Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Systemkamera for nybegynner

#1

m^2 sa for siden:

JEg skal ha meg et systemkamera og lurer på hvor i all verden jeg skal begynne hen. Det er 30 år siden jeg syntes jeg var riktig så flink med pappas gamle speilreflekskamera og framkalte bilder på mørkerommet på skolen så... jeg regner med at verden har gått videre siden den gangen.

Jeg vil ha et kamera som ikke er digert, som er relativt enkelt å bruke men samtidig med en del valg, som man kan bytte ut linsen på, som har wifi/fjernstyring fra app/andre moderne funksjoner, gjerne real-time oppdatering på skjermen så man ser hvordan bildet blir ift innstillingene, og sikkert en hel haug andre ting jeg ikke vet om.

Forslag?


#2

Neket sa for siden:

Jeg tror jeg ville valgt speilløst om jeg var deg - jeg er lei av det digre kameraet mitt. :humre:

Olympus og Sony skal visstnok være bra, men jeg har ikke satt meg så veldig inn i det. Jeg tror Olympus kanskje har bedre utvalg i objektiver. Broren min har ett derfra og er veldig fornøyd.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Sjå på Sony a6000. Eg er veldig fornøgd med mitt i alle fall.


#4

HP sa for siden:

Jeg er veldig fornøyd med Sony a6000 (a6300 er nettopp lansert og skalv være en stor teknisk forbedring). Sony A7-serien hvis du vil ha fullformat/35mm sensor, men det blir dyrt (A7r2) om du vil ha auto-focus som matcher a6000 og a6300.

Det store minuset med Sony-ene er batteribrukstid, så kjøp 1-2 ekstra + lader om du planlegger å bruke kameraet borte fra lademuligheter. (Batteriet kan lades i kamera, som en telefon).


#5

Niobe sa for siden:

Jeg er veldig glad i mitt Canon 650D. Hadde 400D først, og var veldig glad i det også. Canon sine kamerahus passer godt til meg som ikke har så store hender.


#6

Isolde sa for siden:

Mange er fornøyd med de nye spillere. Jeg er ikke helt der enda. Foretrekker med. Hvilke kamera du skal gå for kommer litt annpå hvilke pris du vil legge deg på. Og hvor viktig det er at det er et lyssterkt kamera. Jeg bruker nesten aldri blits så foretrekker at iso ikke blir kornete med en gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.