Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste oppskrift med torsk

#1

Señora sa for siden:

Vi ønsker å øke inntaket av fisk og er på jakt etter gode hverdagsoppskrifter.

Hva er din beste oppskrift med torsk?



#3

Polyanna sa for siden:

I går hadde vi torsk i form, og den ble veldig god:

Torsk med høvlete smørskiver over, tomatskiver oppå der igjen, litt salt og pepper, sprøstekte baconbiter på toppen og så i ovnen en 10 minutters tid på 200 grader (til den var ferdig).

Vi lager middagen så kaloririk som mulig, derav smøret. Den kan nok sikkert blir god med langt mindre smørmengder også.


#4

løve70 sa for siden:

Denne er veldig god:
Ovnsbakt torskeloin med smakfull salsa og pastinakkpurè

Ovnsbakt torskeloin
* 600 g torskeloin
* salt og pepper
* litt olivenolje
Chorizosalsa med granateple
* ca. 200 g chorizopølse, i små terninger
* ca. 1 dl olivenolje
* 1/4 – 1/2 rød chili, finhakket
* litt sitronsaft
* 1/2 granateple, frøene
* gressløk, finhakket
Pastinakkpurè
* ca. 350 g pastinakk, i biter
* ca. 350 g poteter, i biter
* 2 ss smør
* ca. 2 ss creme fraiche
* salt og pepper

Fremgangsmåte:
Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt og la den ligge i ca. 15 minutter.
Skrell og skyll pastinakk og poteter, og del opp i jevnstore biter. Kokes i usaltet vann til grønnsakene er møre, etter 20-25 minutter. Mos grønnsakene med stavmikser eller stapper, og smak til med smør, creme fraiche (kan eventuelt erstattes med rømme, fløte eller melk), salt og pepper. Hold purèen varm.
Skyll av saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med pepper og litt mer salt. Legg torskestykkene i et smurt ildfast fat og stek den midt i ovnen ved ca. 160 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter, til torsken er ferdigstekt og så vidt «flaker» seg. Ta formen ut av ovnen og la fisken hvile under aluminiumsfolie i 2-3 minutter.

Stek chorizoen i tørr stekepanne på middels varme, til den avgir litt paprikafett. Tilsett olivenolje og finhakket chili og la det surre med uten at chilien blir brent. Rett før servering tilsettes granateplekjerner. Smak til med litt sitronsaft.
Server torsken sammen med pastinakkpurèen, og topp det hele med salsaen. Gi retten et gryss av finhakket gressløk – og server umiddelbart, gjerne med aspargesbønner eller kokte gulrøtter som tilbehør.


#5

Stellebord sa for siden:

Det er jo ikke min beste oppskrift, men alle ungene her i huset er ville etter lettsaltet torsk, gulrotstuing, kokte poteter og bacon. Så det har vi ganske ofte. Også pleier vi noen ganger å lage en oppskrift fra Godfisk.no (Mye godt der, synes jeg) som heter Marit Bjørgens torskewrap eller noe lignende.



#7

Myria sa for siden:

Ikke akkurat en oppskrift, men min favorittmiddag med torsk er rett og slett stekt torsk med masse grønnsaker, poteter og hjemmelaget aïoli. Veldig godt.


#8

Lavender sa for siden:

Hjemmelagde fiskepinner med aioli. Barnas favoritt fra barnehagen.
www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Hjemmelagde-fiskepinner

Ovnsbakt, ostegratinert og med basilikum i tomatsausen.
www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Ovnsbakt-torsk-med-tomatsalat

Aller best dobbeltpanert med parmasan og brødrasp med persille.
www.godt.no/#!/oppskrift/3714/rotgroennsaker-og-urtepanert-torsk

Jeg har litt andre oppskrifter enn de jeg lenker til hjemme. Den parmasan oppskriften bruker vi med grønn salat, sitron og avocado til. Og jeg har en oppskrift på ovnsbakt torsk med cherrytomater og pinjekjerner som er kjemegod, men jeg finner den ikke på nett nå.


#9

Erica sa for siden:

Vi bruker lettsaltet torsk, god potetmos, bacon og flatbrød siden av. Gammeldags, men veldig godt.


#10

scilla sa for siden:

Veldig godt med ertepurè og saltbakte rødbeter til også. Og fisken må bakes i ovn, ikke kokes.


#11

Madicken sa for siden:

Torsken er best når den stekes, synes jeg, selv om det vel er koking/baking som er mest brukt. Panert torsk er nydelig. Det er også godt å steke den i en blanding av smør, olje og soyasaus eller oystersaus. Stek litt fort/hardt for å få skorpe, og la den hvile i folie.



#13

Snipp sa for siden:

Trukket lettsaltet torsk og tonnevis med bacon. Enkelt og best :)



#15

Karamell sa for siden:

Dette hadde vi i dag. Brukte choritzo og serverte rotmos av potet, søtpotet, pastinakk og sellerirot. Ble veldig, veldig godt! Ble masse smørkraft i bunnen av formen og tenker å bruke det som base til fiskesuppe i morgen til lunsj.
Burde stekt cheritzoen ved siden av da. Nå ble den mer kokt i sausen.


#16

Geitrams sa for siden:

Lettsaltet torsk med potet, bacon, gulrot og flatbrød er noe alle i familien liker. Det enkle er ofte det beste. Jeg vokste opp med fem fiskemiddager i uka, og er fremdeles ikke lei vanlig stekt og trukket fisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.