet hver kveld.
Ellers, når jeg ikke tenker så mye på det (og driter i samvittigheten) så er det kanskje 2-3 ganger i uka... Forstå det den som kan. Våkner hver morgen med gode ambisjoner, og sprekker hver kveld rundt 21:30 og TV2 serie på boksen.

Gjemmer det godt, men har en mage som ikke står i stil til resten av kroppen. Blæ. Må komme meg ut av mønsteret og smugspisingen før ungene tar meg. De får jo kun på lørdag :nemlig:

I går satt svigerinna mi og jeg og klagde vår nød på forfallene kropper, og sprettet umiddelbart en pose Bassets (som er medio godt). Logisk...


#62

Søster sa for siden:

Nå (så innmari høygravid) : nesten hver dag, godis, is, kanskje tilogmed brus .

I det virkelige livet: sporadisk, smågodt på nattevakt noen ganger, potetgull og nøtter til øl, altfor mye ost og parmaskinke/fjonge pølser etter solnedgang, aldri brus, men gjerne munkholm. Er egentlig godtemonster men har klart å fordrive sukker med fett og salt :p
Spiser lørdagsgodter med guttungen, det varierer om det er godteri eller bare noe annet godt, han liker popcorn og sånne små babybel-oster..


#63

Frantzen sa for siden:

Been there, done that :nemlig:


#64

Moria sa for siden:

Ikke veldig mye. Det hender jeg unner meg en Atkins skokolade eller sjokolade med 86% kakao, litt nøtter eller baconcrisp. Men bare i helgene altså.
Jeg drikker for mye lightbrus, det er min svakhet. Jeg drikker i smug for ungene.:o


#65

Angelique sa for siden:

Jeg spiser ikke mye godterier igrunnen, men spiser jeg noe er det ren melkesjokolade fra Freia


#66

Fruktflua sa for siden:

Spiser lite godteri jeg også, men er det noe jeg virkelig er svak for, så er det nettopp Freia Melkesjokolade. :nemlig:


#67

dharma sa for siden:

Alt for mye desverre.:(


#68

Candy Darling sa for siden:

Altfor mye her også. Spesielt når jeg ammer, det husker jeg fra sist også. Utrolig karbo-sug. :sukk:


#69

Bluen sa for siden:

:nemlig: De første par månedene gikk det med 5-6 kg pepperkaker her. :o


#70

Che sa for siden:

:knegg: Jeg spiste som besatt de første ukene, nå har godtelysten bare forsvunnet helt av seg selv....Men når den ikke er der, smaker jeg ikke heller da.

Forrige gang hadde jeg dilla på cola (og ikke no light-produkt nei...ekte cola feit) - så jeg er ingen helgen...jeg har bare flaks denne gangen.


#71

Alfa sa for siden:

Eg et veldig lite godteri, rett og slett fordi eg ikkje er særleg glad i søtt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.